BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!

Валери Симеонов нападна остро патриарх Кирил
7 мар 2018 13:15,
659
BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов направи остър коментар по адрес на руския патриарх Кирил заради изказването му, че България омаловажава ролята на Русия за Освобождението й.

От София руският духовник обясни, че е обиден, че заслугата на руските войници се приравнява с тези от Полша, Финландия, Литва и др.

Още по темата

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия", обясни днес Валери Симеонов пред БНТ.

Той обвини руския духовник, че от 96-та година има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

"Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!", каза още вицепремиерът.

Според него е недопустимо за духовно лице да вади костите на жертвите в сраженията и да ги изхвърля от историята.

"Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
5
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Айде чиба оттука, българската православна църква е независима, а държавата ни е член на ЕС и НАТО!!!Никой не може да говори с такъв тон на президента!!!Агент Саймън Лейси!ЦРУ!!!
353
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 442Ми що не отиде ти бе аланкоолу да покажеш как се прави ограда ами си държиш русофилския зaдник денонощно на дивана.
352
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 439И крупните кокаинови наркобарони Сергей Лавров и Николай Патрушев - персона нон грата в България.
351
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето, попа, мара захаросаната любителка на мочове и сите подобни *** - персона нон грата в България!
350
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 437Е хайде поразмърдай си мозъка с едни и същи псувни ни цакаш от години. Измисли нещо по-оригинално, ако не можеш да измислиш *** при троловете на готвач Пригожин на безплатно обучение по псуване.
349
4
 
9
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Путин се цунка с Ердо, а ние трябва да се извиняваме, че някога са се трепали взаимно заради имперски интереси, и по една лека случайност са решили да минат и оттука и да ни поосвободят? 50 години преди руско-тусраката война, пак заради интереси, руската църква е отказала да подкрепи възстановяване на БГ патриаршия, според тях трябвало да сме част от гръцката?!Искам извинение, и за азбуката и гафът на Путин искам извинение!
348
3
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Патриарха се държа с президента като с провинил се хлапак. президента взе да се оправдава и да мънка като ученичка. Браво на Валери, има още мъже в тая държава да ударят по масата и да защитят българската позиция. Речите на бай Тошо са същите и там са изброени поименно народите загинали за свободата ни и никой руски държавник не възроптал срещу това. Намерил се един фалшив поп да размахва пръст. Валери ако му се извини и го срещна след това, ще му набия два шамара за предателство.
347
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че порнославния руски мутрополит най много се е засегнал от думите "второразрядно съветско ченге", защото той има самочуствието че е първоразрядно и поради тази единствена причина е назначен от Путин за всерусийски порнославен патриарх.
346
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Симеонов, продължавай в същия дух!
345
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Симеонов да има смелоста и доблеста да каже истината !
344
8
 
14
 
! Отговори
TOTO_!!!!! преди 6 години
***, квичаааат, *** са събрали рублите и *** на умряло.Тези след 1917-та нямат нищо общо с войската, която ни е освобождавала, затова се обиждат на СССР, КГБ, БКП, КПСС и т.н.Късно е либе за китка, ние сме вече свободни, а вие ще си стоите в ***.Трябват визи, строги визи и екстрадация на всички анти-български елементи от родината. Който обича Русия повече от България, мисля, че от терминалите още има полети за ...ландия. Сбогом. И си оставете БГ паспортите на тръгване!
343
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този таласъм се прави на ангел и чист като росата!Бял е като гълъб, умен като куха тиква, възпитан като следур в ***... да продължавам ли?И е абониран за истината - нагъл и циничен, безпардонен дерибей.
342
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери, внимавай, в никакъв случай не сядай с русофили на една маса ще те отровят, ако имаха саби щяха да те съсекат като Стефан Стамболов.
341
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя няма ли да яде бой най-накрая вицепремиер прекалява вече
340
13
 
14
 
! Отговори
цццр преди 6 години
Ей , браво бе Симеонов, не съм ти фен, но те поздравявам за точната позиция. Това е - руски олигарх парриарх комунист, някакъв уро-д.
339
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери, всички истински патриоти сме с тебе, никакви извинения, не обръщай внимание на предателите русофили, наближава денят когато ще ги изпратим за Сибир при братята им с еднопосочен билет за да разберат на собствен русофилски гръб лошото хубаво ли е?
338
8
 
8
 
! Отговори
До Имитатор на ТОТО преди 6 години
Тото си е много добре, вие за него не се бойте, ами мислете как да изкарате изборите на 18-ти, че ако полуръстът не спечели с 99, 9%, язък ви и за пропагандата, за цупенето, сърденето и за предизборните джендърски песнички на руски.Чибурашка жадна, Чибурашка иска водка, хахаха!
337
11
 
14
 
! Отговори
една корекция преди 6 години
Ама този Симеонов е много нагъл.Още ли е...какъв е,на Боико подлогата ли е.Абе народе,това правителство с такива хора,не става.Хаиде да си ходят и повече никога да не чуваме за тях.Продажници.
336
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбирам защо руснаците ги гонят от всякъде. Ами то тая сгaн не се трае, то e само неподплатено с нищо самочуствие и високомерие лъхащо от всяка руска пора. Няма друг такъв народ по света който не уважава никого дори и себе и е в състояние на вечни чистки на други народи или пък най-обича да се зачистват вътре един друг.
335
8
 
11
 
! Отговори
Достоевски преди 6 години
Първатаруска конституция-1908 Първата турска-1839Излиза,че" освободителите" ни са си останали крепостни доста дългослед като са ни освободили от робските вериги.