Решението за поскъпването на водата е взето отдавна!

Ивайло Касчиев от КЕВР пред Bloomberg TV Bulgaria
11 дек 2017 16:07, Екип на Bloomberg
22
Решението за поскъпването на водата е взето отдавна!
Снимка: Pixabay

Решенията за поскъпването на водата в 14 области в България са взети през 2017, когато Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри 5-годишните бизнес планове на ВиК операторите и цените на ВиК услуги, които са заложени, съгласно тези бизнес планове. Това каза Ивайло Касчиев от КЕВР в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"За съжаление общественият омбудсман или негов представител не присъстваше на нито едно обществено обсъждане, което задължително се прави при одобряването на всеки един от бизнес план".

Решението, което предстои да се вземе от КЕВР, е одобрените цени за 2018, съгласно бизнес плановете на ВиК операторите, да бъдат индексирани с натрупаната инфлация и да влязат в сила, обясни гостът.

Защо говорим за точно тези 14 области?

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние губим ...а на кой ли ще му се увеличи банковата сметка
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички сметки и налози постоянно се "индексират с инфлацията", а заплатите и пенсиите никога? Ако на някой му е индексирана заплатата през последните 5 години, нека се обади, защото аз такива хора не познавам.Правите ни на ***, а ние търпим. И ще търпим... още малко. После нашите пари и позлатените шадравани, дето сте си купили с тях, ще ви излязат през носа и други отверстия под високо налягане.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува, ако ще решението да е взето, когато Моисей още е обикалял пустинята. Искам точни и ясни отчети, защо водата е толкова скъпа. Какво ? Смениха цялата система ? Заплатите на работниците към ВиК станаха по 3000 лева ? Вдигнаха данъците ли ? Защото преди 10 години беше 60 стотинки, а днес, с инфлацията от тогава 37-8%. Сега водата ми е 1.8 лева ? ЗАЩО ? С КАКВО МИ ПОДОБРИХТЕ УСЛУГАТА. Ако нямаше да ме погнат мутрите, щях да създам собствена фирма, за водоснабдяване.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преклонена глава сабя не я сече !Стойте си още по къщята и си вовъркайте в носът Ще дойде време когато ще трябва да теглите заеми за да препитавате и ще се озовете в един кръг от който няма излизане .Стойте си плашлив народ стой си още 500 години ще сте роби !
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До соцялно слаб депутатВсе пак, скача. Можеше и да не мърда изобщо.За чудо и приказ е, че такова нещо се случва, при такъв *** народ.
13
0
 
14
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
Водата и тока трябва шоково да скача за българина защото минималната заплата в икономическа стабилна Бълагария стана цели 510 лв след нова година.
12
4
 
2
 
! Отговори
Експертно становище преди 6 години
До АнонименВ София има вода , ние не си поливаме тиквите и бостаня! А и не крадем водата!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приоритет на областните управители от ГЕРБ в Пловдив вече 10 години е изграждането на водоснабдяване на града и областта от язовирите на р. Въча (Кричим-Въча-Цанков камък-Дуспат), за да не пие областта варовита вода от коритото на Марица със ситуираните около нея сметища ... познайте какво развитие има този проект за 10 години ? Който предположи - никакво е познал!
10
0
 
11
 
! Отговори
ЦК на Либерстите преди 6 години
Някак ще е по-либерално ако за монополите се отменят всякакви концесионни такси дори и да са символични!Да живей либерализма и либералните ентусиасти (корпоративни послушковци) от КЕВР!
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА В СОФИЯ СА БЕЗБОЖНО ЕВТИНИ.КАКТО Е ОБИЧАЙНО СОФИЯНЦИ ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.
8
0
 
12
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
По коя инфлация ще бъдат коригирани цените? По официалната, по неофициалната, по минималната работна заплата или по средната работна заплата?
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата, тока, топлата вода и въздуха трябва да се качат. Няколко пъти се случва да се къпя с крана завъртян плътно на червено и пак ми е хладка водата, ама водомерът не е топломер и после не ме питат как беше водата, а къде са парите!Ами по-добре да запуша тръбата на тец-а и да се къпя само на бойлер, а водата с кофи да си я нося от Владайска!
6
2
 
26
 
! Отговори
ГЕРБераст Соларчик преди 6 години
А тока кога ?Че на тая изкуствено поддържана ниска цена вече трудно се издържа.
5
0
 
46
 
! Отговори
ревизия на КЕВР преди 6 години
Бизнес плановете на ве и ка дружествата изобщо не ни интересуват.Интересно кои интереси защитава КЕВР?При всички случаи не на държавата,защото това сме ние,а на ве и ка фирмите,които купуват водата по 2 стотинки на кубик,а ни я продават на 2,50лв?!!*** и сие да нормализират цените максимум на лев на кубик,защото ще ги вземат дяволите!
4
2
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ако живееш на село,копаеш един кладенец,слагаш хидрофора,опъваш тръбите до къщата и спираш да плащаш на Веи.Водата за пиене от някой извор.В градовете ще плащат,подръжка на тръби и заплати на хора от Веи.
3
0
 
36
 
! Отговори
кевр-мевр преди 6 години
В петък се взима окончателното решение.Който може-да дойде пред КЕВР.Без протести ще си правят каквото си искат.Да пиеш вода е човешко право .
2
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е възможно в България, в която където копнеш извира, водата да е по-скъпа от страни в които нямат собственни водоизточници (за справка Малта). Корупция? Кражби?
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпсът е не защо решението е взето отдавна, а защо въобще се налага поскъпване след като водата е природен ресурс а и нали стоим стабъилно на дъното!