Лобизмът – убиецът на двамата пилоти на падналия Ми-17

Радев иска политиците да поемат отговорност за живота на военните
Обновена: 12 юни 2018 18:24 | 12 юни 2018 14:20, Камелия Цветанова
294
Лобизмът – убиецът на двамата пилоти на падналия Ми-17
Снимка: БТА

Според президента Румен Радев основната причина да се стигне да фаталното падане на вертолет Ми-17, отнело два живота  - на командира на екипажа капитан Пламен Пантилеев и на втория пилот капитан Стоян Неделчев, е лобизмът на политиците.

Още по темата
"Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които, преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи", коментира той, след като посети във ВМА единствения оцелял при катастрофата бордния техник Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнованията си на близките и колегите на загиналите летци и коментира, че важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние.

Според Радев случилото се е голяма трагедия. Заради това той призова да няма политически спекулации по нея, защото не е морално.

Президентът обаче използва повода, за да обвини мнозинството в парламента, че е прекратило модернизационните процеси в армията, като ги е върнало в изходна точка.

"Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме", каза Румен Радев.

"Длъжни сме да продължаваме да сочим проблемите и да настояваме за тяхното решаване. Многократно през годините алармирах, че ще стигнем до това положение да загиват летци. По тази причина направих и три Консултативни съвета, посветени на Българската армия, за да се промени нещо", подчерта Румен Радев.
 
Според него решаването на тези проблеми изисква отговорно държавническо мислене и адекватни действия.

По думите на Румен Радев след забавянето на проектите ще отнеме поне още две години, за да се реализират, което ще оскъпи офертите.

"Това означава повече средства, вложени в стара техника, която няма съвместимост и способности и по-малко средства за подготовка", каза държавният глава.
 
В отговор на въпрос относно психологическата обстановка в авиобазата и колектива, президентът заяви, че летците са хора, които са се посветили на тази професия и за разлика от други в държавата, са осъзнали своя дълг към българския народ и го изпълняват най-отговорно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
13
 
18
 
! Отговори
ей преди 5 години
Коремнопретъколящият се клоун , летец
192
13
 
16
 
! Отговори
На кух преди 5 години
Гербераст, президентът му е крив :)))
191
15
 
21
 
! Отговори
сакън преди 5 години
Абе Радев , намери си добър съветник и говорител . Не се издържа , да ти слушаме простотиите . Голяма беда за България е избора на този случаен, некадърен човек за Президент .....
190
17
 
15
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Радев е отговорен за подготовката на летците, не да ми говори колко дипломи имал. те не струват нищо след като не е упражнил необходимият контрол над хората си.Сега да плати кръвнина на семействата на жертвите и да купи нов въртолет!
189
1
 
15
 
! Отговори
"лобизъм" преди 5 години
На един хиликоптер - една камара генерали, полковници, майори...пари на вятъра.
188
4
 
5
 
! Отговори
радев фукльото преди 5 години
До апел:Къде мога да я прочета доктоерската дисертация на *** ???или няма такава ????има ли ???? Ако няма , как е станала доцент ???? Как може да си писал докторат , и да не владееш съответния език , на български или английски е писан доктората ???? Каква му е била темата?---------На сайта на СУ, катедра Английска филология. темата на доктората е " Contemporary aspects of modern British English related to the cultural diversity" 1998 София. Станала е доцент с редовен конкурс.
187
6
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Лобизмът убива, особено руско-азиатския лобизъм! Да пита Гоце, Р.Овч. и Волен.
186
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този глухар, дето яде хляба като главнокомандващ на ВВС в последните 10 години и вместо да направи нещо за ВВС се "занимаваше" с колежките и плющеше белота, той не носи ли по голяма отговорност от политиците за разрухата ,която е оставил след себе си?
185
6
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Парите ги откраднаха лакеите на Путин- и онези от банките,и от БДЖ,и от БГ казарма,и от енергетиката,и от къде ли не вече!
184
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогичноКой е върховен главнокомандващ ?Значи той е виновен!А кой е откраднал парите за военните и ги даде за саниране и печалби?Ааа?Така и парите за БДЖ се откраднаха.И т.н. и т.н.
183
7
 
16
 
! Отговори
КОМУНИСТИЧЕСКА... преди 5 години
клоака- това направиха тези червени тъпани от най-желаната някога страна за живот от всички на Балканите-Царство България!!!
182
9
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До М, да ...паст и опасност са различни неща. пастта на радев като шеВ на армията е част от безнаказаното недоглеждане при поддръжката. безопасността е нещо, което неговите колеги пишат на пясъка преди всеки полет, защото чантаджиите се наядоха, а истинските пилоти измряха.
181
11
 
12
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Кой е върховен главнокомандващ ?Значи той е виновен!
180
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев - не ти прави чест! Те са твой колеги и вече ги няма. Смирение пред тази трагедия.
179
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лобизмът"- това значи русофилията.
178
2
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Та след този инцидент ще се промени ли нещо в държавицата ни? Продължава си всичко по старому, а? Радев е предупреждавал но никой не го бе чул, а от тук натам след трагедията /като го усетихте, видяхте/ какво?пп до момента на никой не му пука в правителството за БЕЗОПАСТНОСТТА на населението - в която и да било област - природни /язовири/, пътно-транстпорти , здравни, ....
177
1
 
7
 
! Отговори
апел преди 5 години
До радев фукльото 183къде мога да я прочета доктоерската дисертация на *** ???или няма такава ????има ли ???? Ако няма , как е станала доцент ???? Как може да си писал докторат , и да не владееш съответния език , на български или английски е писан доктората ???? Каква му е била темата ????
176
6
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ъмм като говориме за лобизъм, ал бънди не беше ли шеф на ввс? или на генщаба? или на граф игнатиево авиобаза? или сега тва не се брои?
175
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незабавна проверка от прокуратурата на последния планов ремонт на падналата машина подписан от дева Мария-Радев преди 2 години, обвинения и затвор за това недостойно човече правещо ПР на гробовете на летците.
174
3
 
6
 
! Отговори
до 186 преди 5 години
Приятелю , това , че не си юрист не е болка , но че не владееш граматиката ти е проблем.Пиши се неОдушевен , а не неУдошовен.Остани със здраве.