Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!

"Българинът го е яд, не че някой краде, а че той не краде"
145
Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!
Снимка: архив "Булфото"

Останаха ли нормални хора в тази държава. Този въпрос задава спецът по изборни системи проф. Михаил Константинов в интервю за "Труд". Там, коментирайки скандалите от последните дни, той признава, че има усещането, че в България се занимаваме само с глупости.

"Не виждам обективни причини за случващото се в момента, освен, разбира се, естественото желание на опозицията да покаже, че е жива. Обаче това, което прави политическата класа, е, че реже клона, на който седи. Всички много старателно режат този клон, а той е един-единствен. Ако успеят да го отрежат, ще изпопадат като гнили круши. А долу има алигатори, всичките гладни и зъбати", категоричен е професорът.

За роднинските назначения Михаил Константинов смята, че по-важно от това дали някой е назначил роднини, е дали те си вършат работата. И дава "забележителни примери" от историята.

Още по темата

"Докато Джон Кенеди бе президент на САЩ, министър на правосъдието и главен прокурор бе брат му Робърт. Никой нищо лошо не видя в това, защото и двамата бяха на мястото си и си гледаха работата. Днешният американски президент също си е назначил масово родата и това се приема. Навремето любимият на БСП Тодор Живков беше подкарал децата си към властта и даже направи дъщеря си министър и член на Политбюро на БКП. Ще повторя, че в момента в администрацията на САЩ има масово назначаване на роднини. Там няма проблем, ако роднините си гледат работата", отсече професорът.

Той допълва и че има чувството, че в държавата се занимаваме само с глупости.

"Наскоро прочетох с възмущение, че майката на един депутат била назначена за чистачка. Извинете, това е толкова идиотско обвинение, че не мога да разбера в тази държава останаха ли нормални хора! Накрая и Господ ще престане да бъде българин", заключава Константинов.

Той коментира и непрекъснатото говорене, че у нас много се краде.

"Българинът не се възмущава, че някой краде. Българинът се възмущава, че той не краде", казва професорът и допълва: "Говорим, защото ние всъщност чакаме да застанем на по-висок пост и да започнем и ние да крадем". Константинов припомня и разликата между бизнес и далавера - "далаверата е нещо, в което ти не участваш. Ако участваш, е бизнес".

Според професора българинът гледа само да се качи на софрата и да открадне нещо. И така било не само в България, но навсякъде по света.

"Политиците са издигнати, за да свършат нещо полезно за народа. И после да вземат своето. Ако някой си мисли, че заниманието с политика става без пари, лъже се. Няма такова нещо", категоричен е Константинов.

Разликата между нормалните държави и нашата обаче била, че там първо вършиш полезната работа и после вземаш своето.

"При нас е обратното. Първо се награбваш и ако ти остане свободно време, гледаш да свършиш нещо. Трябва да обърнем реда – първо изпълни дълга си и после седни на трапезата", категоричен е изборният спец.


145
Още от Политика
Социалният министър отчете: Пенсионната реформа е успешна
Напиши коментар Коментари
79
12
 
9
 
! Отговори
Еню Илиев преди 1 седмица
Прав е професора! Когато роднините си гледат работата какъв е проблемът?
78
9
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
Абе константинов, абе гербаджийска лъжицо калайдисана! Нали си математик? Ами остави тогава фактите да говорят! Кум-гейт си е ФАКТ!!! Това ли измисли за да защитиш Началника? В Америка каквото е, с тукашното не го сравнявай!
77
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много често тилата професор е равнозначна на диагноза!
При Костантинов това е на 100%. Всезнайко мислещ се за морален оракул, а в същото време е едни обикновен слагач на ГЕРБ!
76
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 1 седмица
Kolko ti platiha ot otkradnatoto za tazi patriotichna rech. Da pochnem vsichki da kradem togava ot politicite parite sa v tqh za da ima kragovrat. Problema e , mafiqta si ima dargava I partiq I nqma koi da q sadi ,da I slogi rairanite teniski.
75
5
 
