Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!

Външният ни дълг намалял от 29% на около 23%
Обновена: 25 апр 2018 14:08 | 25 апр 2018 12:30, Веселина Йорданова
118
Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!
Снимка: БТА, архив

В тройката на отличниците сме в Европа по външен дълг, похвали се премиерът Бойко Борисов пред министрите си в началото на днешното правителствено заседание.

По думите му според данните на Евростат сме трети след Естония и Люксембург по най-нисък външен дълг, който намалял от 29% на около 23%.

Още по темата

"Преди година слушахме как сме задължили държавата, как външният дълг расте, как поколения наред ще плащат", коментира премиерът. Той посъветва министрите си, когато ги питат за свършеното за година управление, да започват с този пример.

Според Борисов в пари става дума за 2.3 млрд. по-малко задължения, а правителството
работи до края на мандата да свали външната задлъжнялост на 20%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
6
 
! Отговори
аман от престъпници преди 6 години
нагли престъпници менкащи на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии ..ползват отлично тн СТЪКМИСТИКА>.НА практика няма повече от един милион реално работещи..в бюджетната сфера над 800 000 се издържат само с ограбени пари от народа останалите са пенсионери ,деца и трайно бездоходни..т а от тези под 1 000 000 работещи налгеци около Борисов крадат по над 23 000 лева годишно за да обезпечава ограбването на поне 10 000 000 годишно прани през оперативни програми..
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистБОЙКО, ОТГОВОРИ МИ САМО НА ЕДИН ВЪПРОС, ЗА КАКВО Е ИЗХАРЧЕН ДЪЛГА И С КАКВО Е ПОМОГНАЛ ЗА ДОБРОТО НА ХОРАТА? НЕ ТИ ЗАБРАНЯВАМ ДА СЕ ХВАЛИШ, СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА ТИ ВЯРВА. Е НА ТОЧНО ТОЗИ ВЪПРОС СИ ПАДНА НА ДЪТО - КОГО ТРЯБВА ДА ПИТАШ, А ???? *** И ТОТАЛНО ИЗПЕРКАЛИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ. ПЪТЯ КЪМ СИБИР.......
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До16Да, така е - 1 долар - 3000 лв. и заплата 11 000 лв. ТЕЗИ КОИТО НЕ ПОМНЯТ ПОНЕ ТОВА МОГАТ ДА СМЕТНАТ НАДЯВАМ СЕ.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НормаленСтига с тоя Бойко бе !Като че ли тази държава е на 10 години.Който е живял повече и видял,преживял,знае и помни.А тази олигавена,плачеща и мързелива но,,много знаеща"интернет младеж трябва първо да пита,да провери и тогава да пръска слюнки.Че при тая супер слободия повечето са от ,,контингента на Вежди".Наистина не стават.Боже какви късметлии са и не го съзнават!При толкова възможности днес да не можеш да се реализираш,а само да плачеш,значи си роден аутсайдер БРАВО !!!!!!!!!
52
5
 
11
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
А бе до кога ГРОБ ще са като щраус с глава в пясъка! Искам да им изясня, че като си закриват очите с ръка не означава, че никой не ги вижда какво правят!!! И децата след втората си годинка са наясно с това, ГРОБ от 2005 съществуват, а от 2009 са на власт и още се правят на ЩРАУСИ, ама вече мога да ги определя като ПИНОКИО - носът им стана прекалено дълъг от лъжите. Виждат се, въпреки скритите им глави в пясъка!!!
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним 97 година и Жан Виденов, помним....Помним и експеримента Орешарски....Помним и тройната коалиция...
50
4
 
5
 
! Отговори
АМАН от Борисов преди 6 години
за 25 000 000 лева лихвите са над 2 900 000 кой ще ги плаща..пита региона
49
2
 
6
 
! Отговори
Много крадат БРЕ преди 6 години
с експерти от МВР проучваме нагло вредни уж пречиствателни станциики..попадам на строител .подава за тази ни даваха един милион под ключ..После с е оказа че от народа з а нея ограбили над 25 000 000 живи лева..После с е оказало че градчето нямало жители които да дадат отпадни води за тази яко корупционна ненужна станциика.
48
3
 
