2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ли по-важно Бойко тука да блести?А не България да е затънала в корупция,престъпност и беззаконие!!!!
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветан Цветанов бил до 8клас в училище за бавно развиващи се Вършец .. Е такива ви управляват бавно развиващи се ***..
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 102Естествено, че на западенците им трябва послушен и беден васал!!! Нещо като укропията! И въобще нямаше да ни обръщат внимание, ако не бяхме на предния фланг до Русия! Затова тия лицемерни заигравания само ме отвращават!!! Гадост!!!
93
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Борисов не може да си оправи държавата-само бедност, курупция и хаос има в България.Западните сили това искат-слаба и обезкървена България, затова му се радват.
92
0
 
16
 
! Отговори
socialen преди 6 години
По цял ден са чуди само кви простотии да бълва. Вече е крайно време да започне да бачка нещо смислено, а не само да се шляе и лентяйства. Той е единственият в тази страна, който получава заплата без да бачка.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тондоро Мондоро
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гунчо"Що ли ми се струва че Бойко му хлопа дъската...!?"---'Щото е ТАКА. Не ти се струва, ами е така. Всеки го усеща. (Без гъ-золизците, ама и за тях не съм сигурен, де. Може да се правят, че не го усещат.)А най-много дъската на Боко ХЛОПА като ходи из ЕВРОПА.
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби блести като голям седалищен мускул на месечна.
88
10
 
7
 
! Отговори
Никой си... преди 6 години
Що ли ми се чини, че народът иска комунизъм? От коментарите става ясно, че болшинството са комунисти.
87
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На какво се радвате-че станахме 2 милиона по-малко?Или на това, че чуждите посолства и слубжи командват БГ-политици в София?Или на това, че даже африканските страни ни задминаха по стандарт на живот?
86
2
 
21
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Що ли ми се струва че Бойко му хлопа дъската...!?
85
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те на запад европгеовете го приемат бабуняка като някаква ориенталска екзотика и нищо повече!Нещо като жената с брада..детето с две глави и т.н.
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е колония, страна от третия свят, 100% зависима от колонизаторите, която служи като заден двор и депо за евтина работна ръка на господаря колонизатор. А Бойко Борисов прави оптималното за България в тази обстановка защото знае, че и най-малкото неподчинение се наказва жестоко от колонизатора.
83
2
 
18
 
! Отговори
А путсушаване? преди 6 години
Татяна взе ли си нещо за путсушаване докато приказваше с навлажнен поглед за Боконестия ?
82
17
 
10
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Бойко Борисов не може да блести!Блести се с отразена светлина!Бойко Борисов грее!Научете се !
81
3
 
27
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Сички му се подиграват, щото го виждат къф е ***. Не мой да изкара и един мандат.
80
2
 
24
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Всички другари от редиците на ГЕРБ, да извадят от нафталина партийните книжки и МАСОВО и ЕДИННИ да поздравят другаря Живков!
79
5
 
28
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Честно би било, Бойко Методиев Борисов да благодари на другаря Тодор Живков, че е построил НДК. / как тъй не го взривиха като мавзолея???? /.Защото АКО Тодор Живков не бе построил НДК, сега ПужарникарчитУ, щеши да посреща гости на някоя НЕРЕМОНТИРАЩА се АЙСфалтова улица!
78
22
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Цветанов на Бойко е министъри любимец в неговия регистър,на вожда наш тъй велике най-добрият ученик.Министър той е на МеВеРе-тотова е неговото вето,успех огромен той постигнаи рейтинга си бързо вдигна.На Бойко е дясната опора,работи той без умора,влака карат те дваминаи с процента вече го надмина.Работата си той харесва,макар че тя никак не е лесна,Престъпността до край да съкруши,която държавата ни тя руши.Нека Бог сили му дава,с престъпниците лесно да се справяи борбата си напред да продължаваи с успех все да побеждава.
77
16
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Бойко наш не се бави и се не вай, това от мен помни! На България правдата в ръце вземи и скоро ще победи!.От външните сили ти ни пази, ще ни вкарат само те във войни. Народът ще страда, ще гине, ще мре...