Лобизмът – убиецът на двамата пилоти на падналия Ми-17

Радев иска политиците да поемат отговорност за живота на военните
Обновена: 12 юни 2018 18:24 | 12 юни 2018 14:20, Камелия Цветанова
294
Лобизмът – убиецът на двамата пилоти на падналия Ми-17
Снимка: БТА

Според президента Румен Радев основната причина да се стигне да фаталното падане на вертолет Ми-17, отнело два живота  - на командира на екипажа капитан Пламен Пантилеев и на втория пилот капитан Стоян Неделчев, е лобизмът на политиците.

Още по темата
"Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които, преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи", коментира той, след като посети във ВМА единствения оцелял при катастрофата бордния техник Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнованията си на близките и колегите на загиналите летци и коментира, че важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние.

Според Радев случилото се е голяма трагедия. Заради това той призова да няма политически спекулации по нея, защото не е морално.

Президентът обаче използва повода, за да обвини мнозинството в парламента, че е прекратило модернизационните процеси в армията, като ги е върнало в изходна точка.

"Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме", каза Румен Радев.

"Длъжни сме да продължаваме да сочим проблемите и да настояваме за тяхното решаване. Многократно през годините алармирах, че ще стигнем до това положение да загиват летци. По тази причина направих и три Консултативни съвета, посветени на Българската армия, за да се промени нещо", подчерта Румен Радев.
 
Според него решаването на тези проблеми изисква отговорно държавническо мислене и адекватни действия.

По думите на Румен Радев след забавянето на проектите ще отнеме поне още две години, за да се реализират, което ще оскъпи офертите.

"Това означава повече средства, вложени в стара техника, която няма съвместимост и способности и по-малко средства за подготовка", каза държавният глава.
 
В отговор на въпрос относно психологическата обстановка в авиобазата и колектива, президентът заяви, че летците са хора, които са се посветили на тази професия и за разлика от други в държавата, са осъзнали своя дълг към българския народ и го изпълняват най-отговорно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
8
 
22
 
! Отговори
ми не си прав преди 5 години
До 221бъларофобите са русофобите , умните, модерните , които за 28 години направиха така ,ч е България да тъне в мизерия . Тези , които получават милиони и стотици хилядци долари ,з а да плюят по България , да работят за нейното унищожаване , да закриват икономически изгодни проекти , да унищожават земеделието и икономиката като цяло , за да има за лапане за американските и европейските им господари . Такива които живеят за едно потупване по -гърба , които казват " Аз спрях тези проекти " ...
212
10
 
10
 
! Отговори
До Бойко преди 5 години
Бойко ,не им давай скъпи вертолети и самолети .Мо-ля-те !!!За година батърдисаха сумати техника .Язък за хората ,само ,но с такива ръководни кадри и обучаващи ги ,това ги чака .Спести пари ,дай ги болните деца.Играят си на войници ,както ние едно време.С кой ще воюваме и какви са ни шансовете ?!?.....
211
7
 
14
 
! Отговори
ко речи , ко ??? преди 5 години
До Анонимен 223кой гласува бюджета в България , ВВС ли ???кой управлява в тези 8 години , когато РР бил начело на ВВС ???изводите на теб ги оставям
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е само лобизма или и небрежното отнасяне към служебните задължения на всички нива...
209
5
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До сакън Прав си,може и да има по-неподходящ от този индивид,но аз не се досещам за такъв
208
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пуяк не беше ли шеф на ВВС 8 години подред, какво направи за тези хора? Или успя да назначи гаджето си и настояща жена на два договора да взима две заплати.
207
15
 
9
 
! Отговори
ха преди 5 години
Всички изследвания показват, че РУСОСИФИЛИСТИЦИТЕ в България са 8- 9%.Никой не обича предатели , служещи на престъпни чужди интереси .....
206
8
 
3
 
! Отговори
до 218 преди 5 години
Като казваш "българофобите", това определение върви с "русофилите" , американофилите в България са шепа хора.
205
7
 
15
 
! Отговори
hgy преди 5 години
Къде са ве къде са оня главанак Антон оня Тодоров, къде е оня Тома оня Биков.Да изпълзят от мазните си дупки еииииииии
204
3
 
3
 
! Отговори
Мачкай Бойко преди 5 години
въртолетите
203
16
 
30
 
! Отговори
апел , призив преди 5 години
Моля феновете на ББ , американофилите и българофобите , да не използват тази трагедия за гнусните си цели . Примирете се , РР е хиляди пъти по - умен , по-ерудиран и т.н от ББ .Относно - санирането , първо дадоха се 2 млрд . лева за лепене на стиропор и поставяне на дограма , което по никакъв начин не решава проблема на панелките Второ - с тези пари можеха да се санират 20 000 сгради , а сега ще имаме около 2000 . Тоест - паднало е голямо крадене
202
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ще дойде пак Гундяев и ще ошамари Радко Пръдлето !Да отива на висилката за коремни, а не да се прави на умен!
201
4
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Истериите/страховете трябва да са преди инцидента, а не след, недраги политици! Защо ли тези който се страхуват за местата си сега истерясват, а не се вслушаха в предупрежденията преди на Радев? Как така толкова много разбирачи на въздушни апарати/авиотехника и от авиация имаме , да се чудим останалите!
200
1
 
5
 
! Отговори
688486 преди 5 години
До радев фукльото 203С две думи - " Съвременни аспекти на модерния британски английски свързани с културното разнообразие " , нещо в този смисъл , нали ????не успях да я намеря , но и не съм се ровил много , а и честно - едва ли ще разбера нещо Ако зависеше от мен , докторатите щяха да бъдат на теми , които да са разбираеми за мнозинството от хората . Тема на друг разговор Ноооо и да има и да няма сертификати , това не означава , че даден човек / вкл. РР / не владее чужд език
199
13
 
17
 
! Отговори
Възмутен емигрант преди 5 години
Поредния евтин ПР на комунистическа ***.. но обожателине му ликуват и умират от кеф... простотия до шия, какво да правиш.. и после защо всеки калпав българин отдавна е напуснал България...
198
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушам по ТВ-то имали сме 6 хеликоптера/вече са 5 / -цялата държава т.е няма и по един хеликоптер на област обаче си имаме Господ -Б.Б ами честито на печелившите другия път пак го изберете та да са спокойни съседите и тия от НАТО
197
9
 
17
 
! Отговори
Залухарите преди 5 години
Герберасти газ пикаят, че президентът им шока канчетата редовно и прави смешен техният главанар с микроскопичния рейтинг.
196
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ruskite mashini ubivat I tryabva nezabavno da badat izvadeni ot vaorajenie u nas.
195
3
 
12
 
! Отговори
Бъцко преди 5 години
Като оправи западните Балкани, да вземе поне един въртолет да купи за вътрешна употреба, все пак ние му плащаме да ни работи, не албанцитеи македонците, а?
194
15
 
19
 
! Отговори
отчаян преди 5 години
Излага се !! Няма срам пред мъртвите ! "Обединител" на нацията !?