Йончева отвръща на удара, завежда дело за клевета

Добрев е извършил престъпление срещу правосъдието, смята тя
63
Йончева отвръща на удара, завежда дело за клевета
Снимка: БСП

Червената депутата Елена Йончева отвърна на удара на Делян Добрев от ГЕРБ.

Според нея твърдението му, че нейна фирма е съдружник с офшорка, е клеветническа кампания. Така че тя ще се защити в съда.

Още по темата

"Ще заведа дело за клевета, това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист", отсече Йончева и припомни, че вече е спечелила делото, което заведе срещу премиера Бойко Борисов също за клевета.

Според нея изявлението на Делян Добрев, а и на ексдепутата Антон Тодоров за нейна фирма, е престъпление против правосъдието.

"Ще потърся отговор за клеветата по член 286 от НК, който е за набеждаване. Той гласи, че който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва със затвор от 1 до 6 години", уточни соцдепутатката.

Йончева отсече, че клеветите по неин адрес няма да спрат разследването на БСП по повод на информации в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
В коментара си отдолу имах предвид "репресирани он фашизЪма и капитализЪма", от комунизЪма беше репресиран целокупният български народ, въпреки че някои другари и другарки придобиха Стокхолмски синдром, и още поднасят китки на паметниците на съвеЦките окупатори и лъскат шмайзера на Альоша ... !!!
35
3
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Мегакрадеца Цветан Василев е ученик на другаря и двоен агент на ДС и КГБ господин Иван Костов! От там е и връзката на Цв. Василев с държавни руски фирми под ръководството на руските служби! Същите фирми завлякоха милиарди от КТБ и сега за благодарност са уредили със свойте приятели от сръбската власт да осигурят закрила на мустакатия крадец! Затова сърбите не го екстрадират въпреки многократните искания от БГ! Анадъмно посерански ***?!
34
1
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Това което българите "научават от медиите" за кражбите на всички бивши и настоящи комунисти - са мъъъъъънички трохички! Ако ( чисто теоретично ) някой разследва прехода от 89 до днес - ще му се изправи косата от мащаба, и наглостта на ограбеното!Само абсолютен тъnaк - може да мисли, че след 89 "случайни хора" са намесени в разграбването на България!
33
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая па.ча я ожениха наужким за пед.ро.то Станишев за да спрат приказките и обидите по негов адрес, но като уж жена на тогавашния премиер успя много добре да използва положението си и прилапа милиони от държавата чрез фирми с държавни поръчки! И не знам защо след като я нарекоха точно каквата е, аименно че е крадла, защо се обижда?!
32
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре виновна е да е осъдят!Но какво направи ГЕРБ с общите фирми на Пеевски с Цветан Василев за млд??!Защо не видяхме нито един гербаджия да застане пред микрофона и да попита, какъв е бил бизнеса им, колко откраднаха двамата? Защо герберугите гласуват всички закони на Пеевски без да мрънкат!Защо бе симпатяги, срещу едни може, срещу други не може?!
31
13
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Такива като Йончева и Станишко - отрочетата на червеното котило са генетично обременени, навремето 09.09.44 завари техните предтечи по каушите, защото са крали кокошките на комшиите си, после "Народната власт" ги изкара репресирани от фашизЪма и комунизЪма и ги титоловаха, като активни борци, така даоха възможност на най-непригодната част от тогавашното общество, да унищожи и прогони интелигенцията и да разнесе семето и заразата си на територията на България ... !!!
30
2
 
5
 
! Отговори
вечната битка преди 5 години
И така до края на света!Кучетата си лаят, кервана си върви!
29
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозен и крадлив червен рептил! Откраднаха милиони, но с времето успяха да заметът следите и сега се репчат като ги нарекат крадци!
28
9
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Поптодорова - краде от летищата кремчета против бръчки...*** краде държаввни предприятия...свинаря Гергов краде мострен Панаир и Цум...тази крала КТБ...Не , че шоnapa Добрев е по-различен! Маман открадна тотализатора ... и Делянчо се вля в редиците на ДПС... Единственото положително е , че взаимно си копат "кирливите ризи". Посткомунистически *** - до Една! Тази е особено противна - като Радев клепара служи на Позитано 20 !
27
13
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Че е депутат Елена Йончева няма съмнение, но че е журналист, едва ли може да убеди някого! Когато беше държанка на Станишев, тогава се кипреше на екрана!
26
10
 
22
 
! Отговори
Подлога на СерГей преди 5 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно било , че чумата ходи по козите.
24
6
 
25
 
! Отговори
Монов преди 5 години
Само не сравнявайте Йончева с Дон Кихот! Тази жена е минала през всичките пластове на комунистическата номенклатура, ползвайки се с привилегиите на висшата класа, обиколила е света като журналистка с предимства. Сигурно не й е приятно да падне толков ниско сега. Двете с Нинова просто ги използват за злите кучета на БСП! Коя от двете лае посилно и злобно?
23
4
 
16
 
! Отговори
Помним преди 5 години
Елена Йончева специализира банкиране директно при Венци Йосифов в ПЧБ. Пък и хубавичка беше ...
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е ясно всичко гробарите отвръщат на удара за ровенето около къщата купена от Бойчето за любовницата му в Барселона!Там нещата започват много да миришат и двете съдийки не са говорели празни приказки както искаше да ни внуши Бойчето.Тази киоято казва за покупката беше председател на най големия съд в държавата и семейна приятелка на Цветанов! Имала е достъп до всякаква информация! И в момента фактите говорят че тя е права, парите са дадени от офшорна кипърска фирма на близък до Боко и г
21
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Йончева взимаше поръчки за никому ненужни репортажи по света с помощта на Станишев тогава никого не съдеше за клевета.Сега й казаха истината в очите и взе да беснее като комунист след "народния съд".
20
3
 
16
 
! Отговори
88 преди 5 години
До учуденКлевета е да правиш пресконференция и да ореваваш орталъка.Абсолютно ченгеджийски номера - с някакъв скандал да заметеш твоите престъпления.
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по про сти от гербаджийско те дори надминават комунистите по наглост и кражби, а това че подържат олигарсите и мафията е неоспорим факт. Вижте само как гласуват като ученички всички закони на Пеевски! Как му подаряват всичко което поиска!Те са толкова про сти че не могат и един компромат като хората да намерят и пак ще бъдат осъдени от Йончева, която като Дон Кихот се бори с вятърни мелници.А къщата в Барселона е факт и двете съдийки са вътре в нещата и имат достъп до информация. Бойк
18
3
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
До akudселяНката ,бе бате ! Не селяМката ...Свещена простота !!!
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай комунистическата своолоч!