10
 
! Отговори
Активно-борчески До преди 1 седмица
Давам примера са децата на активните борци защото беше уреден със ЗАКОН! Представиси колко нагъл трябва да си за да направиш закон за това че децата ти са над другите деца! Иначе си имаше позитивите, понеже бяха силно ограничени в кражбите - нямаше частна собственост! Иначе шуробаджанащината си работеше с пълна сила връзки, роднини за добра работа... ПЛЮС само те пътуваха, нас ни пускаха с триста зора до соц лагера и то само ако някой комунист или ченге не те е наклепал за нещо. Пренесоха най-лошото от тогава и го мултиплицираха като си приватизираха държавата! Сега само отклоняват вниманието
74
0
 
15
 
! Отговори
Еню Илиев преди 1 седмица
Проблемът на Кумгейт в България е не ,че има роднински връзки при управляващите, а че никой от родата не става за нищо.
73
4
 
19
 
! Отговори
Гвендор преди 1 седмица
Професорче, говори за себе си, а не обобщавай, без да си наясно. След като не познаваш всеки един българин поотделно що за стока е, значи най-малкото е не професионално да говориш на ангро. Дори да има доза истина в казаното от теб, то съвсем не е определящо за народа като цяло- Примерно аз съм част от тоя народ и не се смятам за крадлив, нито искам да сядам на трапеза за чужда сметка и т.н. Малко мисли, преди да говориш, не ти отива на годините да се излагаш така и да сипеш брътвежи.
72
5
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 1 седмица
Тоя какво се опитва да ни каже? "Всичи са маскари, по цял свят и туй, дето го искате - честност, достойнство и държавничество, никъде го няма. Тъй примерете се и ни оставте на мира да си я караме как си знаеме." Не съм съгласен! Вие сте престъпници и не можете да управлявате държава, защото не ви пука за хората, а ги ползвате като роби!
71
8
 
15
 
! Отговори
тъпак преди 1 седмица
Има ли нормални хора в държавата?---няма, професоре, няма----Щом такива като теб, са професори. Ти стана един от най-големите лиииизачи. Не те ли е срам?
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Давай професоре.Нали трябва да стигнеш нивото на Антон Тодоров.Давай,ти можеш.
69
2
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 1 седмица
Властта на парите е господстваща в БГ / ББ и ГЕРБ как ги придобиха, м?/, а не властта на личността както се опитват да ни убедят някои, че ББ е личност, а не доносник-мутра и масажист!

пп. М.Константинов съжалявам и без да оправдавам кражбата, но тя е характерна за бедна държава /най вече и когато е управлявана от мутра /озаконена престъпност по отнемане на чуждо/
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много ги е стра..герберастите,горките,като почнат да им излизат безобразията и пускат редовно някой по медиите да пее,да отклонява вниманието.
67
2
 
13
 
! Отговори
реалист преди 1 седмица
Суджуците до него ли упряха да им оправдава шуробаджанащината. Освен да му падне авторитета на математиака в обществото като на суджукпаетията му, друго няма какво да стане.
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пример Божидар Димитров окраде НИМ докато уж бореше македонизма !
65
5
 
15
 
! Отговори
Писна ми от него преди 1 седмица
Този "професор" е типичен пример за народната поговорка: На всяка манджа мерудия.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А тебе не те е яд,нали Мишо?И щом не те е яд,значи и ти крадеш!?
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
-За роднинските назначения Михаил Константинов смята, че по-важно от това дали някой е назначил роднини, е дали те си вършат работата.

Еми значи същото като преди 89та. Щом си роднина на който трябва (активен борец срещу фашизма) или си човек от номенклатурата... ще те уредят на шефско място.

Партия ГЕРБ от комунисти създадена, от комунисти управлявана и водена, по комунистически работи.

А Константинов като му харесва за шуробаджанащината от соца, да ходи в Северна Корея.
62
4
 
8
 
! Отговори
Всеки съди по себе с преди 1 седмица
Всеки съди по себе си, а какъв е Константинов и по принцип Сините, към които може да го причислим, се вижда от това, което казва за българите, а всъщност за себе си и Сините
Цитат:
"Българинът не се възмущава, че някой краде. Българинът се възмущава, че той не краде", казва професорът и допълва: "Говорим, защото ние всъщност чакаме да застанем на по-висок пост и да започнем и ние да крадем". Константинов припомня и разликата между бизнес и далавера - "далаверата е нещо, в което ти не участваш.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че то в България всички сме роднини
60
2
 
6
 
! Отговори
Тик-так преди 1 седмица
Слаб народ,бедна държава.С две думи....изпята песен сте.