БСП: Няма скандал с "Грипен"-ите, а омаскаряване на Радев

Социалистите няма да подкрепят доклада за националната сигурност
41
БСП: Няма скандал с "Грипен"-ите, а омаскаряване на Радев
Снимка: архив, Ройтерс

Скандал с "Грипен"-ите няма, коментира Атанас Зафиров от БСП на пресконференция в централата на партията.

Според социалистите има сценарий, който цели поредното омаскаряване на президента в момент, когато отсъства от страната. По думите на Зафиров управляващите целят да отклонят вниманието от това, че не са изпълнили нищо от обещанията в сектора "Сигурност".

Още по темата

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров показа документи в национален ефир и заяви, че настоящият президент Румен Радев през юни 2014 г. е подготвил за тогавашния премиер Пламен Орешарски опорни точки, които са били използвани по време на среща с представители на компанията, която произвежда изтребителите "Грипен".

В тези опорни точки не виждам никакъв лобизъм, тук ген. Радев говори като експерт, коментира Атанас Зафиров. Той посочи, че това е справка за изтребителите и на страница и половина са изброени качествата на "Грипен", предаде БТА.

От БСП заявиха, че няма да подкрепят доклада на Министерския съвет за състоянието на националната сигурност, защото приоритетите им са други.

За нас Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Той призова вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да оттеглят подписите си от доклада, защото по време на предизборната кампания са изразявали съвсем други позиции, а групата на "Обединени патриоти" да не подкрепя документа в пленарната зала.

В отговор на въпрос за указа за назначаване на председател на Върховния административен съд Кирил Добрев коментира, че президентът Румен Радев иска новият Висш съдебен съвет да препотвърди избора на стария, в което няма нищо лошо.

Социалистите коментираха и въпроса с "Емко". Те призоваха бързо да бъде решен проблемът и обявиха намеренията си да повикат министъра на икономиката Емил Караниколов в ресорната комисия на парламента. От БСП отбелязаха, че в заводите на "Емко" работят хиляда души и закриването на производството ще доведе до ликвидиране на едно градче като Трявна и до загуба на пазари.

Винаги когато ГЕРБ управлява, има проблеми във военнопромишления комплекс, обобщи заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" и бивш министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: БСПГЕРБГрипен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойчо май свърши нещо срещу вентилатора!
7
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За руското *** Радев важи правилото "стара пaчaвpa *** не хваща", и затова за омаскаряване не може да става и въпрос. А БСП за пореден път се доказва като антибългарска и проруска партия.
6
1
 
18
 
! Отговори
Георги Г. преди 6 години
До АнонименСрещу 200 F-16 ки ако ще и Ф22/СУ35 да имаш, но само 8 - 16 бройки общо, пак нямаш шанс. Тука говорим да имаме базови способности на авиацията и да имаме сила аналогична и по голяма от сръбската, македонска и повечето друга балканска. В това отношение Грипените са перфектни. Да ,не са по добри от чисто ново F-16, но са много по - добри от 40 годишно такова, пък макар и модернизирано. Лошото е, че никой не говори, че ни трябват и нови щурмоиаци, ново ПВО, бойни хеликоптери...
5
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен паВето няма как повече да се маскари вижда се всеки път когато се изхожда по телевизия и радио.
4
8
 
12
 
! Отговори
й преди 6 години
Крадльовците се подкрепят, много ясно
3
8
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Публичното изказване на мин. председателя Тиква - "Русия ние враг", директно прати националната сигурност в коша за ***.
2
19
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Грипенчето е за ерполисинг.Да гони еърбъси и боинги.Май го има на въоръжение само в шведско и то от немай къде.Нали си е тяхно.Колкото до Радев той доста разпалено хвалеше Грипен.Мирише нещо.
1
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При евентуален сблъсък с турция ..Ще ни направят смешни с тея грипени. Разполагат с 200 Ф16 оборудвани с последните пакети. Никакъв шанс няма да имат тези шведски недоносчета , без нито една сериозна мисия до сега.