Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Тоя Борисов, като го видиш как се прави на утрепан , разбираш че опозицията го е хванала пак по бели ***!Учения , а?Опозицията знае езици и чета чужди вестници , аланкоолу , не слуша твоите телевизии!
106
15
 
12
 
! Отговори
Курнелия излъга преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
105
9
 
12
 
! Отговори
Тиквунът преди 6 години
Боко към Нинка, да лижеме задни части по цял ден, и да откажем акане в устенцата ли?! Няма начин, Това ни е ролята на лоялен член. Ние сме 100% в НАТО, но ще разчитаме на Русия да ни постегне Миговете в случаи че трябва да ги ползваме срещу Русия. Абе ние сме големи КУ|*ВИ, яко развъртаме и запада и изтока, ГОУЕМИ СМЕ ХИТЕЦИ НИЕ ПОЛИТИЦИТЕ. Саботаж на България на 100%.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще й обясняват на Нинова,която е съвсем изкукуригала,ами че то и Сърбия не пропуска нито едно учение на Алианка.
103
9
 
7
 
! Отговори
456 преди 6 години
И ако не сме в НАТО, къде ще сме? Санджак на Турция, или 16 република . Нет, спасибо! По добре германска провинция..
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ ЧЕРВЕН ВЕТЪР
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи другарю викаш,то в ГЕРБ са БЕДНИТЕ КОМУНИСТИ,ама затова ПА У БКП СТЕ БАШ МИЛИОНЕРИТЕ,така де ВИЕ ТАА ВЛАСТ С КРЪФ Я ЗИМАХТЕ,С КРЪФ Я ДЪРЖАХТЕ,СЕГА МАЛКО СЕ ПРАИТЕ НА ДЕМОКРАТИ,но НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ СПРЕ ДА СТЕ ИСТЕРИЧНИ ЛЪЖКИ,АШКОЛСУН И АФЕРИМ ДРУГАРЮ,поздрави от *** до Турция за вас...
100
11
 
14
 
! Отговори
Вън преди 6 години
Вън НАТО от България.
99
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение на мисълта е,,Да сме в НАТО , и да не участваме във войната ли"?!Скоро и това може да ни се случи.
98
4
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Много ми е интересно с какво ще се занимава НАТО, ако Русия вземе, та ги изпълни тия Мински споразумения. Те така или иначе дават децентрализация на спорните територии, Русия нищо не губи. И тогава ще прекрати цялата тая драма. Ама едва ли ще се прекрати, защото противопоставянето на САЩ и Русия е изгодно и за двете сили, които стават по-силни и набират съюзници, разделяйки света на два лагера, по най-незначителния от всички световни проблеми на мира. Нека Путин се изтегли и ще измислят друго.
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни ,ще правят учения ,наште ще гледат,стига фрегатката им ,да ни изправна!
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червен клошар Бандитите и крадците нямаха партия, бе брато. Бяха и в БСП , и в СДС и къде ли не.Е - направиха си партия ГЕРБ.Сега барем са на едно място.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същят Борисов преди изборите отказа на НАТО учения в Черно море.Краварите му влязоха в положението тогава - избори , брато , трябва да се лъжат хората, че не сме от тях, како Сийке.Сега обаче си искат своето, ако ще да се позиционираме на фронтовата линия НАТО - Русия.Боко пак излъга, *** след ден ще рече "За плюйте ме , ало Ванйо, ако съм го казал".
94
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми така е според червената истеричка,ние в НАТО сме на петел долната джука иначе як съюз с просссия и варшавския договор,опссс той пък отиде в небитието заедно със сесе..рето
93
3
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник--------------------------За *** ли става въпрос? На ръчно управление с бухалката, иначе нестава ли?! :))
92
2
 
14
 
! Отговори
СМЕШНИКЪТ БОКО преди 6 години
НА РОЙТЕРС, НА РОЙТЕРС, НЕ НА МУТРАТА. НЯМА КАК ДА НЕ ДОПУСКАМЕ УЧЕНИЯ НА НАТО, ТОВА КАЗВА НИНОВА, НО И ТЯ И ЗДРАВИТЕ СИЛИ НЕ ЩЕМ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ. И НАТОВСКИ ТОЖЕ. ТЕ МИРОТВОРЦИТЕ ОТ СИНИТЕ КАСКИ УБИВАТ, МАРОДЕРСТВАТ И ИЗНАСИЛВАТ, ВМЕСТО ДА УМИРОТВОРЯВАТ, А ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ, КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАМЕ?
91
1
 
14
 
! Отговори
ПРИЗНА СИ ТЪ ПАКА преди 6 години
ЗНАЧИ ПАК *** БОРИСОВ Е НАРЕДИЛ ДА ПРОВАЛЯТ КСНС ВЪВ ВТОРНИК, ЗА ДА СЕ НАПРАВИ, ЧЕ Е МНОГО ВЕЛИК И ТОЙ Е КРЪСТНИКЪТ В МАФИЯТА ГЕРБ. ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА НА МУТРАТА БЕШЕ КАТО НА РЕДНИЦИ ОТ МАФИЯТА- АМА ТЕ НЯМАЛИ НИЩО ОБЩО, НО КАКВОТО КАЖЕ БАШ БАБАИТА. ТОЛКОВА Е СМЕШЕН И ЖАЛЪК ПАЛЯЧОТО. ВИЖДА МУ СЕ КРАЯТ НА МУТРАГЕНА. А НИНОВА Е КАЗАЛА, НЕ НА УЧЕНИЯТА-НЯМА КАК, ДАЛИ СМЕ СИ *** ПОД НАЕМ. И НИНОВА И ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ ХОРА НЕ ИСКАТ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ,НО ПОЛИРАНИЯ МОЗЪК НА БОКО ТОЛКОВА РАЗБИРА.
90
11
 
5
 
! Отговори
Хе хе ! преди 6 години
Четеш писания тук от комунисти и русофили,които изглеждат като кучетата порода сан бернар - тече пяната от грозните им усти и тромаво се движат из народното събрание,из служби с големи заплати,но никога няма да ги видиш на строеж,в рудник,зад струга..... Ееееех, няма ли народен съд за тях???
89
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росатом поздравява всички българи със новия договор.Имаме уверението на Москва ,че откраднатите пари ще пъдат похарчени в България от руските летовници ,дами и господа русофили,а вие ще сте обслужващ персонал.Това е братски народ ,нали ?
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В "Ройтерс" пише съвсем различно от това което говори Борисов. На кого да вярва човек???