Симеонов отговорник за интеграцията на хора с увреждания

Законите ще бъдат усъвършенствани до второ четене, обеща Бисер Петков
Обновена: 24 окт 2018 19:30 | 24 окт 2018 19:08, Красимир Ангелов
116
Симеонов отговорник за интеграцията на хора с увреждания
Снимка: БТА

Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ ще бъдат усъвършенствани между първо и второ четене в Народното събрание. Целта е те да бъдат съгласувани помежду си, да бъде направено едно работещо и добро законодателство за хората с увреждания, което има широка обществена подкрепа.

Това стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков и на председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика Хасан Адемов след заседанието на комисията, която одобри с пълно единодушие на първо четене двата законопроекта.

Още по темата

Бисер Петков изрази удовлетворение от това, че социалната комисия единодушно подкрепи двата законопроекта, което според него е признание за няколкомесечен труд на голям екип от хора. Двата законопроекта целят да подобрят живота на хората с увреждания, каза министърът, цитиран от БТА.

По думите му те ще бъдат подобрени между двете четения, има необходимост и за по-добро съгласуване помежду им. Законопроектът за личната помощ трябва да има лимити за 2019 година, както е отразено в плана за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания, подписан и от финансовия министър.

Председателят на социалната комисия Хасан Адемов също изрази удовлетворение от единодушието по законите. Само преди няколко седмици въобще не можеше да се говори за такъв консенсус, допълни той.

Адемов отбеляза, че между първо и второ четене депутатите ще се опитат да направят закон, който да проработи и да бъде част от решението на проблемите на хората с увреждания. Многократно сме заявявали, че няма как само с този закон или с няколко закона да решим всички проблеми, но първите стъпки са направени, допълни той.

На заседанието стана ясно, че в Закона за хората с увреждания се предвижда ресорният вицепремиер Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

В отговор на въпрос как ще се приеме това от хората с увреждания, Бисер Петков каза, че законът залага реализирането на хоризонтален характер на политиките, нормално е да се повиши нивото на председателството. В момента председател е социалният министър.

Говорим за бъдеще време, това е мярка занапред, каза Петков. Темата коментира и председателят на социалната комисия Хасан Адемов, който е и депутат от ДПС. Той посочи, че това е въпрос извън компетенциите на народните представители, позицията на ДПС по този въпрос е ясна и няма смисъл от коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охооо... май тролът е един. Преструва се на десетина човека... ***, хващай пътя, ти си знаеш кой си.
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахме, че Симеонов не харесва болни деца, но харесва богати бизнесмени.
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Враговете на Симеонов: Възрастни жени, болни деца, обезверени майки...
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете, Симеонов, побитиците... от един дол дренки.
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте, пак са изпонаизлезли "патреотичните" ***.
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, скапани ***, хващайте пътя, заедно със Симеонов.
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съберете се всички майки пред Партийния дом и възстановете мавзолея. Танцувайте с Мая Манолова и Валерия Велева пред него.
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска оставка на Валери иска БСП! Който иска БСП - иска да съсипе държавата!Ама знаете ли - нека хвърли Бойко оставка! Нека дойдат БСП! Нека затворят ЛИДЛ, МЕТРО и ФАНТАСТИКО, нека уволнят хиляди хора и безработицата скочи на 10 000 процента! Нека Започнат да пукат банките - БСП вече на два пъти управляваха и пукаха банки - през 1997 и през 2009. Нека отново ни спрат еврофондовете! нека да умираме от глад и да няма заплата от 560 лева, заради неприет бюджет! НЕКА!
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протеста е изцяло политически. Помните ли какво стана с Проституираща мрежа? помните ли Антон Генов и Антоанета Цонева? къде са те сега? Кой води протестите сега - "Червените" Мая Манолова и Валерия Велева. Брей, интересно защо насъскваха майките точно преди вота. За 500 майки - 150 милиона допълнително - на 50 майки по 15 милиона. Не е ли малко множко?
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48 - като даде оставка - пада ОП.като падне ОП - - пада правителството. Като падне правителството - пада бюджета, идва БСП, ЕС спира еврофондовете, банките започват да пукат, инвеститорите се изтегляг, те махат МВФ и има летяща инфлация. Този филм сме го гледали.Имате две опции - или ще търпите всякакви наглости от ГЕРБ - или ще дадете властта на БСП и ще има тотална разруха.
47
7
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА ИЗБОРИ преди 5 години
Аз като съм инвалид пенсионер втора група как работя и взимам пенсия?На тази основа защо пенсионерите взимат и пенсия и работят като охранители и чистачки. Що не им кажат или работете или без пенсия за да може да има пари за инвалидите. Иначе може да карат коли за по сто хиляди лв и да почиват в Индия и Китай и не знам си къде си и да ни викат че сме *** И ***-СРАМ ГРОБ ДА СИ ХОДЯТ БОЙКО *** СИ ОСТАВКА!
46
6
 
1
 
! Отговори
Инвалид работник преди 5 години
и късите поли в офисите. Мацките ще пощуреят като видят недъгъви мъже край себе си. Няма да ни изтърпят дълго. Гледам отношението на младите жени към недъгъвите хора и въобще към инвалидите колко е грубо и вулгарно и се питам като си избират мъжете за секс нас как ни третират като *** и *** и ни отказват и секс. Това се нарича и сексуална дискриминация не може само тия *** с татуировките обиците и дългучите да правят безплатен секс. Нали ни интегрирате???
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз съм епилиптик от десетилетия вече и не ходя да рева че искап пари, а работя.
44
6
 
10
 
! Отговори
Инвалид работете преди 5 години
Не мога да разбера какво точно искат майките пред парламента. И аз съм инвалид втора група ходя на работа и взимам пенсия. Вярно не ми стигат парите и имам късмета,, че живея при родителите си и не плащам наеми. Ако майките получават парите на инвалидите деца и те ги разпределят да се забрани. Парите да бъдат давани лично на децата инвалиди. Майките искат парите за себе си затова стоят там повярвайте ми. И как виждате хора с инвалидни колички да стоят в офисите с мадамите с очилата и с късите п
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
незнам какво заслужава народкойто си избира управляващи за да му се изплюват в лицетоняма нормално обяснението оня доцента ще излезе прав за 80-те процента *** в страната низащото ако не сме такива това гьосуратско творение отдавна да е увиснало на някой стълб
42
2
 
0
 
! Отговори
! преди 5 години
Георги Ламбуровразкарвай се от тук. Разбери и.ди.о.те ще те вкарат в карлуково.
41
3
 
6
 
! Отговори
! преди 5 години
До Айде , айде...СДС--си беха подставени комунистически ибрици!!!ЗА И.КОСТОВ---ВЕЧЕ ГО ДОКАЗАХА , ЧЕ Е СЪВЕТНИК НА ЦК/БКП!!_____________________________________________________________А всеки знае че ББ като член на БКП не си хвърли партийната книжка. И пак всеки знае че ББ охраняваше Тодор Живков и Симеон Врори...
40
4
 
3
 
! Отговори
fuckyou преди 5 години
До Георги ЛамбуровФира си дал и не си по-различен от тия срещу които врещиш.
39
3
 
4
 
! Отговори
3562 преди 5 години
До АнонименНещо си се объркал между БСП и СДС - не че има кой знае какви различия между дените и другите машинатори.
38
4
 
10
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
цинизъм