БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента

"В града движението по всички пътища трябва да е безплатно"
29 дек 2018 19:53,
111
БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента
Снимка: Архив, Булфото

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. Това се казва в позиция на партията.

Още по темата

В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно. И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно непознаване на управлението на транспорта в столицата.

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента. За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет, настояват от левицата.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града, коментират от БСП.

С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разделяй, богатей и обвинявай за проблемите "лошата" част от народа. Това е мотото на правителството- софиянци и провинциалисти, шофьори, пешеходци и джигити, здравноосигурени и не, пушачи и непушачи и т.н. Всеки път когато взимат на някого повече парички се замислете къде отиват парите, а не дали "лошият народ" е виновен.
73
4
 
7
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Всеки,който напуска София или влиза в София да плаща такса 100 лв!!!Ако искаш да влезеш в задния двор на Боко пак 100 лв. В момента се печат столевки. Скоро ЩЕ ИМА ТАКАВА ИНФЛАЦИЯ,че масово ще има рев на умряло
72
3
 
7
 
! Отговори
До боко преди 5 години
Предлагам направо да има нов данък за всеки българин. 50% за държавата, 40% за Боко и 10% за работещ. Без социалки,без пенсии. ПАК НЕ ГЛАСУВАЙТЕ НА ИЗБОРИ
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бог Тиква е прав за всичко! Каквото и да е казал някой друг е лъжа, само думите на бог Тиква са истина!И да нямате друг бог освен него!
70
11
 
5
 
! Отговори
gost преди 5 години
Като не им се дават пари за винетка да си карат по стария път. Какъв им е проблема? Ми то след година две там трябва и толтакси да има. Ми да си живеят в София, а не на село и няма да плащат.
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как можете да се хващате на глупостите на БСП? Пълна тъпотия!
68
0
 
13
 
! Отговори
zzz преди 5 години
Е стига само за софиянци, дайте и на останалите да дишат малко!
67
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци с най-високите заплати и най-високият стандарт нямат 97 лева ... а в несофийските области по който и да е път, дори и почти разоран се иска да имаш винетка
66
9
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Червените кукувици има ли нещо срещу което не са ? Те са прътът в колелото на прогреса на България! Толкова години се гавриха с народеца! Нямат наяждане в тази партийка,еййййй! Всички комунисти са двуутробни ( с по 2 корема) ....и 2 ***! Затова и *** държавата тотално .
65
3
 
6
 
! Отговори
wqw преди 5 години
докъде стигнаха софиянци. 97 лв за винетка да нямат...
64
4
 
8
 
! Отговори
Вождо преди 5 години
Пътищата ги построих Аз. абе, вие, от БСП, какво сте построили, а?;))) Корнелия, какво е построила, а? А, да... Окраде "Техноимпекс";))) Ще я пратя при Баневи, Аз, ще види тя! Пътищата са мои, а вие карайки по тях ги разваляте. Тъпчете и освинвате, моята асфалтова гордост. Но за всеки купон се плаща! И аз Вождо, разпоредих - за всеки по Свинетка! И пак да си спомните за Мен пред урните!
63
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия популизми. Щом за тях, трябва и за всички останали. Не приемам такива привилегии за тоя или оня. Това е високоскоростен път - по всички такива се заплаща и то от всеки, независимо за какъв се има - селянин, гражданин, гражданин от селски тип и т.н. Има второстепенни пътища, толкова. 50 евра на година е нищо да ползваш магистралната мрежа. Съвземете се с тая психика, всичко да е на гювеч. Какво има да умуват и община и правителство. Има принципи бе. Стига с това угаждане.
62
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Ха,спрете се де!Джокович спечели в Абу Даби и прати на Баце ракета и книга за спомен!На БСП -поздрав от Гришо без книга... Щото са една партия - такава,която не бие,а плаче
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безплатно, но само с дупки и без харчене на пари за поддържане на пътища, от които не се събират такси
60
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е против всичко, те са и против др. Нинова . Това е *** поведение и показва колко ненормална е тази партия.
59
8
 
14
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Много ясно че щом имаш кола и я караш, 97 няма да те съборят, но въпросът е принципен, дали е редно да се плаща за винетка там. А сега щото имам повече или по-малко пари да ми ги вземат, само защото ги имам, а не защото е справедливо, абсурдно е да се спори 'ама то това са 97 лв само, ако ги нямаш как си потдържаш колата'. Ми имам ги, ама не смятам че трябва. И 3 лева да е, ако не е справедливо, пак е проблем.
58
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойко, мачкай това долно племе.Геноцид до дупка.Докато мърда.
57
5
 
13
 
! Отговори
Azamara преди 5 години
За тях всичко трябва да е безплатно....начин на съществуване. Срам ме е от тях
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си хас...Сигурно и Прецедента е на същия акъл!
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП - ту, БСП - ту, все гледате да сте в полза на Софету, а ние от равнината и планината пак ще духаме супата.