Каракачанов иска: Силен, мощен изтребител за ВВС!

Всички останали приказки са просто политиканство
8 яну 2019 16:30,
141
Каракачанов иска: Силен, мощен изтребител за ВВС!
Снимка: архив Reuters

Важното е да направим добър избор и да закупим един силен и мощен изтребител за нашите ВВС. Всички останали приказки са дребно политиканство, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Очаква се днес да е готова оценката на Министерството на финансите за закупуването на нов боен самолет, която утре да влезе в дневния ред на Министерския съвет, съобщи военният министър, цитиран от "Фокус".

"Аз съм съгласен да водим дебат за това кой самолет е нужен на армията, а не да водим политически спорове самолетът шведски ли е, съветски ли е, американски ли е. Това е безсмислен спор и е излишно да делим обществото на русофили и русофоби", каза още Каракачанов.

Още по темата

За тези, които го обвиняват, че е американофил, той припомни, че до преди една седмица, в края на годината, са били гласувани отпускането на 81 млн. лева за ремонти на МиГ-29 и още 80 млн. лева за СУ-25, които са руски самолети.

"Не съм нито русофил, нито американофил. Аз съм български националист", каза военният министър и добави, че като министър на отбраната го интересува армията да е силна, защото тя трябва да може да си изпълнява задълженията.

"МиГ-овете, които в момента имаме, СУ-тата и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, т.е. цялата авиационна бойна техника е съветско производство от 1989 година. Тогава са доставени в България и имат живот още 10 години. Следователно ние купуваме самолет за следващите 30-40 години, а не си играем на политика. Защото някой може ли да прогнозира какво ще се случи след година 20-30 на Балканите", каза още Красимир Каракачанов.

Според него е по-добре да се купи нещо сериозно и силно, което ще може да ни върши работа и да защитава страната, а не да се правят "дребни политически сметки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И натовските самолети ще са като натовските парашути дето не се отварят. Абе за българи става сичко...
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су 57 или ф35, такс и така ще вземаме 16, то да са върховите. Как ще вземем хем 16, хем самолет на 40+ години с някой нови джаджи, *** модела е стар. Ако ще е ф16 да са мин 100 самолета, тя Гърция има поне 200-300, а Турция повече ф16, какво ще пазим изобщо?
86
1
 
1
 
! Отговори
парашутисти преди 5 години
да ги питаме,ама те не дават парите за самолетите,за какво
85
1
 
4
 
! Отговори
не купувайте братя преди 5 години
и аз сакам на марс ама ракета требва си купя и гориво
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news.
83
1
 
9
 
! Отговори
перник преди 5 години
НАй ми е интересно всички дават мнение, а не питат пилотите!Президента е пилот и то военен активен пилот и е карал почти всички модели изтребители, които а му предоставяли!Неговото мнение според мен и на военните пилоти би било най миродавно, а не на Ненчев и Каракачанов, които единият си отиде, а другият си заминава, *** и опосканата *** сме!
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек, който разбира от кебапчета, пържоли и македонска наденица / съдейки по шкембето му/ ,да се изказва за това кой изтребител е по-добър е толкова нелепо, че няма нужда от коментар
81
1
 
1
 
! Отговори
яжте ,,изтребители,, преди 5 години
параховите ,,изтребители,, са изключително покезни
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За българите най добре е някакви гърмящи тротинетки да се купят. С едно копче.
79
0
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
вижте какво - от спесификацията знам че е поискан двуместен самолет, като пътника да може да е от 150 кила нагоре. Така че Грипените напълно отпадат. А понеже Ф16 тепърва ще се проектират - това изискване ще бъде заложено. Сериозно ви казвам.
78
1
 
1
 
! Отговори
Силен и мощен преди 5 години
изтребител..? Ми то аз продавам един Голф 2-ка 1.6, земайте го бре, у багажника има даже буфер с говорител х-бас the best работата..Ще направя отстъпка,само при намерени кусури след оглед,проглен няма,честен съм..
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракочев, въобще не ни трябват никакви самолети. Кажи сега къде раздавате паспортите... дай да говорим за нещо дето го разбираш
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 73 то в ру *** и пирони не правите като хората Не случайно е дялано ((
75
2
 
2
 
! Отговори
мафия преди 5 години
заводите приватизираха какво машиностроене,правете кекс вместо самолети,бг
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До v Точно пък големия размера не е предимство за( изтребител )Там е максимално лек самолет + максимално мощен двигателСе едни работи дето не ги можете в ру ***
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VВие един котлон не сте направили...та самолет хаха...малко дъски и пирони и готово-българсски Ф18
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както нямаме пари летим15 часа по често от руските пилоти средно ((( факт ако нети харесва вари да правиш гей секс с жужи Това е положението вата
71
1
 
1
 
! Отговори
не съм в лево преди 5 години
самолетоносачи требват,пак пари,боже
70
1
 
0
 
! Отговори
мерцедес преди 5 години
на летците пари не, текучество и изплатен самолета,
69
2
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Ами дето ще купуват 16 броя ф16 да купят 8 броя ф18 .А на базата на ф 18 ние ще си направим по добър .Иначе даваме пари без да усвояваме технологии .И американците направиха така ;)На базата на ф18 си направиха ф22 раптор но не го продават .Раптора на практика е по малък от ф18 .Точно това трябва и ние да направим .Като начало тренировъчен ,а после и боен ;) А ф16 и ф35 Да си ги карат американците ;)