ГЕРБ се похвалиха с ниското ниво на държавния дълг

Колегите от ляво сееха фалшиви новини като плевели, рече Менда Стоянова
25 апр 2018 11:45,
41
ГЕРБ се похвалиха с ниското ниво на държавния дълг
Снимка: Булфото

От ГЕРБ се похвалиха с ниското ниво на държавния дълг и благоразумната политика, водена от правителството, и обвиниха левицата, че разпространява фалшиви новини по темата.

Повод за това станаха оповестените от Евростат предварителни данни за дълга на държавите членки.

"От числата е видно, че провежданата благоразумна политика поставя България на едно от челните места по нисък размер на консолидирания дълг на сектор "Държавно управление". Така България запазва водещата си позиция на най-ниската си задлъжнялост само след Естония и Люксембург - третата страна в Европа", отчете шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

По думите й, след две години растеж на икономиката, след високите ръстове на приходите в държавния бюджет, най-ниските нива на контрабанда на цигари в Европа, след двуцифрените ръстове на средната работна заплата и безпрецедентно ниските нива на безработица, сега България отчита изключително ниско ниво на държавния дълг.

Тя се обърна и към БСП и ги обвини, че години наред са внушавали чрез фалшиви новини, че дългът расте.

"Колегите от ляво създаваха фалшиви новини и ги сееха като плевели. От години се бяхте заели да внушите, че дългът расте, но след вчерашния ден трябва да замълчите. Опорната точка на БСП се спука", настоя Стоянова.

Тя припомни и че кредитният рейтинг на страната се е повишил и призова за по-малко самоцелно противопоставяне.

"Да преодолеем политическите пристрастия, да популяризираме финансовите успехи на България и да утвърждаваме доброто й име в Европа и света, вместо да се плюем по български", заключи шефката на бюджетната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
И аз четох, че всеки месец депутатите от ГЕРБ заделяли по 700 лева и ги събирали за да подпомагат членовете на ГЕРБ. А те така не нарушават ли закона? Данъци едно, второ, това не е ли купуване на гласове?
27
0
 
4
 
! Отговори
Сам преди 5 години
Госпожо, а какво ще кажете за едва оцеляващите? Не се правете, че не виждате бедността! А, всъщност, може и да не виждате, да не знаете, нали сте от средната класа, а и парички давате на членовете на ГЕРБ. А те плащат ли данъци за тях?
26
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Защо не се похвалят, че над 30% от населението живее в крайна бедност и лишения, при 21,1% за Гърция, 19,4% в Румъния и средни 6,7% за целия Европейски Съюз ?
25
0
 
4
 
! Отговори
AXE преди 5 години
А бе до кога ГРОБ ще са като щраус с глава в пясъка! Искам да им изясня, че като си закриват очите с ръка не означава, че никой не ги вижда какво правят!!! И децата след втората си годинка са наясно с това, ГРОБ от 2005 съществуват, а от 2009 са на влас и още се правят на ЩРАУСИ, ама вече мога да ги определя като ПИНОКИО - носът им стана прекалено дълъг от лъжите. Виждат се, въпреки скритите им глави в пясъка!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И високото ниво на своите заплати !!
23
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 години
На сайта на МФ има данни за дълга. Например, дълга на подсектор Държавно управление в края на 2008-*** година е 9256,5 милиона евро, а в края на 2017 година е 24788,75 милиона евро, което според ГЕРБ означава намалял дълг. Когато фактите говорят, даже герберастите трябва да спрат да лъжат.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Че социалистите само лъжат...Това е, което могат!
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че социалистите само лъжат, ние това го знаем.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кутевската сбирщина не е на себе си :)))))))))))
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тпва с дълга добре, но какво правим с останалата част на държавата, която силно напомня на ***. Стабилно сме на дъното на всяка една класация за просперитет и оглавяваме уверено всяка за мизерия.Ниският ни дълг не оправя проблема с раждаемостта, доверието в институциите и емиграцията. След 50 години положението ще е - Тук беша една държава наречена България, която имаше мноого нисък държавен дълг
18
1
 
11
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Могат още да се похвалят с ниско ниво на здравеопазване, образование, съдебна система, начин на живот и въобще не се сещам за нещо, което да им е на високо ниво освен усвоените пари.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какъв просперитет вие господа от ГЕР.Б говорите? Пенсионери крадат кисело мляко за да оживеят! Това ли ви е просперитета? Това ли е вашият ш.ибан стандарт?
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нито една работеща институция, здравеопазване, образование, съдебна система полиция - под всякаква критика, корупция на всички нива на държавата, най-мръсния въздух в Евро съюза, мръсотия и ***, на година по един средно-голям град се изнася в чужбина, а те се хвалят?!?!?!?!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ могат да се хвалят в един случай само - като преместят доходите на българите от последно място в ЕС ПОНЕ НА ПРЕДПОСЛЕДНО. Откак банкянският гений се зпретна да ни оправя ни докара до дъното та всички европейски класации. И три мандата сме си там. Да оправи стандарта на живот и тогава да се хвали. Според статистика отпреди два дена пак 48% от хората нямат пари за почивка.С голи хвалби държава не се оправя.Требе и акъл.
14
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново лъжите на *** са разпилени на пух и прах. 90677
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те социалистите това им е работата - да лъжат. Никой нищо друго не очаква от тях. Свикнали сме им.
12
4
 
14
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Тази баба е вампирясала.
11
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато цифрите говорят, кутевската измеет трябва да мълчи!
10
5
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
А защо не пишете, че дългът на Русия е още по-малък, а? Даже на практика Русия въобще няма дълг!Но не пишете за това, само за западните страни пишете и за България! Само знаете да манипулирате населението. Колко цента ви плащат за да пишете по този начин, а?По колко цента питам? Питам и отговор не търся!
9
2
 
20
 
! Отговори
Кой дълг и как мерен преди 5 години
За кой дълг става дума? Доколкото се разбира от неразбираемото изказване на тази госпожа, реално става дума за бюджетния дефицит и/или за ведомствения държавен дълг по сектор Държавно управление, не за консолидирания държавен дълг- външен плюс вътрешен. А защо не каже на глава от населението как сме по този показател. Защото на глава от населението излиза съвсем различна картина, т.е. колко дълг са ни трупнали на всеки един от нас, плюс на безработните и децата и на неродените деца.