Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!

Премиерът нареди министрите да са на КСНС при президента във вторник
136
Борисов към Нинова: Да сме в НАТО, а да не участваме в учения ли?!
Снимка: БТА, архив

"Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", пита риторично премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Още по темата
Същия ден лидерът на левицата Корнелия Нинова настоя той лично да обясни в парламента ще има ли постоянна флотилия на Алианса в Черно море, както информират чужди медии.

На въпрос на премиера какво е обяснено пред парламента, зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов отговаря, че докладва, че в момента в Черно море няма никакво национално учение с НАТО-вско участие.

"Единственото мероприятие, което ние провеждаме, е подготвяме една наша фрегата, която на 27-и ще замине на Sea Guardian, учението за борба с тероризма в Егейско море. По принцип, ние всяко учение го обявяваме в пресата. Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на Военноморските сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се плановете от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава миналата година и се създава и активира в Румъния многонационална бригада", казва той пред министрите, според стенограмата от заседанието на МС.

Запрянов допълва, че по отношение на учения с фиктивни сценарии, каквото учение по управление на кризи се проведе в НАТО, Министерството на отбраната информира освен изпълнителната власт, така и президента.

"В тези учения няма никакво движение на войски никъде на територията на НАТО. Те имат единствено за цел да се отработят въпросите за вземането на военно-политически решения, изобщо не става въпрос за реално придвижване на войски", казва зам.-министърът, който впоследствие обяви същата информация и пред медиите.

Борисов пита дали в това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев, а Запрянов отговаря, че държавният глава е информиран за учението.

"Защото Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!", коментира Борисов. 

Премиерът нарежда на министрите, които участват в Консултативния съвет при държавния глава, да са в Президентството във вторник в 13 часа, когато ще бъде продължен проваленият заради липса на кворум КСНС за антикорупцията.

"Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. Отсега да знаят, вторник, 17 октомври, 13,00 часа", припомня им Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
13
 
! Отговори
USA преди 6 години
Другарката лъже русофилските кратунковци и промити глави, а изпрати синчето в меката на прогнилия капитализъм САЩ? Защо така, бе другарко? Масква не беше ли вашата най-скъп, мил и драг съюзник?
66
13
 
11
 
! Отговори
Нянго преди 6 години
В България трябва мда има не само учения на НАТО, но и повече бази. Трябва да се изгради солидна ПРО, да се модернизират военноморските бази, корабите които имаме да се модернизират до ракетни крайсери. Трябва да се разположи и ЯО.Това е начина да се пресекат всякакви мераци за хибридни войни, зелени човечета, и вся асталная ***.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов нали искаше само яхти да плуват в морето ни. За което беше, абсолютно прав. Що натовците не правят учения с яхти и лодки. Ще им излезе по евтино, пък за руските ракети е все едно каква ще им е целта. И военен кораб ще го разцепи като хралупа.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината ,че в Черно море ще има постоянно действаща флотилия е от "Ройтерс". Значи излиза ,че "Ройтерс" разпространява фалшиви новини,или пък наши политици лъжат ?
63
12
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Да членуваш в НАТО е едно,а да има постоянна база в наша акватория е съвсем различно,другарю Борисов !
62
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
курнелката що е пратила синът си да става американски гражданин, а нас искаше да праща в ткзс-та
61
7
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Другаря Борисов: Разтревожен съм, всяка сутрин първо пускам CNN и слушам за себе си само Fake News!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ти пък ракия ? шоколад в тубичка
59
12
 
12
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
80% от крайбрежието на 4ерно море е на НАТО вски или кандидат натовски държави ако трябва и самолето носа4 ще се докара онези от московската ко4ина нямят думата
58
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кифлата Нинова пак се изложи
57
1
 
9
 
! Отговори
фолкпесничка преди 6 години
До Анонимен 57И твойта майка също,и твойта майка също.........
56
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да сме изпуснати от Карлуково за да си мислиме че тези учения в нашето черно море са случайни! Не на нас тия бе! И ние сме расли по социалистическо време и си знаеме номерата. Толкова морета и океани до нашето ли море опряха? Защо не си правите ученията в средиземно адриатическо егейско и тем подобни морета? Да не би те да са по малки и немогат да поберат корабите? Имай предвид че ако си мислиш че сме правени у ду.*** в голема грешка си. Ако краварите са правени там техен проблем си е!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко шъ става във вторник у президентството? Президентът с блага ракия ли ша черпи?
54
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин сложи много ракети в Калининград, краварите разбират само от бой по кривите морди.
53
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е никой.Шеф на неква партия от която нищо не зависи.Боко убавеца върти страната на шиш 10 години и все търси кой му пречи.Мозъкът,дето го няма му пречи.
52
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Нинова е франкистка... - не трябва да се допуска до властта...
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и да не пропуснете купона във вторник , чеее ...
50
12
 
10
 
! Отговори
ники преди 6 години
Не учения, постоянно присъствие на дебела армия,морски флот и самолети на НАТО трябва да има в България. Путев само силови приоми разбира.
49
12
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Освен всичко построено от ГЕРБ, което е видно от всички - още факти от управлението на Борисов, които се набиват в очи: въпреки ниските лихви препълнени банки с депозити на граждани, препълнени родни курорти от български граждани, дойдат ли почивните дни КПП-тата прегряват от наши сънародници пътуващи в чужбина, въпреки солената цена на бензина и дизела - масови задръствания, препълнени ресторанти и заведения... - и за капак на всичко пенсионери изхвърлят през балконите пари, злато и валута...
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯНКИТЕ СЕ МЪКНАТ НАВСЯКЪДЕ ПОД ИЗМИСЛЕНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДА НАПРАВЯТ МИРНИ ДЪРЖАВИ МИШЕНИ ЗА РУСКИ РАКЕТИ НЕ ИСКАМЕ НАТО ИСКАМЕ МИР