БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента

"В града движението по всички пътища трябва да е безплатно"
29 дек 2018 19:53,
111
БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента
Снимка: Архив, Булфото

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. Това се казва в позиция на партията.

Още по темата

В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно. И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно непознаване на управлението на транспорта в столицата.

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента. За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет, настояват от левицата.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града, коментират от БСП.

С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30. Е същото е и за Самоков на 45км. от София , никога не е имало винетка.
33
1
 
10
 
! Отговори
До 30 гост преди 5 години
Заблуждаваш се, заблуждаваш и останалите.Един камион няма винетка, а плаща тол такса за ползване на определени пътища. Колкото пъти мине по Северната тангента, толкова пъти ще трябва да плати тол такси след 19 август 2019 година. А леките коли и без това си имат почти винаги винетка, така че нищо повече няма да плащат.
32
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това беше във Франция, досега гражданите да бяха направили управляващите луди. Затова там половината магистрали са безплатни и карат на нашите цени на горивата, при неколкократно по-високи заплати. Затова там--------Що направо не отидеш да живееш във Франция?
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП за се пребори и подобри северозапада с нови пътища. Да не създава условия за производство и услуги в северозапада. Да отнеме власта на поставени от нея олигарси в земеделието и да възстанови земята на владение от реални частни земеделци и фермери. Не да създава роби на социалистически арендатори.
30
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 11Става дума за Нови Искър и селата около София. Нали за да стигнеш до Северната тангента, която реално е околовръстен път трябва да имаш винетка!
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като нямат пари, няма да карат.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За София трябва отделна винетка от 500-600 лева защото карат по нови магистрали и асфалт.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП искаме да навлезе в проблемите на частните производители земеделци, фермери , пчелари, и др. Да променят съдебната система, банковото устройство, свободата на печата и др. законите като е в ЕС. Да се дава прозрачност при обществените поръчки.
26
7
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 5Къде точно пресича столицата , че не мога да се сетя?! Явно си от новите "столичани в повече"
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кой град като тогава трябва да ги махнат за цяла България. Дискриминация по адрес е престъпление.
24
8
 
11
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
ПО ТАЗИ ТАНГЕНТА ЩЕ ПЪТУВАТ ОТ КАЛОТИНА ЗА ИНСТАМБУЛ И ЧУЖДЕНЦИ , КАК ЩЕ РАЗЛИЧАВАТ ШОПИТЕ С КАМЕРИТЕ КАТО ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ СА ЕДНАКВИ. ТРЯБВА ПО ЕДНО ЗНАМЕ НА БСП ДА ОКАЧВАТ НА АВТОМОБИЛА
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските хакери са срещу винетката! Винету е женско име, Карл Май е хейтър!
22
6
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Северната тангента е част от България ,а не от шопия :))) Да плащат визи софиянците :))) 100 лева кво са ??? Украинците плащат 100 $ за полска виза :))) Ние ще им дадем територията от другата страна на София да могат безплатно да ходят на Витоша да дишат чист въздух .А за въздуха също няма да се разберем .Да ни цапат въздуха безплатно не става .Да ни плащат емисии :)))
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20.Доста съм наясно. Кръстосал съм Франция и Испания надлъж и нашир. Голяма част от магистралите са безплатни, както и цялата останала държавна пътна мрежа.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви хора има! Ако вземат 5 лв. месечна заплата и БСП каже, че е ниска, ще искат да продължат да си вземат 5 лв. само защото БСП е била за по-високи заплати. Истината си е истина, независимо дали БСП я казва, за да се възползва от конюнктурата. Почнете да ползвате главите си, щото е тъпо да разсъждавате като футболни фенове "БСП го казва, значи не съм съгласен".
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До13. Не си наясно. Нито за жълтите жилетки нито за пътищата та им. Държавни ама друг път. Държавата ги сусидира. Както е в Германия. Не че са държавни. Ремонта е от частни . И има различни форми за държавна дотация.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да покажат , че ги има като опозиция. Зад всяко нищо от власта те са несъгласни. Докато им дада некакви пари и млъкнат. С политика си вадат парите. Не че са сериозна опозиция. Ако са сериозна опозиция ще се барат да се защити конкуренцията на пазара. Ще се бора да се раздържавят губещи държавни
17
11
 
11
 
! Отговори
Roko преди 5 години
БКП нямат право на глас за неща, които не са направени от тях. Те една Бузлуджа не могат да оправят, какво остава за нещо друго.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайфиданЕстествено, че не трябва да се иска винетка, ама искат... Затова е недоволството. На хората наоколо им взеха земите и им казаха че ще имат удобен път. Сега се оказва, че удобния път ще е срещу заплащане. Верно, че БСП лицемерно се възползват от ситуацията, но това е вярно.
15
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП когато построят магистрала, тогава да събират такса!