ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Защо?

Депутатът Делян Добрев я обвини, че е свързана с офшорки
62
ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Защо?
Снимка: Булфото

ГЕРБ дава соцдепутатката Елена Йончева на прокурор. Освен това депутатите от най-голямата група на НС искат тя да бъде проверена от НАП и от Комисията за противодействието на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Още по темата

Това е поредният момент от конфликта между нея и Делян Добрев от мнозинството. Двамата влязоха в остри спорове още в началото на година, когато червената депутатка го обвини, че кадрува в родния си град Хасково, откъдето пък тя е народен представител. Още тогава Добрев я попита дали нейна фирма е съдружник с офшорка, а тя категорично отрече.

Сега обаче Добрев реши, че още днес ще я даде на прокурор и ще настоява обвинението да провери дали не е замесена в пране на пари.

По думите му, той разполага с данни, че тя е свързана с офшорни компании и кухи фирми, участвали в източването на КТБ.

Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката „Дали трейдинг лимитед“ внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове в КТБ.

Така Добрев настоява, че явно Йончева е била съдружник със собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, който е подсъдим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Иванa преди 5 години
Започна се май предизборната пропаганда и престрелки. Йончева е крава от КТБ и в това не мисля, че има някой който да се съмнява. Все пак всеки, който е бил около Василев е крал от банката и то много яко. Интересното в случая е, че пионките като Йончева се осветяват, докато истинският мозък на престъпната схема КТБ Цветан Василев остава недокоснат от правосъдието.
52
0
 
4
 
! Отговори
Марков преди 5 години
И Йончева е за подсъдимата скамейка заедно с Цветан Василев. Редно е всички, които са бъркали в кацата с меда наречена КТБ да бъде вкарани зад решетките.
51
0
 
3
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Василев раздаваше дребни суми от милиардите, които източи от Ктб на журналисти, политици и т.н.
50
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Аман от далаверите на фараон Цецо Василев!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева е една не до носена полурускиня, което е достатъчно да и се бие шута.
48
2
 
16
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
А га въртеше *** в Сомалия, Украйна-там пък има ЗАБРАНА повече да не я посещава, Турция, Сирия и т.н. ...... кой и колко и пращаше и за какво най-вече???? За пълната ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, която ни показваше, включително и по ТВ7, която и децата знаят, че беше на Цв.Василев и БарекоФ.
47
20
 
3
 
! Отговори
Е???? И????? КАКВО?? преди 5 години
ТОЗИ ДИЛЯНЧО НЕ СЕ ЛИ СРАМУВА ДА ЛЪЖЕ - ТОВА ЛИ Е ПОСЛЕДНАТА ИЗМИШЛЬОТИНА НА ГЕРБ ВЕЧЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ - НО АКО СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ Е ЛЪЖА МОЛЯ ДИЛЯНЧО ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА - благодаря за лесния номер 33305 винаги ми давате такива лесни номера и питам защо вие от Днес.бг - целта е????
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека стане и каже,че документите не са истински! Па оня от Сърбия ако почне да говори...!
45
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Хмм, тука има нещо неясно. В учредителния акт на фирмата "Офроуд" ОДД няма такава сума от 315 хил. лв. Пише ше "Авторска Телевизия" внася 5000 лв. и "Далий Трейдинг Лимитид" също внася 5000.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има документи които показват че Йончева не е комунистка и социалистка,а е обикновен капиталист! Показват далавера! Показват че това което говори няма покритие с това което прави! Тя не желае да опровергава документите,а ще съди заради клевета,което е лесно, махленско и безобидно!
43
7
 
17
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини: 1. Естествена физиология 2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите (те, всички са там, в тази социална партия). Не става дума за пари, а за много, много пари, които ние не сме и сънували). А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята. Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, на екзотични острови. Алтернативата - управление с ДПС
42
10
 
19
 
! Отговори
до Факт преди 5 години
Факт, ама на баба ти фърчилото Посеранко 20! Герб 3 пъти ни спасява от фалит след управления на Бсп - при тройното управление на Бсп с Дпс и партията Мадритския крадец, при Станишевото управление и при Орешарски! Разчитатате че хората са забравили зулумите на прекръстената ви комунистическа партия, ама не са!
41
11
 
20
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Да! Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки БКП. Увеличават се влоговете в банките. Навсякъде се купуват нови и модерни жилища. А при соца - скапани панелки. Бедните хвърлят хилядарки...
40
19
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
При управлението на ГЕРБ от 2009 година, България стана безвъзвратно загинала държава. Вече няма значение дали ще ни упавлява ГЕРБ или някоя друга мафия, нещата станаха невъзвратими.
39
16
 
11
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
ГерБ я дава на прокурор, тя ги дава на съд, накрая герберите плащат клеветенето.
38
16
 
26
 
! Отговори
подлога на серГЕЙ преди 5 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
37
12
 
23
 
! Отговори
Мил спомен преди 5 години
Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София, ремонтираха всичко - улици, пътища..., построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.Всичко естествено е голяма шега и всичко това го направи ГЕРБ за 6.5 г. Е, само намали малко заплатите, дадени от БКП/БСП.
36
11
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
БКП/БСП, чдокато беше на власт (45 +10 = 55 год.) даже не изгради канализация във всички квартали на София.ГЕРБ е на власт само за 6.5 г. и направи много повече от комунистите (нови водопроводи, канализации, пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и още безброй други благини). Комунистите само знаят да плюят...Но всички виждаме възхода на България при ГЕРБ и няма 2 мнения.
35
9
 
19
 
! Отговори
Леле, другарите??? преди 5 години
Другари, като толкова обичате и се кълнете в любимата БКП/БСП, трябва първо да попрочетете история и тогава да коментирате. Всичко е качено даже в Интернет и лесно ще го намерите. Само напишете: "Трите тайни фалита на БКП и Тодор Живков"Фалит 1 - 1960 - после криво-ляво се закрепихмеФалит 2 - 1978 - после, тук ни спаси СССРФалит 3 - 1987 - безвъзвратен и окончателен фалит - помощ отникъде.Всичко може да прочетете и в доклада на любимия ви другар Петър Младенов, който ни пращаше танковете.
34
9
 
18
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
БКП с Орешарски фалираха КТБ.Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк - 6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка - 3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка Славяни - 2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка - 1 млрд. и 150 млн.лв.; "ТС Банк" - 1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк - 886 млн.лв.; Търговска банка Елит- 819 млн.лв.; Балканска универсална банка-554 млн.лв. ; Българска земеделска промишлена банка-465 млн. и т.н.