БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента

"В града движението по всички пътища трябва да е безплатно"
29 дек 2018 19:53,
111
БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента
Снимка: Архив, Булфото

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. Това се казва в позиция на партията.

Още по темата

В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно. И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно непознаване на управлението на транспорта в столицата.

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента. За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет, настояват от левицата.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града, коментират от БСП.

С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До анонимен41И какво като ги взе, направи ли България първа икономика на Балканите?
53
16
 
26
 
! Отговори
;) преди 5 години
Ако нямаш 97 лева за винетка на година, как намираш пари за ниормална поддръжка на автомобила? А бсп ще подкрепят всичко което е в щета на държавата........ докато не дай боже получат властта.
52
6
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В СОС се изчерпъха и те го знаят.Затова сега очаквам като за последно да се краде и да се правят договори облагодетелствсщи техни фирми.След местните избори ще са аут и те го знаят.Безобразията им сега започват.
51
16
 
16
 
! Отговори
До анонимен41 преди 5 години
Но след другаря Орешарски дойде другаря Ким Тик Вун и взе 16 млр -нали
50
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Значи да си взимат стикерите и тангентите и цялата *** в МС и да вървят по дяволите, и те и тия, където са против. Ама без бой няма да се даде тая сгaн!
49
1
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Кефя се, че Вуте ще плаща. И аз ще плащам, ама и той ще плаща винетка.
48
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До До 30 гостЯвно не четеш внимателно, а дори и сам си противоречиш в написаното. Само да ти кажа , че камионите имат винетки.
47
10
 
16
 
! Отговори
Бай Стефан преди 5 години
Излизаме и затваряме тангентата на моста на Ломско шосе и нека АПИ да си пренасочи трафика на тирове през жълтите павета на Народното събрание
46
5
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо селата около София не плащат Винетки ?Това малко хора го знаят - защото там живее Мафията и ако сложат знак с винетка , ще уволнят шефа на АПИ .По този начин се нарушава Конституцията на Република България - всики граждани имат равни права и задължения - сега се оказа че Селата около София не са задължени да използват Винетки за движение по Пътищата на България .
45
0
 
16
 
! Отговори
До 44 Митев преди 5 години
От Нови Искър протестират тези, които има автомобили над 3,5 тона и трябва да плащат тол такси, когато ги въведат, но те се крият зад винетките са леките автомобили и то доста успешно. Тук, а и не само тук, всички от 80-те процента са убедения, че става дума за винетките, а не за тол таксите.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е да плащаме за пътища. Проблемът е парите, които се събират да отиват единствено за поддръжка, ремонт и строителство на пътища. Тези пари трябва да се събират в отделен фонд и да се позволява харченето им единствено за тази цел. Да, ама политиците не искат да е така. Искат парите да са им на разположение да ги харчат както си пожелаят - парите влизат в държавната хазна в общ кюп. Затова нямаме свестни пътища - това, което ни прибират за пътища, всъщност се харчи за други неща.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нацията ни е дълбоко разделена.На авантаджии, роми на помощи за ток и дърва с палати, социално слаби, инвалиди с по 2-3 Мерцедеси без винетка летящи по магистралите и без данъци, и разбира се селяни които летят на поразия по Тангенти защото "им се полагало по право"Време е за нова Виденова зима за отрезвяване май
42
6
 
16
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Не виждам що за спор се води?! Нямаш пари да винетка, а имаш за кола и бензин. Всъщност 99% купуват годишни винетки и спорът е безсмислен. Но БСП е против по принцип. Дори и , че дали сняг зимата. Всъщност годишната винетка излиза но 8 лв. месечно. Само за цигари много дават повече.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42 е от кога е така , значи съм минал аванта пре с. Окол.
40
1
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Лъжеш!Знакът за винетка по пътя София-Самоков е след Пасарел, т.е. от София за Самоков се иска винетка.
39
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее БКП! Да живее другарката Нинова, на 28 години си купи предприятие, истинско ЮПИ. Те като дойдат на власт ще махнат данъците и ще живеем в рай. Само дето като дойде другаря Орешарски, първото нещо дето каза беше, че имат нужда от 1-2 милиарда заем. Ама 1 или 2, защото разликата е сериозна, поне за нас данъкоплатците!
38
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един сравнява с Франция. Абе човек Франция не е била роб на болшевизма ка нас в България. Франция има гориво от много доставчика и никой няма как да я манипулира. България има един това е Русия 90% и 1% Румъния 1% Г Гърция и Австрия останалото.
37
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай народе! И да ви разстрелват - нищо! Обаче Боко ви е Премиер.
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко и ще ни искат винетки, че отиваме до магазина и им тъпчем тротоарите.А въженца де се бесим сами ще раздават ли?Или ще си ги купуваме?
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно хората искат да си плащат само щото БСП е против. Ей така напук. Имаше един скеч на Шкумбата за един дето бъркал в ел. таблото само щото пишело "не пипай" и скачал при пожар на два метра встрани от опънатото платнище само защото пожарникарите му казали "скачай тук". Те ще му кажат къде да скача. Горе-долу това е психологията на нашенеца - БСП ще ми каже, че не трябва да плащам... ще плащам.