БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!

По-високите сметки = ниски доходи, бедност, проблеми със здравето
112
БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!
Снимка: Булфото, архив

БСП готви протест в петък пред сградата на КЕВР.  Недоволството на социалистите е провокирано от увеличението на цената на водата.

На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, като сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.  По-скъпо ще плащат кубика и в Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца.

Още по темата

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Така че тя призова всички да се присъединят към протеста на левицата, който започва в 10:30 часа.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една и от друга страна на доходите, които не растат.

"Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова съобщи още, че завежда дело срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ, защото била казала лъжи и клевети за нейното участие в "Техноимпекс".

"Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
10
 
! Отговори
4 преди 6 години
Навремето като стане авария и кмета (пияница от БКП) въобще не го интересуваше ако ще цял ден да го търсим и да висим пред вратата.Сега кметицата като ги набере тия от ВиК-то стоят докато не отстранят аварията.И до 4 сутринта са стояли да работят, а тя до тях !Ама Гербаджиика!
11
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчаяната :) Все на протест . Що не я чухме да призовава за протест след като потънаха 4 милиарда от КТБ , когато управлява нейната партия ????? Това подигравка ли е ? Алооо 4 милиардаааа и още няма осъдени ????
10
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова за Техноимпекс си кажи !!! Тези кьорфишеци с водата няма да ти замажат скандала !!!
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавите тролчета на Цвък налазиха темата, за да ни убеждават колко е хубаво да се увеличава цената на водата!
8
2
 
22
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
"Не на скъпата вода, всички на протест!" Ама със сопите и по тъпите ви крадливи кратуни без разлика от коя партия сте, всички сте едни и същи маскари!
7
8
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
Тричленно семейство харчим десетина кубика вода месечно. В Стара Загора е 2.72лв/м2. 9% прави два и нещо на месец. Ако е правилно аргументирано и се влагат пари в подмяната на старите абестостови тръби съм теърдо за. А, тези протестиращи колко левс дава на ден за билетчета, за да станат милионери???
6
10
 
10
 
! Отговори
Министър преди 6 години
Корнелия се заее с пуполизъм -няма начин да не се увеличава водата ,тока ..... капитализма се шири у нас.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гербист-столичанАбе *** за какви разходи бълнуваш и къде видя свободен пазар.За тези години откакто "Софийска вода" е всичко друго освен софийска няма нищо свършено. Повишават се цените с вечните инвестиционни намерения които си и остават само такива .
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда ама народа видя колко пречиствателни станции се направиха, вижда при авария как се работи и как се отстраняват проблемите.Дори в наше село хората видяха след водния проект колко полезен беше той и как въпреки, че това лято не валя имаше вода.Навремето цяло лято вали, а вода нямахме по две седмици.Всичко заминаваше из спуканите тръби.На всички е ясно, че трябва поддръжка на водопровод и прилежащи съоръжения.Така е по европейски и ни харесва.10лв повече за месец не са болка за умиране.
3
13
 
17
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Дебнат БСП да правят протести и да клатят управлението, за да може да има избори и да си наместят алчните дупета на по-добри позиции. Не се наядоха.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще пусна една скъпа вода.
1
20
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да поскъпва водата за да може да се покриват разходите на ВиК-тата. Няма как да искаме държавата да се грижи за водоснабдяването на хората, вся пак комунизма отдавна свърши и при демокрацията имаме свободен пазар. Така че нека да не слушаме приказки за протести, стабилност ни трябва.