16
 
! Отговори
Никола преди 6 години
Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"! А в графата заплати КЪДЕ сме, не питам в графата пенсии защото там точната дума е ГЕНОЦИД, а в свободата на словото къде сме, а в борбата срещу корупцията къде сме измислено премиерче, толкова си неграмотен че не го осъзнаваш, но с книги като Винету , не става, с един език - български пак не става, затова замълчи страхливецо.
47
3
 
8
 
! Отговори
МНого крадат БЕ преди 6 години
Напомняме ,че престъпници на власт около Борисов продължават да ограбват милиарди от народа за да крадат за вили,палати,къщи за гости на избранници на Доган и други./вижте ги по списъци..от програма "развитие на селските региони" към министерство на земеделието и горите..НЕ ГИ Е СРАМ..Купува тuм с ограбени пари от народа яхти,джипове,джакузита..
46
1
 
7
 
! Отговори
1959 преди 6 години
Наборе, наборееее много си изветрял ша знаеш!! Взе да приказваш саде глупости вече!
45
2
 
4
 
! Отговори
манипулират Борисов преди 6 години
за нагло ненужни корупционни обекти по ОП"Околна среда" са ограбени от народа над 10 000 000 000 живи кървави лева./за канцерогенни водни цикли ,сметища и опасни уж пречиствателни станциики/само лихвите по тази огромна сума са за над 1 500 000 000 годишно откъде ще ги крадне Борисов тези милиарди..годишно
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СРАВНЕНИЕПо времето на Бай Тошо външен дълг малко над 10 милиарда долара, сега по времето на Борисов външен дълг малко над 42 милиарда долара ЕЕЕЕ, ПИСНАХТЕ МИ С ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ - ЗНАЕШ ЛИ БОЙКО СИ КУПИ РАКЕТА, КЪЩА НА БАХАМИТЕ, И Т.Н.Т.Н. АЙДЕ СЕГА СЕ УСПОКОЙ. ВАШИТЕ ДА ГИ ПРИПОМНЯМ ЛИ - ЛУКАНЧО, ВИДЕНЧО, СТАНИШКО , ОРЕХЧЕТО - АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ??????????Или пък - мъка, мъка, мъка, че не можете да крадете , а !
43
3
 
3
 
! Отговори
АЛО Борисов крадат преди 6 години
Нагли престъпници на власт чрез Борисов похарчиха десетки милиарди ограбени от народа живи кървави левове за НЕНУЖНИ НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ..Домусчиев купил за 25 000 000$ най големия БЪлгарски кораб..НАглеците около Борисов ограбили над 47 000 000 за нагло вредно ненужно канцерогенно малко сметище..Вдигнало разхода за такса смет на седем общини до 80 пъти..Само лихвите за това нагло вредно сметище са над 5600 000 годишно кой ЩЕ ГИ ПЛАЩА>>
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боце, тръгнал си по стъпките на Цветанов... говорите си глупостите и се надявате баламите да вярват на всичко.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям Външен Дълг за да го плаща някой друг . Софийски пр ..........ии .
40
3
 
20
 
! Отговори
неееееееее преди 6 години
еее баце , не дългът е намалял :))) ... нали взимате нов дълг , не е намалял , просто БВП се е увеличил и от там процента е намалял . иначе бруто си го вдигнахте :))) . елементарно баце , не всички сме от банкя ;)
39
3
 
16
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Тикво, ти си пътник. Стига си дрънкал глупости. Смешен и жалък си.
38
4
 
20
 
! Отговори
СРАВНЕНИЕ преди 6 години
По времето на Бай Тошо външен дълг малко над 10 милиарда долара, сега по времето на Борисов външен дълг малко над 42 милиарда долара
37
14
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Е каква е реалната оценка бе ,,анализаторе"?На колко годинки си и с какво сравняваш?