БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде

Червените настояват и за оставката на вътрешния министър
137
БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде
Снимка: БСП

Заради неработещия от дни Търговски регистър, срива на сайта на правосъдното министерство, проблемът със застраховките "Гражданска отговорност" на клиентите на дружеството Олимпик", БСП поиска депутатите да прекратят ваканцията си и да се съберат на извънредно заседание следващата седмица.

Още по темата

Червените са събрали необходимите 48 подписа и искат изслушване и на премиера Бойко Борисов, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Според нея правителството е абсолютно безсилно вече седми ден да се справи с кризата в Търговския регистър, където се съхраняват изключително важни данни.

Така че Нинова иска премиерът да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и кой ще поеме политическата отговорност.

Като втора точка на извънредното заседание социалистите предлагат обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите за възможностите държавата да плати през обезпечителния си фонд парите на шофьорите, застраховали се във фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик".

Социалистите искат и оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"С обществена поръчка на МВР държавата дезертира от управленски функции, за това е задължителна незабавната оставка на министър Радев", отсече Кирил Добрев.

"От няколко дена екипът, който пишеше "Визия за България" в сектор "Сигурност" се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1,5 млн. лв. и касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите... Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсортсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Вътре говорим за нова структура в МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Нов концептуален модел за новата структура и изпълнение на следващи дейности, за пълен анализ на структурата", поясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като измрът още малко ахмации от "онова" време ..Всичко ще си дойде на мястото .
91
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"МВР си служи със странни и сложни думи." А БСП - с ясни и прости думи: "Ние всъщност аутсорстваме дейност." Май ще трябва да взема англо-българския речник, та да ги разбера какво говорят...
90
11
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ооххх, таман откъснах от двора хубав розов домат, резнах блокче овче сирене и се наядох яко. Сега хапвам грозде и чета глупави комунистически коментари :)))Глад и лабут за ***!!!
89
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo ninova
88
8
 
28
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
87
12
 
5
 
! Отговори
девизът е преди 5 години
Девизът:Дай му жителство и го направи гласоподавател!Явно в ГЕРБ вече невярват на сигънитеВървиме към Афро-Европиен елекшънс
86
19
 
6
 
! Отговори
Остров Надежда преди 5 години
ако Нинова беше гола вода щяха ли с толкова усърдие да я ругаят и обиждат?Значи нещо е опекла.Есен тиквите за печене ще им падне цената защото от един гръцки остров фериботни количества тикви, пипони и кратуни ще акустират на Европейския бряг. Името на острова е Надежда. фериботни тикви мигранти ще залеят пазара
85
5
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
За какво им е на тия народни хрантутници ваканция?! Нинова,с твоите необоснователни искания - та тия бели можеха да се случат на ВСЕКИГО,или вашата загнила и умираща партия е застрахована?! Ставаш смешна с тия твои искания и вместо да печелиш уважение все повече го губиш -осъзнай се класово най-сетнт и не влизай повече в ролята на клюкя рка от Долно Потуранци! Като се ежиш толкова, защо БСП не плати с партийни пари загубите на хората ?! Само простотии от вас!!!
84
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая лелка на снимката за нищо не става.
83
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже каква безпомощност и нещастие струи от БСП.Само глупаво заяждане и махленски напъни.С такава "опозиция" ГЕРБ го поткара ептен през просото.
82
14
 
9
 
! Отговори
christo_m преди 5 години
Министър по електронното правителство (информационни технологии) е Ивайло Московски. МОЖЕ ЛИ ДА РЕШИ НЕЩО ПОЗИТИВНО И ЕФЕКТИВНО? За Цачева нямам думи и квалификации.
81
8
 
12
 
! Отговори
Гласоподавател преди 5 години
Другарко Нинова не е честно, ама никак не е честно, така да разваляте ваканцуването на народните дупетати.
80
14
 
7
 
! Отговори
Гейт след гейт преди 5 години
Цачева - Регистър гейтРадев - Курило гейтМосков - Шейна гейт
79
6
 
26
 
! Отговори
процедурно питане преди 5 години
от къде бедна социалистке Нинова извади пачки да изучи синчето във вражеска Америка?
78
2
 
31
 
! Отговори
Координатор преди 5 години
Въпросният Кирил Добрев -заслужил социалист,може само да предложи само как да усъвършенстваме контрабандата на пари с куфари през границата. Този наглец е корумпираната част на БСП ,която всеки ден има предложения как да се краде повече от комунистите,особено новите комунисти.
77
0
 
15
 
! Отговори
крадците от БСП преди 5 години
използват ли неработещия от дни Търговски регистър..ха.ха.ха те са само по далаверата и мафиот ски афери..ха.ха
76
2
 
24
 
! Отговори
човек от народа преди 5 години
И аз искам БКП-Българската Капиталистическа Партия да върне откраднатото от българския народ по време на перестройката-"демократичен" преход ама нещо се ослушват....
75
18
 
8
 
! Отговори
Bulgariabg преди 5 години
Защо не се вдигнем както го направиха румънци,унгарци,гърци,италианци - а дремем у дома и псуваме Борисов и Цветанов!Докога двама души ще налагат на нацията как да мисли и как да действа,да работи за жълти стотитнки - а те да си трудап милионите и милиардите,заедно с г-жа Фандъкова????
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курнелката е двоен агент.
73
4
 
23
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 5 години
Много нагла червена баба крадлива