НС (Народният съд) бутна Валери Жаблянов. Ами сега?

БСП се зарече, че няма да даде свой човек за зам.-председател на НС
598
НС (Народният съд) бутна Валери Жаблянов. Ами сега?
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ и "Обединените патриоти", както се и заканиха, отстраниха Валери Жаблянов от БСП от поста заместник-председател на Народното събрание.

С гласовете на 110 депутати от ГЕРБ, ОП и "Воля" беше прието искането за оставката на Жаблянов, който си навлече гнева на мнозинството заради няколко солови изяви.

Още по темата

Сред тях са недопустимото му твърдение, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие", констатация, която присъстваше в декларация на БСП срещу провеждането на Луковмарш, неуважителното му отношение към жертвите на комунистическия режим при отдаването на почит към тях в парламента на 1 февруари и противопоставянето му на ратификацията на Договора за добросъседство с Македония.

Самият Жаблянов не видя причина да подаде оставка, защото бил изказал личното си мнение.

Съпартийците му застанаха зад него и дори се заканиха, че ако той бъде отстранен като зам.-председател, няма да предлагат друг кандидат за неговото място.

Така едно място от ръководството на парламента ще остане вакантно.

След спешно заседание на Изпълнителното бюро на левицата зам.- шефът на партията Кирил Добрев цитира документ на партията от 1991 г., с който БСП поема политическата отговорност за решенията на предшественичката си БКП и се извинява на репресираните и пострадалите от действията й, но в същото време отсече, че няма нито една причина Жаблянов да напусне зам.-шефското си място.

Парламентарната група на червените също го подкрепи единодушно и всички 71 присъстващи в пленарна зала гласуваха „против“ оставката му.

Единствената парламентарна група, която отказа да участва в гласуването беше тази на ДПС.

Още в началото на обсъждането на искането за оставка на Жаблянов депутатите от движението напуснаха залата с мотива, че това фарс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес тоя цирк е изигран за да не четем новината за оградата с Турция, която ще се ремонтира от гербавите без обществена поръчка.
411
23
 
22
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
410
22
 
22
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
409
3
 
6
 
! Отговори
до тоя от БНС преди 6 години
Що ви няма в парламента тогава?
408
10
 
29
 
! Отговори
:-) преди 6 години
След като разреши Луковмарш, касира Жаблянов, това народно събрание, за да стигне нивото на онова вкарало ни в съюз с Адолф, ТРЯБВА ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА АНГЛИЯ И САЩ. кАКТО ОНОВА НА ПЪРВИ МАРТ 1941 ГОДИНА, ДА ГЛАСУВАТ И ДА ВИКАТ ура.
407
13
 
24
 
! Отговори
EU преди 6 години
Фашистите искат черно-бели учебници за по бедните деца в БГ,рушат паметници,нацистите бият баби на границата,обиждат цели етноси сравнявайки ги с животни и т.н!От Европейският Съюз дали ли си дават сметка с какво зло си имат работа в България?
406
13
 
33
 
! Отговори
Не е случайно преди 6 години
Не народният съд е погубил цветята на нацията, а алчността им. Най-големите богатства на върхушката германски блюдолизци - елита на България, са натрупани по време на войните. Обществени доставки за армията/мухлясал хляб и пр./, оръжейни доставки от Германия/малък и ДЪРВЕН катер "Люрсен" за 35 362 536 лева!!!/, злато, къщи, имоти, магазини на 50 000 евреи, черна борса/контрабанда/ и пр. Същото, както и днес - именно от Германия идва корупцията и големите пари от ЕС.
405
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато ви тикат жеблянов се подписват сделки за милиардии платените писачи това им е работата да плюят противниците на грабителите от герб и ще ги изкарват всякакви
404
12
 
15
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
Всички разбрахме за ген.Луков и декларацията на БСП,но не чухме какво е отношението им към крим.типове убили генерала без съд и присъда
403
33
 
18
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Този, Жаблянов е един от най-противните и пропаднали комунаги. Самите комунисти не го искат в БСП-то заради едни далавери със заменки и ше му бият шута.
402
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб полугаха с името си националната светиня - герба на Републиката. Веднага да си сменят името на КРАД
401
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
далавери се вършат под тая пушилка за милиарди дето ще ги плащат децата ви преди малко го написах и веднага го свитнаха - това е истината
400
12
 
6
 
! Отговори
БНС преди 6 години
...ха,ха,хааааааааааааа....ТУКА СМЕ ,БЕ ...475.....БЪЛГАРИЯ , СЕГА --САМО НАЗИ ГЛЕДА!!!!!!НИЕ СМЕ ОПОРАТА НА НАРОДА , СРЕЩУ ДЕБЕЛОГЪЗИ ПРИВАТИЗАТОРКИ И ЧЕРВЕНИ ПИПОНЕСТИ ГЛАВИ С ДЕФОРМИРАНИ МОЗЪЦИ!Мисли му Ти ...къде ше ходиш...ха,ха,хаааа!
399
10
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 6 години
Обединени патриоти са толкова фашисти и нацисти, колкото аз съм Анджелина Джоли.
398
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говори се ,че в момента България я управляват фашисти в коалиция с неонацисти ако наистина е така не учудвайте ,че ГЕРБ и ОП са против народният съд който пък е съдил точно нацисти и фашисти след WWII!
397
0
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
Чета коментарите и все повече се убеждавам в едно нещо. Колкото повече един човек си мисли, че разбира от политика, толкова повече той НЕ разбира от нея.
396
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пещерен антикомунизъм ще ни докара фашизма, точно както се случва през 30-години на 20 век.Историята учи, че никой не се учи от историята.
395
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше този ?
394
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па неосталинизъм вика се надигал. Аман от ***.
393
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе тия плазмодии от герб защо не ревяха срещу народния съд когато получаваха червените книжки на партийни членове такива като цецето председател на наросното събрание или банкянската марионеткакогато такива хора повдигат подобни въпроси е ясно че тяхното място не там където ги е поставил из.гл.упелия българинутре ако дойдат на власт арабите тия първи ще погнат народа да слага бурки и да се дупи по джамиите- не напразно оня човечец левси го е написал - народееетолкова тие акъла това си заслуж