Симеонов съзря: Опозицията лишена от смисъл... Циркаджилъци!

Говорим си със Сидеров, увери вицепремиерът
Обновена: 28 сеп 2018 10:43 | 28 сеп 2018 09:30,
89


Опозицията ще продължава да бъде лишена от сериозен смисъл и каквато и да било отговорност. Натоварена е със същите отговорности като управляващите. Опозицията в лицето на БСП и ДПС не е особено смислена.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR, след като вчерашният ден се оказа нулев за парламента. БСП и ДПС отказаха да се регистрират, а управляващото мнозинство успя да събере едва 106 народни представители, при необходими 121 за кворум.

Симеонов бе категоричен, че от опозицията нямат право "да правят такива циркаджилъци", както и че занапред няма да има подобни проблеми. Той отбеляза също, че е имало недобра организация от страна на управляващата коалиция.

Напрежението в "Обединени патриоти" и управляващата коалицията

Валери Симоенов посочи, че търканията в голямата коалиция са били породени от желанието да се постигнат най-добрите решения за държавата. Честите оставки на министри поставят под риск от забавяне изпълнението на програмата, убеден е той.

Още по темата

"Всеки прави компромис в нашата коалиция. Упреците на НФСБ са основателни. Доволен съм, че тази малка криза в нашите отношения беше решена в рамките на 4-часов политически съвет", обясни вицепремиерът в студиото на "България сутрин".

"Говорим си с Волен Сидеров, малко по-тежко върви диалогът там", каза още Симеонов и добави, че действията на лидера на "Атака" са били насочени против доста успешни пробиви по отношение борбата с шума, монополите и опитите за лобистки поправки.

"Нищо добро не чака България, ако малката коалиция бъде разрушена", подчерта Симеонов.

Поскъпването на природния газ и някои стоки за бита

"Четири години всякакъв род специалисти прогнозират поскъпване на тока за бита, но такъв няма. Природният газ влияе много малко в икономиката на България. Влияе 6-7% като енергоносител. Съвсем нормално е търговците да търсят по-висока цена", заяви Симеонов и съобщи, че има вариант за намаляване на цената след преговори с "Газпром".

Още по темата

Вицепремиерът добави, че България е една от държавите с най-висок икономически ръст, а по думите му инфлацията е и стимулиращ фактор.

"Не е важно каква е пенсията и каква е заплатата, а какво можеш да купиш", настоя лидерът на НФСБ.

Предложението на ВМРО за потребителската кошница с фиксирани цени

"Колегите са направили малко прибързано предложение. Връщането към социализма не ме изпълва с оптимизъм или радост. Това е бананова икономика, не се прави никъде и няма как да стане", заяви Симеонов по повод предложението на ВМРО цените на основни хранителни продукти да бъдат следени от държавата.

Акциите срещу семейство Арабаджиеви и Миню Стайков

"Това показва, че известните хора не са недосегаеми. Видяхте какво стана и с Домусчиев. Всички акции говорят, че има нов модел в България за недопускане нарушаването на закона. Крупните бизнесмени нямат политическа принадлежност, нагаждат се към всички управляващи", коментира вицепремиерът.

Предложенията на министър Кирил Ананиев за здравноосигурителни модели

Още по темата

"Има смел подход и го подкрепям. В програмата на НФСБ е заложена демонополизация на Здравната каса още от 2011 г. Същото изискване успяхме да заложим в сегашната програма за управление", каза Симеонов и обяви, че предпочита варианта, в който няма допълнително заплащане за здравни услуги.

Нападението срещу журналиста Димитър Върбанов

"Многократно е приканван да излезе. Спокойно можеше с тези кадри, които са снимани до момента, да се обърне и да излезе. Целият скандал не носи нищо на това разследване. Провокира по-агресивно отношения към него. Всичко това става на територията на частна фирма, не става на улицата", сподели гледната си точка Симеонов.

