След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция

Дискусията по съществуващи граници не е от полза, обяви МВнР
8 дек 2017 14:23,
84
След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция
Снимка: архив "Булфото"

Българското външно министерство извика на разговор посланика на Турция у нас Хасан Улусой ден след като турския президент Реджеп Ердоган заговори за нови граници на Балканите.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор от 1923 година, който определя границите с Гърция.

Още по темата

"България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.

От Външно са категорични, че всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните.

"Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се нарушава мирен договор, това е равносилно на война.И всеки, който се радва на това или проявява глупост, или незнание, или подлост.Ако някой си мисли, че война между Гърция и Турция няма да засегне България да ходи да се прегледа на някой добър специалист психиатър.Аман от неразсъждаващи хора в България.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.''-------------------------------------А коалиционната Каракачанка така ли смята като прави шествия с искане за Западните покрайнини?
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пич ще викат ли посланика ВИ ако няма причина.Бъди сигурен че записа ЦЕЛИЯ са го гледали поне 100пъти."Амо то ако пък го бяха гледа и разбрали 100 пъти.... Чисто и ясно щяха да разберат, че нищо не касае България, не става въпрос за претенции за граници :-) :-) :-) :-) а и да питам Лозанския договор колко касае вас??? Кипър касае ли вас?
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво ни бърка нас Лозанския договор? Това са си отношения между Гърция и Турция, едната страна смята че трябва да се реееизира, другата не, значи няма да бъфе ревизиран, неадекватна пачЬ
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северозапада щял да се присъединява към Румъния...Само да им напомня на тези в СЗ България1. В Румъния няма комунисти, а СЗ България гласува само за БКП.2. В Румъния ако хвалите комунизЪма ще ви обесят на първото дърво.3. В Румъния комунистическата идеология е забранена, забранени са комунистическите паметници. И Румъния не е съветофилска путинофилска държава, а даже напротив, категорично против са болшевиките.4. В Румъния има бази на НАТО насочени срещу Путин.Така, че Румъния не е за вас.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозанският договор от 1923г. с нищо не засяга България,Гърция ,да се оправя ние ще и гледаме сейра с Турция!Гърция никога с нищо не ние подкрепила!Затварянето на3и4 блокове на АЕЦ,,Козлодуй"е предимно гръцко дело!
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук за нас в България никой не мисли и вече е време да се отделим към Румъния, там минималната заплата от януари става 400 евро, а нормалната заплата ще е поне 800 евро, за какво да плащаме данъци на България, когато тук с нас се подиграват с по 200 евро заплати и 100 евро пенсии, предпочитаме да сме граждани на Румъния, това се обяснявало на събрания в Северозапада. Идеята набирала страшна скорост и хората били готови да направят революционната крачка.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една медия в гърция е писала...... "Ердоган ни смаза и критикуваха премиера си, бяха му сложили агънце на лицето" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) щот пък на него му каза нещо за НАТО....там дадоха ли го....що не пишат и за това! :-) :-) :-)
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vijte v Lozanskiya dogovor kakvo e podpisano a sega koi teritorii sa v tursko,mnogo klauzi ne sa spazeni ot angli4anite i francuzite
23
8
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Пратете тиквата да се прегръща с турчина !
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toy kaza spazvayte pravata na turcite i pomacite ,ne e li verno gurcite i bulgarite ne priznavat turskoto malcinstvo no i skat navsqkade po sveta da se priznayat bulgarite za malcinstvo
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10 Външния ни министър е тази дето "направи" т.н. съдебна реформа...мхах... Също толкова добра, компетентна и заслужаваща да бъде министър на външните работи е!!! Общо взето тя е поредното безлично същество, калинка и некадърничка!
20
4
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До анадолецПич ще викат ли посланика ВИ ако няма причина.Бъди сигурен че записа ЦЕЛИЯ са го гледали поне 100пъти.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е другарят Ердоган. Да прекроим границите спрямо Сан-Стефанският мирен договор. Подкрепям!
18
3
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
На Ердоган мустачките на ... ми чистачките!
17
7
 
9
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Аре да пуснат записа на Ердоган ЦЕЛИЯ със субтитри де...да видим кво казва...ама ЦЕЛИЯ...:-) :-) :-) под вол теле ша ми търсат... мухата е малка ама гади!
16
6
 
7
 
! Отговори
до Анадолец преди 6 години
Вие наблягате до цялостта на границите, така както са изгодни на Пуйкия
15
3
 
19
 
! Отговори
еее то добре преди 6 години
но реално турция какви претенции може да има към територии в европа ???те владеят земи които са принадлежали на гърция и България !! ако ще ревизираме договори то нека европа подпомогне гърция и България да си върне заграбените земи от турците и турция да си остане в азия където и е мястото !!! само един обединен ес може да сложи р..зня..ците на мястото и м
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Zeus (номер 2). Вместо пасивна позиция, по-добре агресивна позиция. Защото атаката е най-добрата защита!
13
4
 
3
 
! Отговори
до дивият запад преди 6 години
Не само, че си неграмотен, не само ,че си най-обикновена комплексирана линост, ами и имаш самочувствието да поставяш епитети на хора които имат топки, макар да са жени, за разлика от теб