ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!

За втори ден страстите в НС се нажежиха заради изказването му
119
ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

Страстите в парламента отново се нажежиха заради констатацията на зам.-шефа на НС от БСП Валери Жаблянов, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

За втори пореден ден депутатите се занимават с него. Вчера от ГЕРБ поискаха левицата да изтегли Жаблянов от ръководството на парламента, от БСП обявиха, че това въобще не се налага, а днес отново Тома Биков от мнозинството заяви, че събирането на подписи с искането за оставката на Жаблянов е в ход.

Още по темата

"През последните два дни се повдига темата за насилието по време на тоталитарния режим, но последните изяви и алтернативни позиции на Жаблянов са само повод да му искаме оставката, защото от 5-6 месеца сме свидетели на разрушаване на важни политически консенсуси", скочи Биков.

Като пример за солово изпълнение на Жаблянов той посочи договора за добросъседство с Македония, срещу който единственият депутат против се оказа социалистът.

Биков уточни, че няма проблем, когато се изразява лично мнение, но в качеството си на зам.-шеф на НС Жаблянов се изказва от името на целия парламент.

"Така че ние започваме да събираме подписи за оставката му на основание системно нарушаване на правилника на НС", обобщи Тома Биков.

Червеният Жельо Бойчев пък обвини мнозинството, че просто цели да отклони общественото внимание от важните проблеми в момента.

Според него явно депутатите от ГЕРБ успешно използват историческите теми, за да прикриват критични ситуации.

"Категорично ще се противопоставим на този ваш опит да изместите темите, защото ако има тема, която трябва да е на дневен ред в парламента, тя е защо в момента се отказва достъп до медицински услуги на хората", скочи той.

Бойчев цитира писмо на НЗОК, в което е посочено, че към началото на годината Касата дължи над 270 милиона лева на чужди фондове за лечение на българи зад граница.

"Обезпокоителен е фактът, че вече постъпват сигнали от здарвноосигурени пациенти, на които е издадено разрешение за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на обезщетение от чужди фондове. Налице е опасността чуждите лечебни заведения да започнат трайно да отказват лечение на български пациенти", пише шефът на НЗОК проф. Камен Плочев в писмото си, цитирано от Бойчев.

В крайна сметка от Касата искат още 140 милиона лева през тази година, за да си покрият борчовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жаблянов да се маха
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друарите от ГЕРБ да си опраят г-н Добрева най напред , че беше нещо следствен / ама се мълчи / , кум гейта и чек после д се захвванат с другите. Те не са си опраили къщата искат в друга да влязат. Не може.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам, но за мафията и корумпираните по време на прехода трябва да има народен съд, но не смъртни присъди а на лагер в Белене хем АЕЦа ще строят бригадно.
94
0
 
1
 
! Отговори
Генов преди 6 години
До БСП са гад.ини ПРАВ СИ , БСП СА САМО ЗА МОНГОЛИЯ , БЕЛАРУС , СЕ СЕ СЕ РЕ , СЕВЕРНА КОРЕЯ . В ТЕЗИ БОЛШЕВИШКИ ДЕСТИНАЦИИ ДА ПОЧИВАТ И СЕ РАДВАТ НА ХОРОШАЯ ЖИЗНЬ.
93
0
 
