Строителите: Нямаме против проверки, но да не се шуми!

БСП внесе искане в АПИ за проверка на строежа на магистралите
14 ное 2018 16:30,
41
Строителите: Нямаме против проверки, но да не се шуми!
Снимка: архив "Булфото"

Българските строители не са против проверките на магистралите, но настояват да не се шуми преди да има резултат от тях. За това настоя председателят на Камарата на строителите Илиян Терзиев след среща с "Обединени патриоти" в парламента.

Още по темата

По-рано днес цялата парламентарна група на БСП внесе искане в АПИ за проверка на строителството на магистралите и пътищата в страната. Миналата седмица такова искане бе внесено от четирима червени депутати, което разгневи строителите и те поискаха оставките на народните представители. Затова днес БСП подкрепи колегите си и цялата парламентарна група отново настоя за проверка от независима лаборатория.

"Не сме против проверките каквито и да са те. Нашето желание е да не се шуми, преди да се докаже каквато и да било вина. Никога не сме поставяли въпроса, че не искаме проверки. Нашето желание е да не се говори преди да има резултат от тези проверки", каза Илиян Терзиев.

"Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите", добави и депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Той допълни, че по време на срещата са формулирани пет основни теми, като една от тях именно е защитата на доброто име на строителите.

Другите теми са свързани с това образованието да подготвя кадри за строителството, както и намирането на работна ръка в сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия още ли не са клиенти на прокурагурата...
18
0
 
31
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
И какво от това като се шуми ? - НИЩО !то шумя та чак трещя - гинки,банки,заменки,батко,братко,кум,сват и НИЩО !
17
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-големи мошеници от строителите у нас няма. Бързо искат да натрупат парици, да корат Ламборгинита, да купуват яхти, да ходят на екзотични дестинации, да пият шампанско от 200 ?. А хората загиват по пътищата. Тихо, да не се шуми искали те, моля ви се. Че кои сте вие, да не сте над закона. И тези някой трябва да ги приземи.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я виж ти!Проверките на качеството на строене в страната било"организирана кампания срещу българските строители"Нещо гузнички ми се струват.Затова:Проверки до дупка и як шум.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се огласят престъпленията на строителите, нямат шанс така лесно да прикрият всичко с пачка пари. Контрол трябва, контрол! Не може заради кражбите на някакви измислени строители да загиват невинни хора. Аз се чудя как спят спокойно тези хора, как харчат тези КЪРВАВИ ПАРИ?!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ли се сещам за думите на митичния Бай Иван, типаж от колажи онагледяващи родната действителност по обектите: Мо'е се на****ме, ама тре'а се излагаме!
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителите е време да замълчат, защото колкото повече говорят, се издават че вършат нередни, да не кажа престъпни неща. Просто да оставят проверяващите да си вършат работата и да оставят свободата на словото у нас да съществува. Ето за това няма свобода на словото у нас, а Борисов се чуди на доклада от ЕК. Не може някакви бизнесмени, които вършат престъпления, да искат да затворят устите на медиите, които огласяват престъпленията им.
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СЕ ИСКА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВА, ВКЛ. САНИРАНЕТО.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тихооооо...парите обичат тишинаааа...парите за корупция имам предвид!!!
10
2
 
32
 
! Отговори
Проверяващ преди 5 години
Никак не е хубаво да се шуми, инак оставаме на една заплата....Как се храни семейство, как се плаща гражданска??
9
1
 
35
 
! Отговори
преди 5 години
Шумът на пачките затваря всички големи усти.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те така са свикнали мошенниците-"бизнесмени" у нас, тихомълком всичко, после си плащат на корумпиранете проверяващи и нищо не излиза на яве. Всичко по старому, статуквото на корупцията да се запази. Не е така на Запад, вижте какъв шум се вдигна с манипулациите на различните производители на автомобили за заобикаляне на законоустановените ограничения на изгорелите газове и политическите влияния в тяхна защита, визирам страната с най-силна икономика в Европа и едни от най-известните марки автомоби
7
2
 
26
 
! Отговори
Прах в очитe преди 5 години
Изобщо няма какво да проверяват, то със самолет да се мине над магистрала и друса...В тази най- корумпирана и продажна държава няма никакъв шанс за доказване и наказване на подобни практики..Ако толкова са сигурни в изпълнението на проектите, какво ги притеснява,че се шуми..При тези пари, които се дават за пътища, трябва да караме по мозайка, но ....дано няма голяма зима, пак ще има бедствия и аварии при 2 пръста сняг,а и колко ще са изненадани от хАПИ.......
6
1
 
26
 
! Отговори
Неделя преди 5 години
Защо да не се шуми? При условие, че има защо - трябва!След проверката на пътя край Своге питам - зщао не се проверят всички пътища правени от въпросната фирма? Ама и за това трябва да се трае, нали?
5
1
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Въпроса е, че и да се шуми нищо няма да последва. След нещастието край Своге да не би да стана нещо въпреки, че от АПИ уж са имали забележки ."Трейс" отрекоха и заявиха, че всичко е изпълнено според проекта така, че кой е крив и кой прав един дявол знае.
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив!Трябва да се шуми!Всички измами да бъдат разгласени!
3
2
 
32
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Напротив - всичко на масата, не под масата!!!
2
1
 
34
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Българските строители на пътища за нищо не стават , тъй като са абсолютни крадци и некадърници !!Автобусът които уби 20 човека като скъса мантинелата още не е сложена !!
1
4
 
37
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Тихичко проверяващите да гушнат рушвета!