Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
4
 
! Отговори
Сар преди 5 години
Истина е. Вярваме ви че много лъжете.
36
5
 
13
 
! Отговори
До ? преди 5 години
Бе,той много каза,амааа кой ти е виновен,че твоя IQ е под допустимия минимум!
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37Най-позитивното от изказването на Радев е, че искането на недоверие на от опозицията, не е непременно смяна на властта..., но за сметка на това е нагла ЛЪЖА !
34
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха, представям си ако не го бяха заловили, какво щеше да говори! Просто поредната димка пред некадърността и лошото президентстване. Той така печели рейтинг като плюе и прехвърля вината на другите.
33
23
 
18
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Разбира се че има огромен дефицит на доверие в президентската институция, защото лицето Радев което се води по документи титул на тази институция е нищо повече от кремълски доносник на пряко подчинение на сибирския диктатор и на щедра заплата в рубли от същия! Импиичмънт и строг тъмничен затвор за предатерля антибългарин!
32
12
 
33
 
! Отговори
Б преди 5 години
Щом плюете Президента Румен Радев при всяко негово изказване, значи говори САМО ИСТИНИ. Не замазва, не злобее и ви става гадно, ама мноооого ГАДНО. ХА ХА ХА САМО ТАКА!!!!
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички доказателства са били върху жертвата и в данните в МВР . Мозъците по убийства трябваше само да съпоставят и кажат името на убиеца !........и да попитат някой в квартала къде е сега ! Целият квартал е знаел на другия ден .
30
26
 
12
 
! Отговори
1926 преди 5 години
Ал Бънди пак блещи глупости,най-смешния до сега.
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роско по-добре говореше от Колорадо
28
11
 
20
 
! Отговори
До анонимен 31 преди 5 години
За черногледото изказване на Радев-никак не е черногледо!Я прочети пак и помисли!
27
2
 
19
 
! Отговори
СС преди 5 години
Институциите отдавна служат на политическата мафия !!! 30 г. политиците развъждат кафяви проблеми ,мързеливи,нагли,не плащат данъци и пожизнени престъпници!!! Решението е лесно бой и спиране на социалните "помощи"!!!
26
16
 
12
 
! Отговори
? преди 5 години
Тука има един платен *** (5), който под всеки пост за Радев припява:"Както винаги Радев е прав"И се кичи като коледна елха с одобрения.Абе дайте на този *** някоя друга реплика, че взе да ми писва.Ако питате мен: "Г-н Радев говори 1 час и нищо не каза".
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 26 Хайде драсни нещо и за комуниста Борисов, за комсомолеца Плевнелиев, за стрина Цеца пък да не говорим пиши не се срамувай.
24
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жълт и зелен беше СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ след поредното доказателство от Европа и света за България на Корупцията и мафията ! Бил ,бил уважаван ! От ООН до Македония ни се смяха !!!
23
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От черногледото изказване на Радев не се разбира, трябваше ли Полицията да разкрие убийството на Вики или не трябваше !!!
22
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Квичите ли на умряло жалки *** тролчета , Президента с 60 % одобрение , а Тиквата Нема и 30% .Цвъркайте , колкото си искате , само това ви остана Хахахаха
21
12
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
" Ако се бием с турците само за цар, то сме глупци. И сега си имаме султан."-В.Левски.Ние пък си имаме цар Боко Тикван.
20
15
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Комуниста Радев ... за доверието!--------Нашата история с ромите е напълно различна. И отново е написана от комунистите. Отдавна не е тайна, че в мегаломанския си стремеж да стигнем 9 милиона жители Тодор Живков е внасял свои сънародници от Румъния. Поне досега аз бях чувал само за споразумения с колегата му кървав червен диктатор Николае Чаушеску.Истината за демографската катастрофа, а не криза,или за (без)бъдещето на българитеТодор Живков Замфирьев , се погрижи за Българи
19
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво добро да ти каже ***,като няма.Кръсти се пред снимката на Ким Тик Вун и ставай прав като го видиш на телевизора
18
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаря Радев най безсрамно полити.канства!Срамота!