Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главоногия изпълзя и започна да декламира техноимпексовите мисли. Жалка позитанска картинка !!!!
16
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, кажи най-сетне нещо добро на този народ, който те избра за Президент бе !Похвали го поне за нещо, макар и дребно, за да му дадеш кураж бе !Дай поне един пример, за да го мотивираш бе !Дай пример с баща си, как геройски се държа, нищо, че не можа да загази Стефчо инвалида бе !Престани с това убийствено черногледство бе !...или си вземи фуражката !
15
0
 
11
 
! Отговори
тоти преди 5 години
алооо...тия *** от 16г ако не учи да се взема да работи по строежите и пътищата та да не мислят само глупости
14
37
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, а ти си институцията на която нямаме никакви доверие, защото твойте ментори са в Кремъл !
13
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ооу,Румба събудили се бре джанъм?Ко речи,заспали институции,тъй де,разправят,че президенството,било най представителната институция!
12
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
троловете на еднокнижния сигурно не прочели и една книга през жалкия си животец
11
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми да слушам Радев като говорител на опозицията. Говори а единение, а в същото време с приказките si тегли черта между политическите партии. Нима проблемите в криминалистиката и разследващите идват с това правителство? Нима проблемът за доверието в институциите идва с това правителство? Как протече разследването и какво беше доверието в българските институции при убийството на сестрите Белнейски? Това беше по времето на правителството на партията, която издигна кандидатурата ви.
10
1
 
29
 
! Отговори
И с Радев,Боко,Цецо преди 5 години
Нищо ново под керемидите - къщичката се руши и Свлачището продължава...
9
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казаното от Президента е абсолютно вярно. Тиквите не могат да се осъзнаят как така след "успешното" преЦедателство на ЕС отвсякъде им показаха жълт картон. Суджук паша пък реши да се направи на мъж пред посланиците като, че ли те не виждат какво става и са му подчинени .
8
48
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак потече жлъч и катран от Президенството върху България !
7
11
 
20
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Народа просто иска конспирация в която е намесена властта. Всчико друго е скучно ..
6
29
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Говори си,не ми пречиш..............
5
17
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги президентът Радев е прав, всички институции са неработещи и се управляват от мафиози, начело с най-големия Боце тиквата.
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Системата убива"
3
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко слушате управляващите България е цъфнала и завързала. То престъпността спадала, загиналите по пътищата също, ръст в туризма, икономиката и икономия в бюджета. А дефакто населението на страната продължава да се изнася от страната, а останалите тук обезлюдяват цели региони местейки се в София. Както и да погледнем твърденията на управляващите не кореспондират с действителността в страната. Инвестициите не само намаляват, а отдавна са спрели да идват в страната.
2
18
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял свят видя какви мафиоти и убийци ни управляват. Само българите са си затворили очите и гласуват доверие на разни тикви, пипони и руски шпиони.
1
47
 
30
 
! Отговори
? преди 5 години
А какво правите Вие, г-н Радев, за да повишите това доверие?Избраха Ви с обещания за промени в съдебната система!Влязохте в офиса и забравихте за обещанията ...Е как да Ви имаме доверие на Вас? С какво сте го заслужил?С обичайните момотения по интервютата за това колко зле е това или онова?