Депутатите подхващат фалшивите книжки заради Босия

Гладуващият дисидентът успя да постигне малка победа
37
Депутатите подхващат фалшивите книжки заради Босия
Снимка: БТА

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев разговаряха с Николай Колев-Босия в дома му в столицата. Известният дисидент обяви гладна стачка заради купуването на шофьорски книжки в средата на юни.

Още по темата
След срещата Караянчева обяви,че му е предложила да се създаде анкетна комисия в парламента за транспортния бранш с негово участие.

Предложението за създаването на комисията в сряда ще бъде гласувано и сигурно първото й заседание ще бъде в четвъртък, обясни тя.

Караянчева призна, че го е помолила да прекрати стачката и да му бъде сложена система, но той е отказал и е посочил, че ще издържи до четвъртък.

Лекарският екип го е прегледал, засега е в относително добро състояние.

От 12 юни той протестира срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата.

Гладната стачка на Колев е и срещу възстановяването на работа на уволнените за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", които са заподозрени, че продават шофьорски книжки.
 

"След като г-н Колев и в събота, и днес не дойде, ние решихме с министър Радев да дойдем", обясни Караянчева. Тя предлага анкетната комисия да се занимае с установяване на фактите и обстоятелствата в транспортния сектор и в нея да бъдат излъчени по двама представители от всяка парламентарна група.

Ще направим такава анкетна комисия, за да може да се успокои г-н Колев, коментира председателят на парламента. "Когато се касае за човешки живот, трябва да направим всичко възможно", категорична беше тя.

Относно другото искане на Колев, Караянчева коментира, че парламентът е законодателен орган, той е институция, избрана от над два милиона и половина български граждани, и няма как да бъде разпуснат по желание на когото и да е.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че Николай Колев-Босия има два сигнала до МВР, които са свързани с прекомерна сила и с периметъра за охрана на НС. Помолихме го да ни даде един месец, посочи Радев. Комисията ще изследва и ще му дадем резултати, добави той.

"Добрата новина е, че той се съгласи, ще дойде, дава ни шанс, дано цял месец ни даде и да остане жив, затова сме тук", коментира Радев.

Съпругата му каза, че от два-три дни е на легло, сега обаче стана, говори с нас, каза вътрешният министър.

По думите му Николай Колев-Босия е разговарял разумно, нямало някакви остри думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
25
 
6
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
А бе докога ще ни занимавате и идиотиите на тоя *** бе?
11
2
 
14
 
! Отговори
Късно преди 5 години
Късно е чедо, късно е. Последни сме във всяко отношение но по катастрофи водим в Европа. Нашето блато ще си остане блато.
10
3
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Глупости !!! Разтягат локуми ! След 10 дена излизат ваканция и до 15 септември всичко е забравено...
9
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Депутатите подхващат фалшивите книжки заради Босия"Леле, какви "чудеса" творят тези хора.Един си скъсал ризата пред парлаМЕНТА и ......*** се размърдаха.И защо??Ами от СТРАХ да не се събудят оФците и да бутнат от власт Хайдука от Банкя, ето за това.Но ако ставаше дума за някоя дебела КРАжБА като КТБ .........аааааааа, много ви сЪ моляЪ, никой няма да си мръдне пръста.П.П. БСП на станишев беше за пример но откакто провинциалистите прости го свалиха от власт всичко си Е..Мама
8
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПРЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИНДИВИД. НА ХОРАТА ИМ УНИЩОЖИХА ПОМИНЪКА И ЖИВОТИТЕ, А НИЕ САМО ЗА ТОЯ ПАРЦАЛИВ НЕЧИСТОПЛЪТЕН ИЗКУФЯЛ ДЪРТАК ЩЕ ЧЕТЕМ.
7
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам гастроентеролози да му проверят стомаха на тоя неандертал, ако се окаже че е хапнал нещо за този 1 месец да му квалифицират гладната стачка като фалшива.
6
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестирал срещу фалшиви книжки?!!! Такива няма! Просто на всяко подновяване на книжка, трябва да се решават листовки и кормуване наново, там където издават сумпс! Толкова е просто!А за хора, като босия, трябва принудително въвеждане в психиатрия!
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам зад тоя кои стои
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх тоя зе да мисли ли
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нечистоплътен коч.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия е наивен да смята , че може да промени нещо на тая територия!!!
1
19
 
9
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Писна ми от нереализирали се луди седесари !!