6,2 млн. – вноската ни за сделката за мигрантите с Турция

Парите, който ще даде ЕС на съседите, са 1 милиард евро
Обновена: 23 ное 2018 14:21 | 23 ное 2018 14:15, Камелия Цветанова
26
6,2 млн. – вноската ни за сделката за мигрантите с Турция
Снимка: БТА

6 милиона и 225 000 лева ще е вноската на България от 2019 до 2023 г. по споразумението за мигрантите на ЕС и Турция, което парламентът ратифицира днес.

Първата вноска, която ще дойде от държавната хазна, ще бъде платена през третото тримесечие на следващата година. Парите, който ще даде целият ЕС на Турция, са в размер на 1 милиард евро.

От БСП се противопоставиха на ратификацията с мотива, че споразумението е било написано изцяло под диктовката на Турция. Според "червения" Валери Жаблянов до споразумението се е стигнало в момента, в който Турция не е имала сили или желание да се справи с бежанския поток заради вътрешни проблеми.

Юлиян Ангелов от ОП коментира, че това споразумение дори и да е имало временен положителен ефект, е било подписано на базата на изнудване и на рекет. Според него проблемът е, че докато има пари Турция ще спира мигрантите, но в момента, в който паричният поток спре, южната ни съседка ще пусне бежанците през границите си.

"Така че трябва да изработим един план, опозиция и управляващи, какво ще правим тогава, когото милиони мигранти тръгнат към България, а не дай си боже, ако се стигне и до ситуацията турски бежанци да тръгнат насам", предупреди той.

Според Джема Грозданова от ГЕРБ споразумението с Турция е инвестиция в собствената ни сигурност и е защита на националния интерес. "То не е трайно решение, нито е единствено, но е факт, че до момента работи, защото ако го нямаше, нямаше да знаем какво ще се случи на нашата граница", каза тя.

Грозданова обвини левицата, че не заема позиции на проевропейска партия, а и че заедно с патриотите саботират важни международни документи. Като пример тя посочи съпротивата на ОП и на БСП срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

"Първи започнаха патриотите, после левицата пое темата. Смятате ли, че на православна Гърция й беше лесно да я ратифицира, но го направи заради принципа! Пактът за миграцията на ООН е следващия документ, към който има съпротива, а той не е обвързващ, но смятате ли, че когато България не го подкрепи ще спечели нещо, нищо няма да спечелим, няма и да защитим нашите мигранти извън България, защото в този пакт има и такива текстове", скочи Грозданова.

Тя коментира още, че и търговското споразумение с Канада, за което има решение на КС, че няма несъответствие с Конституцията, все още не е внесено от правителство в НС, защото пак се очаква да няма експертен дебат, а политически, които обърква обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
32
 
! Отговори
не преди 5 години
Грешни Пари
23
0
 
44
 
! Отговори
по етапен ред преди 5 години
САЩ,Израел,Англия,Франция,Италия сринаха с земята държавността на трите държави които бяха най-големите врагове на Израел.Ирак и Саддам, после Либия и Каддафи най-накрая Сирия и трите държави фактически и физически изчезнаха от картата на земята и сега са раздробени на части, без да преставляват заплаха за Израел.Това беше и целта на занятието.Който робува на чужди интереси той ще плаща и смедката. Още преди ООН да приеме резулюцията за Либия Италианските и франските ВВС бомбардираха Либия...
22
10
 
35
 
! Отговори
ШЕ ПЛАЩАТЕ ,БЕ.... преди 5 години
ЗА ГЯВОЛЪЦИТЕ НА "БРАТУШКИТЕ" ВИ У СИРИЯ....ХА,ХА,ХАААААААААА....--ЗА САМОЛЕТОНОСАЧА "КУЗНЕЦОВ"...--ЗА МОДЕРНИТЕ РАКЕТИ ...--ЗА МОДЕРНИТЕ УСТАНОВКИ С-400--И ЗА ЦЕЛАТА РУСКА , "КОСМИЧЕСКА АВИАЦИЯ"...ХА,ХА,ХААААААААААА.....ЩОМ ОБИЧАТЕ РУСИЯ ---ЩЕ ПЛАЩАТЕ !ЗА "ЛЮБОВ"---СЕ ПЛАЩА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЧЕСТИТО РУСОФИЛЧЕТА.. ДА ВИ Е ЗДРАВЕ.
21
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оградата на Валери която се разпада струва 200 милиона лева. 6 милиона лева са нищо.
20
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще внасяте щото на Валери, оградата не държи!
19
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koito se pregra6ta i zeluva s erdugan da plaschta ne bg narod beden
18
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре турците ще поискат рекет и от 100 милиона евро.
17
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а не дай си боже, ако се стигне и до ситуацията турски бежанци да тръгнат насам", предупреди той..Хахахаха, те пакистанци и афганистанци не искат тук пък какво остава за турците...
16
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и ЕС бомбардираха и разсипаха страните в Близкия изток, сега и ние плащаме на Турция да пази от бежанците. Солидарност?чАпик нито един самолет на ЕС не е нарушавал сирийското въздушно пространство! Този който биеше "терористи" беше и е *** наделкин! Цял Алепо беше сринат със земята!
15
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Ние да си пазим границите пък Турция каквото иска да ги прави, ако иска да ги държи, ако иска да ги пуска.
14
3
 
49
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Те не 6 милиона, а 3,6 МИЛИАРДА от КТБ можеше да отидат при пенсионери и инвалиди, но Ц. Василев плюю на тях!Вие искате да няма бежански наплив, а пък ей тъй за милите ни очи...
13
11
 
42
 
! Отговори
шматка преди 5 години
По добре 6млн лева отколкото 6млн тарамбуки.БСП няма за какво да *** защото това е решение на ЕС а не на Боко.
12
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вие не знаете какво искате. Естествено, че срещу пари Турция ще държи бежанците в лагери без да могат да влизат в Европа. Без пари ли да ги държи? Ей така, да ги хрантути, щото има излишни пари в бюджета си. Това е най-оптималният вариант, който беше постигнат с бежанската криза. Да плащат, щото ония ако пуснат бежанците, ще ни изтрият от картата за един ден.
11
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режета пенсиите за да дават помощи на турците и гърците.
10
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези пари можеше да бъдат изхарчени за болни български деца.
9
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и ЕС бомбардираха и разсипаха страните в Близкия изток, сега и ние плащаме на Турция да пази от бежанците. Солидарност? А ЕС не наложи реципрочни визи за САЩ даже не от солидарност, ами защото бяха длъжни да наложат според договора на страните членки ако САЩ не спазва договора с една членка. Това е ЕС.
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редно е страните в ЕС неприели пакта да сложат ККП-та за останалите в ЕС които са го приели иначе ще плъзнат навсякъде . какво пречи на нелегален радикален ислямист от Германия да отиде в Унгария или Австрия ?
7
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари трябва да се дават на Турция за самолетни билети, за да депортира обратно всички пришълци на нейна територия. А не да ги държи и да изнудва по този начин Европа.
6
10
 
41
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
турските танкове гонят хората от сирия в турция затварят ги в лагери в които есне влиза и накрая им дава 1 милиард които ще бъде ограбен от псевдопревраджиитеедин омагъосен кръг които носи много пари на султаната
5
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ami vsqkakvo spokoystvie se zaplashta inache more ot bejanci Turcia da ne e dlujna da vi pazi