От хора с увреждания: Не жертвайте Султанка Петрова!

Отстраняването на зам.-министър ще задълбочи проблемите
10 юли 2018 15:25,
56
От хора с увреждания: Не жертвайте Султанка Петрова!
Снимка: архив "Булфото"

"Експертността се натрупва с години опит и знания и  не бива да бъде жертвана с лека ръка"! Това написаха няколко организации на хора с увреждания в открито писмо в защита на зам.-социалния министър Султанка Петрова.

Оставката й бе поискана от БСП вчера след като стана ясно, че съпругът й и бащата на внуците й са в ръководството на фирмата, охраняваща строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тези факти излязоха наяве покрай смъртта на охранител от фирмата, открит мъртъв в шахта на строежа.

Още по темата

Днес над 10 национално представителни организации на и за хората с увреждания предупредиха, че отстраняването на пореден зам.-социален министър ще влоши още повече ситуацията в социалната сфера.

"Неминуемо ще става още по – лошо, когато специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за  хората с увреждания са  подложени на натиск", пише в писмото, адресирано до премиера Бойко Борисов, шефът на парламента Цвета Караянчева и лидерите на Патриотите Каракачанов, Симеонов и Сидеров.

Според организаците отстраняването на пореден зам. министър от процесите по изготвяне на промените за хората с увреждания ще премести диалога в друга посока за пореден път и ще се намери оправдание работата да не се свърши.

"Експертите в областта на хората с увреждане са недостатъчни и всеки един от тях е ценен за решаване на тези сложни проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтия натиск, а се мисли повече в перспектива, толкова шансовете за добра политика в сферата на хората с увреждане е по-сигурна", завършва писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия патрЕоти, кога най-после ще си сменят имената с български- Каракачанов, Джамбазки, Султанка.Тук да не Анадола ???
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастките организация, колко са солидарни с алчната крадлива селян-ка с купена диплома.Типична Калинка.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много злобно излчване има Султанка.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е зам. министър на социалните, значи всичко и е позволено.А други отиват в затвора за 5лв.
5
4
 
31
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Поредната Патриотично-ГЕРБава схема. Задминаха и ДПС. Да се маха тази жена, не е незаменима.
4
20
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
От БСП не са искали досега оставката на патриарха, главния мюфтия и арменския поп. Ама той арменския поп им е основен консултант
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султанка е зловеща метафора на прогнилата ни държава. По директива на боса си Каракачанов зам.-социалната министърка подгони инвалидите и парафира извратената реформа на ТЕЛК, която щяла да напълни хазната и вдигне пенсиите. И докато болните и сакатите проклинат ВМРО-ските реформатори, оправната Султанка прибира милиони от охраната на парламента.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се разкара,срама няма,че и подкуп е предлагала,да се маха!ВЕДНАГА!
1
5
 
29
 
! Отговори
Илианчо преди 5 години
Да се маха, с това име не внушава добро!