Депутатите подхващат фалшивите книжки заради Босия

Гладуващият дисидентът успя да постигне малка победа
37
Депутатите подхващат фалшивите книжки заради Босия
Снимка: БТА

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев разговаряха с Николай Колев-Босия в дома му в столицата. Известният дисидент обяви гладна стачка заради купуването на шофьорски книжки в средата на юни.

Още по темата
След срещата Караянчева обяви,че му е предложила да се създаде анкетна комисия в парламента за транспортния бранш с негово участие.

Предложението за създаването на комисията в сряда ще бъде гласувано и сигурно първото й заседание ще бъде в четвъртък, обясни тя.

Караянчева призна, че го е помолила да прекрати стачката и да му бъде сложена система, но той е отказал и е посочил, че ще издържи до четвъртък.

Лекарският екип го е прегледал, засега е в относително добро състояние.

От 12 юни той протестира срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата.

Гладната стачка на Колев е и срещу възстановяването на работа на уволнените за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", които са заподозрени, че продават шофьорски книжки.
 

"След като г-н Колев и в събота, и днес не дойде, ние решихме с министър Радев да дойдем", обясни Караянчева. Тя предлага анкетната комисия да се занимае с установяване на фактите и обстоятелствата в транспортния сектор и в нея да бъдат излъчени по двама представители от всяка парламентарна група.

Ще направим такава анкетна комисия, за да може да се успокои г-н Колев, коментира председателят на парламента. "Когато се касае за човешки живот, трябва да направим всичко възможно", категорична беше тя.

Относно другото искане на Колев, Караянчева коментира, че парламентът е законодателен орган, той е институция, избрана от над два милиона и половина български граждани, и няма как да бъде разпуснат по желание на когото и да е.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че Николай Колев-Босия има два сигнала до МВР, които са свързани с прекомерна сила и с периметъра за охрана на НС. Помолихме го да ни даде един месец, посочи Радев. Комисията ще изследва и ще му дадем резултати, добави той.

"Добрата новина е, че той се съгласи, ще дойде, дава ни шанс, дано цял месец ни даде и да остане жив, затова сме тук", коментира Радев.

Съпругата му каза, че от два-три дни е на легло, сега обаче стана, говори с нас, каза вътрешният министър.

По думите му Николай Колев-Босия е разговарял разумно, нямало някакви остри думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
до аз преди 5 години
Как московски и попов ще коват закони и наредби за обучение и провеждане на изпити за водачи, като единият е подсъдим за корупция, другия за смърт, като не е спазвал елементарни правила за безопасност при управление на шейна. Кои/кои гражданин ще има респект да спазва тези правила (приети от московски и попов), като те самите не спазват нормите свързани с тази дейност (обучение и изпити за придобиване на СУМПС).
31
2
 
1
 
! Отговори
До аз преди 5 години
До азОставка му се иска, защото е подсъдим и виновен за смърт по непредпазливост. За ОПГ не е обвиняван за жалост, защото прокуратура и съд в България не работят и не закачат силните на деня. Не може подсъдим, поне според мен, да бъде министър на такова сериозно ведомство. Те(московски и попов) са показали, че не спазват правилата и как тези същите ще решават неща да се случват по законен начин, като те са опорочени.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е извънземен. Оставете го да си отлети.
29
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
Една жена ми каза на пазара... Единствено прозира политическото желание за оставки. Някакви неясни обвинения и т.н. Пак те питам, защо му искате оставкта?Времето на стани да седна свърши!
28
3
 
0
 
! Отговори
ДО аз преди 5 години
До азДори сега, голяма част пт задържаните са на работните си места и дори на по-високи такива. И може да съм *** и вдлъбнат, но съм прав, московски е вътре отвсякъде и последно, аз не съм написал регионален началник, а написах изпълнителен директор на агенцията, тоест двама.
27
4
 