Вицепремиерът обаче, също като премиера Борисов, категорично се обяви срещу насилието над журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
7
 
! Отговори
Неизвестен преди 5 години
Валери мислехме те за доста по-умен навремето. Поне си затваряй устата, така има шанс да заблудиш хората още някой друг месец.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Четири години всякакъв род специалисти прогнозират поскъпване на тока за бита, но такъв няма. Природният газ влияе много малко в икономиката на България. Влияе 6-7% като енергоносител. Съвсем нормално е търговците да търсят по-висока цена", заяви Симеонов и съобщи, че има вариант за намаляване на цената след преговори с "Газпром"."Внимавай какво говориш, да не гласуват русофобите за БСП следващия път!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ами, Симеонов, тия циркаджилъци ги преподаваше, твоят патрон, Бойко Методиев Борисов и Златният Пръст - Бялата Златка, през 2013-2014. Не помниш ли? А, да, ти тогава май нямаше още партия;))) Щот бил спечелил изборите, *** не му били дали да управлява. А му било право;))) И сега, ще стане така, ще ги спечели, но тъй, че да не може да управлява. А, да видим тогава ти и Бойко, шъ прайте;))) Не ли същото;))) Кое е право и кое, не, в този исторически момент, решава Небето, а аз изразявам Волята Му!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като стана въпрос за ЯнеЯнефф това *** е накупило хиляди маркери за *** и сега жица яко държавнви субсидии, все едно гледа животни! Защо журналистите не ги виждат тези работи?! Защо никой не иде да преброи животните на Яне? Зо всяка докоснала се до власт *** краде и с дирника си?!
16
0
 
19
 
! Отговори
? преди 5 години
Кого заблуждава че ДПС е опизиция. Те са му шефа. :) Но са умни и играят скрито хем на власт хем опозиция. Десните ги мачкат. Ако някой вдигне глава му пращат данъчни да му запорират имотите. Да след 3-5 години в съда ще докаже, че не е престъпник но 3-5 години под наем:) Ако някой иска да прави опизиция медиите на Пеевски ще го очернят, КЗК ще му спре бизнеса, ДАНС ще му го затворят за организиране на престъпна група а другите ще го разследват за доходи. Мафията има бухалка и тя е държавата.
15
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Вал.Сим. да ходи да си гледа...кабеларката,барабар с неговите дупетатчета и Сидерофф под...мишка.При нови избори го чака съдбата на Яни Янефф;пълно...забвение.Който е слугувал на Тиквата е...така.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това недоразумение за пореден път показва несъвършенствата на избирателната ни система и неадекватността на изборния процес. Как може това *** да е зам. мин. председател?! Има ли достатъчно избиратели, за да заема този пост?! Кукла на конци, куче захапало кокала! Такива кратуни могат да бъдат натирени само с тояга!
13
0
 
19
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Симеонов, Сидеров и Каракачанов с подкрепата на Марешки свирят в оркестъра на Тиквата.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с тоалетните и шума оправи ли ги та се е заел да се упражнява кое има смисъл това си е направо филисофски въпрос.
11
3
 
11
 
! Отговори
Умна преди 5 години
От професионален циркаджия идва признанието. Чудя каро не работи Слънчака къде ще ходи на дискотека Валере,защото Маринелата е затворена,Студентски град си е платил.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смисълът от Валерката е точно нула това сигурно е най-скъпо платеният замерител на шума в целия свят изобщо от НС няма смисъл и трябва да се закрие чакаме референдума на Славито.
9
3
 
11
 
! Отговори
ПМ преди 5 години
Каквото и да говори това вице, както и съмишлениците му, не могат да скрият реалното: управленско-опозиционната коалиция! П.ърдят в едно гърне, подложено им от русия.
8
2
 
18
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
Ми, защо да има избори. Яааааа ! Да стоите само ви на власт и толкова, голям кеф, А. Жалко за държавицата ни. БОГ ДА НИ ПАЗИ !
7
2
 
24
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Аз пък не виждам смисъл в това дeбuлнo изказване...
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НФСБ - Национален фронт за спасение на Бойко. Този Валерко да си види предаванията, в които е участвал преди няколко години - там всяка негова втора дума беше срещу ГЕРБ. Сега като е в във властта се обърна на 180 градуса. В този живот, от всичко най ме дразнят безпринципните и некоректни хора. Валерко е един от тях, както междувпрочем и целия Паричен фронт.
5
3
 
27
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Само едно ще кажа, колкото вие сте патриоти, толкова и те са опозиция
4
2
 
22
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
С две думи , опозицията е излишна и да правим избори също, та Бойко да си гласува един пожизнено-наследствен мандат и да не харчим грешни пари за избори и субсидии.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв готин Цицепремиер!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тия глупости, които е наговорил е направо да хваща пътя и да изчезва.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо вицепремиера си позволява да говори пълни глупости и на това отгоре да се опитва да ни въвежда в заблуждение ?