След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция

Дискусията по съществуващи граници не е от полза, обяви МВнР
8 дек 2017 14:23,
84
След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция
Снимка: архив "Булфото"

Българското външно министерство извика на разговор посланика на Турция у нас Хасан Улусой ден след като турския президент Реджеп Ердоган заговори за нови граници на Балканите.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор от 1923 година, който определя границите с Гърция.

Още по темата

"България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.

От Външно са категорични, че всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните.

"Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
11
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
До 1 Разбира се, че каза друго!"Турция няма притенции за нови граници...ние наблягаме на цялостта на границите"! Кое не ви е ясно! Името на България пък се спомена с Борисов само когато каза с Борисов скоро ще открием църква...драхти...Под вол теле търсите бе хора :-) :-) :-)
11
22
 
9
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Султан Ердоган въстановява Отоманската Империя, южна балгария я отписваити!
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било добре нинова да се отърси от селското си възпитание и да се понаучи поне малко от външния министър как се прави политика
9
15
 
5
 
! Отговори
Aimarit преди 6 години
Bravo na Erdogan! Sega da si iska obratno konaka, medreseto, vezirstvoto, zandana, hamama...
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживях България да извика посланник за да го предупреди относно политиката на държавата му.Това е нормална практика в нормалните държави.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusВярваш ли, че главния суджук ще има претенции към началник Ердоган?
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като ще се ревизират договори и граници ние искаме България с излаз на 3 морета, както е била по времето на Симеон Велики
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режимът в Брюксел защо мълчи за териториалните претенции на ислямистите към Гърция?
4
7
 
19
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 години
Нашата мръхла ако си мисли, че от нея зависи нещо , много е сбъркала. Утре господарите й ако кажат нещо друго, ще се чуди как да обяснява защо са ни надробили на парчета клетата родина.
3
12
 
3
 
! Отговори
Ham atlu преди 6 години
On ko rechi?...dur ma...!
2
5
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Сега беше момента нашите да поискат възстановяване на границите от Санстефанския мирен договор, ако не стане поне парите, които ни се дължат за имотите ни в Беломорска Тракия.
1
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ама как така, той Ердоган говореше за друго, не сте ли гледали по телевизията какво каза, питайте Анадолеца о другите пишман - турци във форума!