2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
До 126 и 127 преди 6 години
И как само прави вакуум!
115
0
 
14
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Не всичко, което блести е злато!
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нощната смяна трие яко коментари!
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Верно ли? Ами тя си е секси мадама! :)
112
1
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 6 години
Ивелина, ОБИЧАМ ТЕ!Ще повтарям това и ще го пиша на всяко място, което има и най-малката вероятност да прочетеш, докато не ми обърнеш внимание!
111
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НЯМА.ЩЕ МУ ДОЙДЕ КОЛЕДАТА И НА БАТЕ ВИ БОЙКО
110
0
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Еврейски удар под пояса на Нинова, от страна на потомствената червенушка Буруджиева. Ако е член на БСП, веднага бих я изключил, заради явна подкрепа на Бог Боку. Щот се свършиха ЖГЕРБ;))) да въздишат по Бащицата;)))
109
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина най-много плюе по Родината си и българите , които са над нивото му...Манталитет,завист и "интелект"...
108
14
 
3
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
"И ако не е Бойко Борисов на власт ще цъфнете и ще вържете!!???"Те не. Те само ще получат допълнителна водка и сельодка в тролската стая.Обаче робовладелците им от североизток ще цъфнат и вържат, да.
107
16
 
2
 
! Отговори
Василев преди 6 години
И ако не е Бойко Борисов на власт ще цъфнете и ще вържете!!???Селяни прости, защо ме карате да се смея от сърце, колко сте забавни в простотията си???Може би Генерал Радев или РМД приватизаторката или професора-социолог да застанат начело на държавата и да управляват, да ама в заводите и фабриките няма да влезнат немски работници и пак те да застанат зад воланите и в уличното движение!Погледнете реалността, от всеки вас зависи какво е реалното състояние на държавата!Скътавате ли се?Бойд!ЦРУ
106
1
 
3
 
! Отговори
Добрата новина преди 6 години
Добрата новина е, че докато миналата година масово коментираните статии бяха за далечни президенти от Азия, които само дрънкат с атомни оръжия и изнудват наред с горива, то днес българите видимо се интересуват много повече от българска и европейска политика!
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gospod mi kaza v sanq mi, che Boiko savsem skoro shte go udari insultat. Nqma nuzda da mu se maznite, uvazaemi, patnik e
104
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Афера бг е блеснал с целия шкембак.Снимката кърти мивки.
103
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Каква всенародна любов звучи от коментарите само.....По-добри са от всякакви социологически проучвания....
102
1
 
7
 
! Отговори
Ябълката не пада.... преди 6 години
Бащата на Буруджиева е Иван Буруджиев[12][13][14], физическия убиец на пенсионирания български генерал Христо Николов Луков[15]. По-късно комунистическият атентатор Буруджиев става военен, поради което семейството се местело често.
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май създава каши!
100
0
 
13
 
! Отговори
113 преди 6 години
Пиеш ли си редовно хапчетата?
99
17
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Е, и във вътрешен план блести! Хората виждат - Бойко Борисов постоянно раздава пари на всички! Два пъти даде на полицаите, три пъти на учителите, на пенсионерите постоянно им вдига пенсиите, на селскостопанските работници даде, на майките... А чрез обществените поръчки дава и на бизнесмените, а оттам косвено и на всички работници.А отделно колко много пари даде за чисто нови магистрали и зали, фабрики построи нови, площадите оправи...Хората виждат!
98
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бойко Борисов блести навън.."Само това ми стига, за да спра да чета. "Блестящият" не знае чужд език, не чете книги, няма теми за разговор. Той е шута, с който се развличат другите премиери. Дори в нашите ТВ-та се прокрадна една сценка, в която група от 3-*** премиери му се смееха, а единият дори го сочеше с нескрито пренебрежение.
97
14
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър вечер селяни прости!!!Не е ли прав Бойко Борисов за материала???Прости,невежи,мрънкалници, които са се оставили на чужди сили вътрешни/едри нечитави бизнесмени, корумпирани политици и министри/ и външни сили/мултинационални корпорации и банки, платени фондации и медии/ те да направят живота им хем по-справедлив и с по-висок стандарт!!!!Селяни прости, ами тука има конфликт на интереси, а вие сте валат!!!Агент Джо Матюс!ЦРУ!!!