От устата на вицето: Корупцията е в подсъзнанието на всеки!

Симеонов: Концесионерът няма изгода от построяването на втори лифт
2 фев 2018 10:30,
108

Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско. Но всичко това остава под булото на вечния казус – корупцията.

Според вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов няма проблем, който една държава не може да реши, стига, разбира се, да иска да го направи. Властта има всички механизми да промени нещата, ако има смелост и воля, добави той.

Още по темата

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни гостът в студиото на "България сутрин".

Протестите на екоактивистите в защита на парк "Пирин" не стихват. Според тях построяването на втори лифт отваря вратата за застрояване на почти половината парк.

"От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", подчерта вицепремиерът пред Bulgaria ON AIR.

Тъй като фирмата, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов поясни, че това се прави, защото в тези зони е значително по-нисък процентът на разпределение на дивиденти, а всички останали данъци се плащат в България.

Темата на разговора се измести към Националната служба за охрана. "Още 2015 г. съм изявил позицията си за НСО. Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това ѝ е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
20
 
! Отговори
Вадиго Смелов преди 6 години
О чудо Симеонов да хвали 5 те века робство-а да се плаши от 11-те години в ЕС....За 10 години изгейасахме
54
0
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
"Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид" Може, но затова има морал и Закон, които смазват социално неприемливото поведени!Но явно в българската политика "морал" и закон нищо не означават!
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо е така долен мазен бокликкс, трябва вие да сте го направили така да мисли народа
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно е прав, че е в съзнанието, по специално в съзнанието на инспекторите от РИ Младост. Има стотици заведени сигнали за шум и замърсяване от строителна компания в Младост 2, улиците около обекта са целите в кал и строителни отпадъци, но извършените от тях проверки не констатират нарушения или замърсяване. Направо, като им чете човек отговорите и си мисли, че живее в паралелен свят. Всички виждат и дишат свинщината им, само от институцията, която може да вземе мерки НИЩО НЕ ВИЖДАТ!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е доволен от другото лято той ще събира такса спокойствие от Слънчевбряг иначе "Акция тишина"
50
1
 
2
 
! Отговори
Безпартийна дама преди 6 години
До 60Поздравявам Ви!
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според ефекта на Дънинг-Крюгер, колкото по-глупав е един човек, толкова повече си вярва, респективно, колкото по-ерудиран е един човек, толкова повече се съмнява в познанията си.Това е причината във властта и бизнеса най-агресивните играчи да са най-прос-тите.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сърбия от 3 кг. месо правят 1кг луканка у нас е обратното от 1кг месо 3 кг. луканка...Но пък си имаме нужник отворен от вицепремиер
47
0
 
13
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
Облагодетелстване и корупция невинаги е едно и също. Корупция има защото хората, които заемат разни позиции искат да се облагодетелстват. Има и честни хора, които си вършат работата, колкото и 'обикновена' да е, без да мечтаят да са част от някаква 'схема'. Някои от тях никога няма да се изкушат. Естествено, няма и да ги допуснат до изкушаващи позиции, защото не са 'наши хора'.
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедонаистина сме много зле,братя и сестри!върви да празнуваш с братята и сестрите си от бсп-то бе, кво обискаш тука
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
53Каква Варна, този е от Ямбол.
44
0
 
2
 
! Отговори
По Фройд преди 6 години
В подсъзнанието е е-бането, в суперегото са социалните категории, а егото на прос-така не може да сублимира силата на подсъзнанието в социална функция, каквато е справедливостта.
43
3
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
И тоя варненски СиганЕн щом ни е вице.,значи наистина сме много зле,братя и сестри!
42
4
 
12
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
За пореден път се убеждавам. Българите са едни глупави ОВЦЕ! Вие не заслужавате нищо! Мързеливи сеирджии, вдигнете си дебелите *** от диваните и излезте на протест както в Румъния - 50-100 хил. души на улицата и бъдете чути. Но вие сте овце и си следвате овчаря - Бойко мутрата - мултимилардер на гърба на собствения си овчарски народ!ЧЕСТИТО!
41
2
 
11
 
! Отговори
от соца преди 6 години
песен от ТОДОР КОЛЕВ - " А НАРОДА , КРАДЕ ЛИ КРАДЕ" от чистачки на всичко,та и чорапите от затвора Т. Живков След 1989 цели заводи,кораби с жито/по времето на Ж. ВИДЕНОВ И ДРУГИТЕ/ изчезваха през варненската митница.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришу президент.
39
7
 
6
 
! Отговори
Лъжлив трол преди 6 години
А според свищовския счетоводител Влади Горанов ,горд собственик на палат за 4 милиона ,корупцията е само в ...медийното пространство. Всички в бургаско обач--------И къде е този палат, покажи ни го?
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В грешка си, другарю тавариш Симеонов! Това, че ти си радетел на корупцията и си прокопсал с нея, нищо не значи. В тази държава все още има хора, които работят предимно с акъла и таланта си и си изкарват хляба по правилата. И за вас ще се погрижим някой ден, да сте там където трябва, пак по всички правили и закони...!!
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Воля няма братя, Властта не може да вирее ако няма условия за кражба. Иначе сме шепа държавица Всичко може за нула време да се оправи. Имаме най-добрите компютърни специалисти за електронизиране на възлови държавни услуги. Примери много и много. Защо не се въвежда електронна здравна карта примерно - защото няма как да се краде от касата, пълна прозрачност на всички обществени поръчки, спазване на ред при правене на услуги независимо чий човек си, или автомобилни номера по реда на регистрации..
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията си е наред, капитализъм с демокрация е най-съвършената система, но българите са проcти и смотани и не могат да ги прилагат.