BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!

Валери Симеонов нападна остро патриарх Кирил
7 мар 2018 13:15,
659
BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов направи остър коментар по адрес на руския патриарх Кирил заради изказването му, че България омаловажава ролята на Русия за Освобождението й.

От София руският духовник обясни, че е обиден, че заслугата на руските войници се приравнява с тези от Полша, Финландия, Литва и др.

Още по темата

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия", обясни днес Валери Симеонов пред БНТ.

Той обвини руския духовник, че от 96-та година има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

"Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!", каза още вицепремиерът.

Според него е недопустимо за духовно лице да вади костите на жертвите в сраженията и да ги изхвърля от историята.

"Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
8
 
10
 
! Отговори
ЕЛКА преди 6 години
Ако някой прави добро без корист, той не се изтъква, не изисква поклони и благодарност!Щом очаква подобни неща, значи не е безкористно, а си има за цел лични облаги.Аз като помагам на Пешо от 2-рия етаж да внесем гардероба у тях, не му викам след 10 години, аре целувай ръка, чуваш ли ве, голтак, че ти внесох гардероба!Има нещо много, много гнило в руската реакция, неискрено е всичко, чиста проба злоупотреба с искрената благодарност на българите към тях!Под вола търсим теле един вид!
333
9
 
12
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Мислим за 150-годишнината отсега още да поканим една делегация от Марс по-добре! Да се надяваме, че почетните гости ще се държат по-възпитано, няма да са толкова дребнави, няма да ровят в паметта на умрелите и няма да размахват КГБ-ски пръст, все едно са си вкъщи!
332
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имахме президент и български генерал на място, след 2-рото изречение на руското ченге мутрополит трябваше да го разжалва пред всички като хване кръста върху смешната му гугла и да я изхвърли през прозореца, а след това със "стани", "мирно", "кръгом" и "бегом към летището" да изгони руския нахалник от кабинета си и България.
331
9
 
14
 
! Отговори
Вазов преди 6 години
О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем?О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,
330
12
 
15
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Мачкай, Валерка, да се пукат душманите!Щом реват на умряло, значи е вярно..., иначе мълчат и пият водка, платена с рублите от --ландия...
329
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руско безсрамиеБатак е освободен от отряд в който е имало и черкези, бягайте с Плювналията да им благодарите на Крим за освобождението. А понеже е имало и таджики и узбеки може и на тях да благодариш. А в битките за Плевен е участвал и един японец, та си мислех, дали да не ударим и едно темане пред техния духовник.
328
10
 
12
 
! Отговори
Бялата Златка преди 6 години
Валерката каза истината на всеослошание и рубаджиите изреваха кански.
327
9
 
14
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Щом руснаците държат толкова на истината, мисля, че Валери Симеонов има пълното право да им я каже - Путин е КГБ, патриарх Кирил - също. Това е истината, а кой къде го боли, това вече си е друг въпрос.Той Сталин 20-30 милиона руснаци е затрил, те себе си и собствения си народ не обичат, та какво остава нас да ни обичат. Чувствата са взаимни, не виждам някой да се е затичал лятото към Сочи, всички сте се засвяткали към ГЪрция и Сейшелите, и русофилчетата.500 хиляди руснаци са при нас на море.
326
7
 
9
 
! Отговори
до Анонимен 410 преди 6 години
Тъпакът си ти. При това американизиран.
325
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГНЕВЕНИди да се гневиш на началството от Позитано, ако не ти обърнат внимание *** да се гневиш в руското посолство. Русифициран ***.
324
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
407 Засегна ли се от думите на Симеониов
323
7
 
9
 
! Отговори
патриот преди 6 години
В Руската империя тогава има поробени 141 народа и етноса. Подобно на османците с еничарите тези поробени народи в РИ давали момчета в руската армия. Не може да се твърди че са били само руснаци участници във войната защото е опашата лъжа. Не случайно Дяконът на въпрос каквоще прави след Освобождението отговаря,че ще отиде в Русия ,защото и там има ощемного робове.
322
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
406 Напротив той е дори прекалено плах в разкритията си
321
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво вице, пак си прав.
320
11
 
13
 
! Отговори
хе-хе преди 6 години
Едно не може да се отрече. Симеонов не бръсне никой за слива - тикви, патриарси коалиционни партньори - кастри всичко наред.
319
11
 
9
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
402 Руснаците им се иска да са един народ с украинците за да им откраднат историята
318
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 397Да ама руснаците твърдят че са един народ с украинците. Излиза че когато нещо не е в полза на днешна Русия то е извършено от украинци, а когато е в полза на русия то е извършено от руснаци. Даже някакъв поп се сърди че били споменавани някакви други незначителни народи вместо да се слави само Русия. Истината е че над 50% от загиналите в България през 1877-78 гг са украинци и само 10% са руснаци, но това е неизгодно за попа и той преиначава историята по неговия КГБ калъп.
317
7
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Вече съм 100% убеден, че тия предатели ОП няма да влязат в следващия парламент.
316
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много искам да видя и чуя от Симеонов подобна тирада за някой европейски "партньор" или презокеански "приятел". Но дори за Ердо вече не смее да лае, защото ще му свърши мандатчето.
315
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов ... еваларката бате,ти си нашият човек.Браво,един политик да има смелостта да посмее да каже истината право в очите на хората.Успехи в политиката г-н Симеонов.