3
 
! Отговори
ДО аз преди 5 години
До азСтига си защитавал министъра, той отвсякъде е вътре и това се показа ясно, ако се разтърсиш ще разбереш какво ти говоря. Той претрепа сина си, без да спазва всякакви правила, мисли се за недосегаем и си прав за контрола, сега пак го няма, ако го имапе, този щеше да е в затвора, осъден за убийство. Знам от първо лице как стоят нещата в това министерство и този министър бая е вътре в схемите. Системата не работи, защото министъра си слага удобни хора за да не работи същата, а да носи пари.
26
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
Абе вате, ти сам вЕрваш ли си, че министър ще прави схема с някакъв си регионален началник на изпълнителна агенция и ще продава книжки? Вие не сте просто ***, вдлъбнати сте! Книжките се издават от КАТ! Това което правят даи-аджиите са провеждане на изпити за категория. И книжката не кара кола. Причините за жертвите са контрола по пътищата от страна на КАТ. И как, като нинова вземе управлението, нещата ще се оправят? Ще разчитаме на нейния морал ли след, като системата не работи?
25
2
 
8
 
! Отговори
тт преди 5 години
Дава ни шанс, дано цял месец ни даде.Дадохме ви 28 години бе,***,и в какво превърнахте България?
24
6
 
1
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До азВсичките, които продават книжки са назначения на московски.
23
4
 
3
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До азХич не съм вмирисана ватенка, или поне ватенка не съм, сигурно имам някаква миризма хахах, ама просто герб се провалиха много и московски е един от най-слабите министри, при него всеки път като го издигнат за министър е по-зле от предното му ръководство. И къде скандалите са фабрикувани? И не че харесвам много БСП, ще гласувам за тях, против герб. Това е най-антибългарското правителство (герб). И московски уби детето си и не управлява министерството както трябва. Това е факт.
22
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
И като са му били съученици, това спасило ли ги е от арест? Вмирисана ватенка, която не вижда своите! Я кажи за трансимпексова?Че и смърта на детето му намесваш! Я обясни защо му търсиш оставката? И ние да му видим далаварите и да се присъедим към теб. Само с искане на оставки и фабрикуване на скандали не става! Ако ще дава оставка, да е заради тоталната липса на визия на министерството, което управлява! Но за стани да седна, подкрепа няма!
21
2
 
5
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До азКакви червени, двама от изпълнителните директори на агенцията бяха задържани от правоохранителните органи, можеш да прочетеш 2013 г. и 2016 г. божков и цветанов, същите и двамата са назначения на московски, единият му е даже съученик, това може да се провери и къде са отивали парите от книжките, да не би в моя джоб. Да кажем и че московски не е виновен за книжките, той не е знаел, тогава за какво е министър и добре, но уби детето си и затова вече със сигурност е виновен.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А стига бе,кой ти кара с книжка!Да изкараш и фалшива трябват пари,въртели,връзки!Не му се връзвайте на нахранения!
19
9
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
До КонстантинДа го съдят за какво? Той ли издава книжките или провежда изпитите? Не че има честен политик в БГ, но да му се търси отговорност за това, което прави. Много ви иска на вас червените да вкарвате опонентите си в затвора, но и вие и управляващите сте за там!
18
3
 
6
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Mного коментари прочетох. Но едно не прочетох, защо не искате да се потърси подобаваща отговорност на московски и попов и двамата са подсъдими, както и на войновски и ивайло манолов също следствени. И четиримата са на високи постове и опорочени, но седят на тези високи постове и крадат от нас и лъжат нас и продават книжки и други документи, свързани с транспорта. Прокуратура не работи, съд също. Босия е прав.
17
2
 
2
 
! Отговори
324 преди 5 години
Ами айде де, някой с такава книжка може да сгази депутат на пешеходната пред НС, карма is a bitch
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който се счита за нормален среден човек и не е престарял да обмисля спешно евакуация!Повярвайте ми, няма да имате никакъв шанс за нормален живот на тая територия!И на мен не ми се вярваше, все обмислях, а сега съм вече на доста години и съжалявам, макар че съм доста над средното във финансово отношение.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сордееш ли се с коментарите си за Босия, НАРОДЕ ???? ???? ????Затова ти изклаха козите и овцете.Получаваш осле *** реви, че някой ти е виновен.
14
5
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Той шанс ще дава на тиквениците? Човек би си помислил, че тиквочите са се сетили, че са слуги на народа?! Аз обаче не вярвам, гледат да замажат нещата, че да не събудят стадото, както казаха в коментар преди мен. Държавата се управлява от криминална група, пък книжките са една хилядна от проблема...
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем ще се излекува, хем ще направи цирк.