Пленарни страсти: Заплаха ли е Русия за сигурността ни?

Докладът на МС за националната сигурност за 2016 г. предизвика дебат
Обновена: 13 сеп 2017 11:47 | 13 сеп 2017 11:47,
522
Пленарни страсти: Заплаха ли е Русия за сигурността ни?
Снимка: Reuters, архив

Заплаха ли е за националната ни сигурност Русия? Тази тема коментираха депутатите в парламента по повод доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г., в който правителството разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи.

В документа се посочва, че действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплаха за единна и мирна Европа.

Според Милен Михов от "Обединените патриоти" докладът отразява вярно заплахите за националната ни сигурност.

"Посочват се три важни факта. Първо, засиленото присъствие на Русия в Черноморския басейн. На второ място, изострените отношения между Русия, НАТО и ЕС, не довеждат до друг извод, освен нарастването на заплахата за националната сигурност. Третото нещо, което много ясно се казва, са засилените опити да се формират сфери на влияние, включително в България, чрез икономически, политически и културни средства", обясни Михов.

Той допълни и че в предишни доклади също е имало подобни заключения, така че това не е новина.

"За всеки информиран гражданин е видно, че Студената война се завръща в Европа и това не е радостна новина", заключи патриотът. Той допълни, че сред другите заплахи за сигурността са тероризмът и ислямският фундаментализъм.

Друг патриот, Станислав Станилов от "Атака", обаче не е съгласен с констатациите в доклада и ги определи като "натовски глупости".

Според червения депутат Антон Кутев пък с доклада правителството за пореден път показва "неадекватност". Въпреки това той не вярва, че констатациите ще утежнят отношенията между България и Русия.

"Последните няколко правителства показват склонност към определено антируско настроение. Българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски, и английски. Именно това, че сме членове на НАТО и ЕС означава, че можем да бъдем мост на тези световни сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история", каза Антон Кутев.

Според Антон Тодоров от ГЕРБ пък докладът показва един от големите проблеми за България - хибридната война.

Колегата му Красимир Велчев се въздържа от коментар, но отчете, че щом има такива констатации, значи има някакви притеснения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Мастер оф Пъпетс ,албума да не си помислите нещо друго.
24
20
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
И когато бе против Батенберг и Съединението ли? Или когато бомбардира Варна, Или когато им разказаме играта в добруджа? Ирли когаот избиха цялата БГ интелигенция- след 09.09.1044г.
23
2
 
38
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Явно 400 хил руснаци които идват на море всяка година са заплаха, но 4 те американски бази, 1000 дата арабски имами, турските фирми изкупуващи земя болници банки и бизнес натискащи за втори официален турски не са! Че ще купуваме ток и газ от турция след 5 г не е заплаха, не е заплаха и че турция купи не от сащ а от русия ц400, а нашите сс23 гинарязахме по натовски проект..на предателите децата им да умрът за коледа!
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т.н. нац. сигурност преди всичко е заплашена от лихварите, които с дейната помощ на 240-те разблойника, в продължение на 27 години, убиха и продължават да убиват цели семейства. разбира се и "бай иван- македонеца" през последните години и месеци все повече започва да излъчва неприятни сигнали, които от "бай" все повече го превръщат в "сел" ...така ги виждам аз нещата...
21
19
 
4
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Коментарите на троловете по-долу 100% потвърждават доклада, особено в частта за хибридната война.
20
3
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
И това Лято спечелих добри парички и от бедните рускоговорящи летовници.Пълен джоб - спокоен живот !!
19
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и кого заплашва Русия, като хората се изнесоха от тази територия? Заплашва ония дето са в центъра на Софето. Заплашва празните им глави! Населението ни е по-малко от населението на Париж, а тиквите немогат да подкарат някаква икономика за да не е гладен народът и да не мизерства.
18
0
 
4
 
! Отговори
true преди 6 години
nai golqmata zaplaha sled FASHT razbira se----- te sa s golqmo predimstvo I FASHINGTON s 4erniq dom I PEntagrama
17
5
 
34
 
! Отговори
2017 преди 6 години
В момента Русия е Остров на Стабилност .И тази Държава балансира за да осигури Стабилност на ЕС .Ще се обоснова - ИДИЛ , Тероризъм , Горива .
16
18
 
5
 
! Отговори
Циник до 12 преди 6 години
И след Боко...кой ще турите?Курсланинова, и Гергов?И те ще ви "оправят" ? Запасете се с ва зе лин...и други лубриканти!
15
29
 
4
 
! Отговори
човек преди 6 години
Когато ми хвалят Русия-искам тези които я хвалят да посочат къде са техните имоти, деца, и банкови сметки. Ако се окаже, че не са в Русия--то тогава явно ни мислят за ***. А ако се окаже ,че са в Русия---да знаят че нямат паво повече от 100 долара на ден да теглят. Чао.
14
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА, Е, И ЩЕ БЪДЕ ПРИЯТЕЛСКА СТРАНА ЗА БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ, А РУСКАТА АРМИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ ДОШЛА В БЪЛГАРИЯ, ПОСРЕЩНАТА С ЦВЕТЯ, ХЛЯБ И СОЛ, КАКТО ВИНАГИ Е БИЛО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. А ТОЗИ ДОКЛАД ПРОСТО Е НАПИСАН В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ И ПРОЧЕТЕН ПРИЛЕЖНО ОТ ПОСЛУШКОВЦИТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО. НА МЕН МИ Е ЛЮБОПИТНО ВОЛЕНЧО КАКВО МНЕНИЕ ИМА.
13
4
 
27
 
! Отговори
ами преди 6 години
Тия *** депутати,това ли дъвчат по цял ден,а как да вдигнат доходите на хората,как да спрат заминаващите,не ги интересува!Русия е заплаха,а краварите от ФАЩ не са?????
12
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е заплаха в очите само на турско/американските *** където пишат в тоя форум
11
8
 
40
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Заплахата за националната сигурност на България са шайката СУДЖУЦИТЕ, а не Русия!!! Тези празноглави некадърници, които са се изказали в материала, са причината всяка година управление на СУДЖУЦИТЕ 1,2 и 3 населението на Родината намалява с по 200 000 млади и образовани българи.ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
10
7
 
43
 
! Отговори
Тъй ли,бе? преди 6 години
Кого точно и с какво ви заплашва Русия?....Абе,тия нямат ли си работа? Няма ли проблеми за решаване в тая държава? До кога ще ядат г.....за на Русия и Путин? ....Най-голямата заплаха за България е ей тая сбирщина ***....оти,които сънуват руски кошмари,повтарят чужди брътвежи и изпъчлняват чужди заповеди.Пфууу.
9
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докладът на Козяк ли са го писали?
8
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Русия беше заплаха, щеше да има новини на руски език по телевизията, а не на турски.
7
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво Русия заплашваше България с " Южен поток" ли ? или с руските туристи които си оставят тук парите. Нали г-жа Ангелкова отчете ръст на руските туристи. Догодина дали ще дойдат?
6
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докладът си личи, че въобще не е писан в България и от българи. Споменават се неща, които дори не засягат Европа, неща свързани с Близкия изток и т.н. ?????? Сигурен съм, че черния Крайслер на америкаснкото послоство, паркиран пред Външно и мазната усмивка на грантаджийката Захарова нямат общо.