1
 
! Отговори
Павлов преди 6 години
До БРЕЙ ЖАБЛЯНОВ Е ЧЕРВЕНА КРАТУНА, СТАЛИНИСТ . ТОЙ Е ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ , А НЕ ЗА ЕВРОПА. С ДВАТА КРАКА Е В СССР.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzИ още нещо :Издадедените смъртни присъди в изброените от Вас страни са изключение .! На нюрнбергския процес срещу топ виновниците в Германия, са издадени 21 смъртни присъди! Българския "нариден съд" е издал 2200 смъртни присъди.Докато в България е било мазало! Убит е учителя- защото не писал тройка, новото гадже на момичето от зарязания ремсист, съседа- защото има какво да яде! Било е страшно!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzНе сте точно осведомен или умишлено манипулирате аудиторията!1. Една от големите причини България да влезе в Тройния пакт е Сталин и СССР! През периода 1936-1941 , Хитлер и Сталин са първи дружки. Нападат, завладяват, делят! Натискът върху правителството е и от българските комунисти , които са се виждали част от световна пролетарска държава.2. В изброените от вас държави се прилага закон за денацификация! В България не са установени нацисти! И такъв закон няма!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79"Разказвали са ми по-стари роднини,че много хора вярвали в комунистическия идеал са били сломени. Коментирали са, че е станало по-страшно от фашистко."По време на събитията през 23 г.вуйчо ми се вдигнал една сутрин да превзема старазагорските казарми с група съмишленици.След като са видели че нищо не могат да направят са се върнали в къщи.Всички са знаели кои са били тези "бобаити" но никой от "фашистите" не ги е пипнал.След 45г. комунистите са са го обявили за кулак и са го ликвидирали
89
0
 
0
 
! Отговори
Адвокат преди 6 години
Ами, така е, вие сте достатъчно и си правите каквото искате. Своите пазите, чуждите притискате и мачкате. Няма еднакъв аршин, тогава какво има?!
88
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
След Втората световна война съд за виновниците за въвличането на България във войната е трябвало да има - това е задължение на България по член 5 от Парижкия мирен договор. В същото време във Франция осъдените за профашистка дейност са 90 хиляди, в Белгия 53 хиляди, в Холандия 45 хиляди, в Чехословакия 38 хиляди, в Унгария 26 хиляди, в Дания 15 хиляди.Но това е история, от средата на миналия век, която не би трябвало вече да се използва за текущи политически цели.
87
4
 
2
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ЩОМ БИВШИТЕ *** РАЗБИРАТ ЩО Е ФАШИЗЪМ И СТАНАХА ИСТОРИЦИ,ЗНАЧИ РАБОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, НАШАТА МИЛА РОДИНА,СЪВМСЕМ СЕ ОБЪРКАХА И СКОРО НЯМА ДА СА ОПРАВИМ,НА ТЪПИЯ ЧОВЕК ВИНАГИ УМНИЯТ МУЕ ВИНОВЕН.,ЩОТО НЕ МОЖЕ НИЩО ДА СВЪРШИ.
86
2
 
7
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
ЗАВИДЯХА МУ ,ЧЕ Е НАЙ УМЕН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, И САМО СЕ ЗАЯЖДАТ С БСП,НЕ СИ ГЛДАТ ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВА,БСП ТОВА ,БСП ОНОВА,КАТО НЕ МОГАТ ЕДИН ЗАКОН ДА СЪТВОРЯТ ПОСТОЯННО ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.ОТДАВНА ФАШИЗМА Е КАЗАНО КАКВО Е ИЗВЪРШИЛ НАШИТЕ СТАНА 70 ГОДИНИ ВСЕ СЕ НЕ ИМ ЯСНО.
85
5
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
"Видяла ЖАБАТА, че подковават "руската мечка" и тя вдигнала крак за да не остане по-долна!" Ха ха ха...
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикой ли не разбира че идеологията на фашизма /сноп слама/ е идеология на социализма разликата е в национализма и братоубийството на соца.
83
10
 
7
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Няма край наглостта социалистическа , Главчев си подаде оставката защото опищяха държавата че е отнел думата на *** и то с право , а сега техния го защитават със зъби и нокти !
82
1
 
4
 
! Отговори
Жаблянов преди 6 години
Щом е така - връщам се на село да събирам жаби.
81
2
 
4
 
! Отговори
баба НИНА преди 6 години
ПО ДОБРЕ ДА СЪБИРАТЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, А НЕ САМО ЗА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ.
80
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До 79 Баба ми активен участник в т.н. антифашистко въстание 23г. казваше: Ние не сме се борили за това което стана. Такива "неверници" са били избити от НС през 45г.
79
3
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 82 Когато научеш че оставка се пише с О , а не с У, тогава ще събираш подписи. ***.
78
3
 
2
 
! Отговори
Хитлер преди 6 години
Аз съм социалис бе руски кратуни от бсп