Гневът на Борисов: Защо стяга редиците в ГЕРБ?

Разликата между партията му и БСП – минимална
21 яну 2019 10:00, Петя Славова
91

"Разликата между БСП и ГЕРБ към декември е минимална, в рамките на един пункт. При тези управляващи ерозията е малко по-бавна. Разликата е малка, съвсем друг въпрос е какво ще стане на изборите", обяви политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

4 месеца преди изборите за Европейски парламент партиите у нас стягат редиците си. Бойко Борисов разкритикува министри, кметове и депутати от ГЕРБ, и ги предупреди, че ако не им светне червената лампичка, то той ще им светне синята.

"Борисов е гневен, защото чете тези данни. Защото той е добрият, а партията е лошата. На практика той им казва: "Хора, дебна ви, стягайте се", каза още Първан Симеонов.

Според него това е форма за вътрешна мобилизация, а премиерът опитва да запази имиджа си.

Първанов отбеляза още, че ако има нов играч на еврозиборите, той може малко да размести картите и да вземе мандати от основните партии.

"Това са едни 50 хил. гласа, а изборите са далеч. 50 хил. гласа няма да решат евроизборите", коментира политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него всичко се върти около местните избори, тъй като това бил гръбнакът, около който ГЕРБ може да укрепи своето положение. Димитров е на мнение, че споменавате на "Суджукгейт" от Борисов има символно значение. А мобилизирането щяло да стане в края, когато ще има повече варианти на популизъм.

"Президентът продължава да води последователно линия на конфронтиране с правителството. Радев се ползва от специфичния си институционален авторитет", каза още Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
66
 
! Отговори
жалко но преди 5 години
Аз не бих гласувал за Бойко а му бях фен.Битова престъпност до небесата,малцинствата са като във паралелна реалност,бият лъжат и разчитат на помощи и за това са виновни политиците а работещите изнемогват вече.Няма пътища,пречиствателни станции,свестни училищни бази,спорт, няма нищо но има 2 милиарда за няколко нови самолета за военните и то не особенно нови като генерация. Няма съд,полиция има корупция,здравеопазването е катастрофа а всеки емигрира или мисли за емиграция,даже безработните.
17
49
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 9 червен анонимник. Гадна е за червени бок.луци като теб. Защото си повръщате червата от завист и злоба, че не сте на власт.
16
3
 
49
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
Един е Баце и Цвъко е неговият пророк !!!/Корана Стр.4 6
15
29
 
13
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До аз. Айде пак като типичен *** ни говориш от името на всички. Ами не са всичку хората, които не искат същото и ще го видиш на изборите.
14
4
 
54
 
! Отговори
Даааааааа преди 5 години
Кръстникът - в действие.
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вече шефовете им приготвиха патерицасофиянски с нови идеи и задължително плюе гербновото янеако ги изпревари той ще защитава интересите на краваршингтон
12
28
 
11
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До шефа. Е чак пък всички ли бе? Ай стига с тая генерализация. И сбогуването няма да се случи. Такива писанки ги четем от 2013, сега сме 2019.
11
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като настъпани пепелянки са
10
2
 
49
 
! Отговори
Неук преди 5 години
Един въпрос към Борисов. Ами какво става, когато Вашият апаратчик ( кмет ) не става и той е за изхвърляне, а тези около него не работят, защото той го саботира. Пример кметицата на Казанлък - липса на етикет, липса на обща култура, липса на далновидност, липса на организационни умения, липса на добра комуникативност, много трудно вниква в изказаните от гражданите предположения, а и най-вече нагло поведение спрямо съгражданите си и изказване на определяния за тях, които филтърът ще цензурира?
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гастроезофагеална рефлуксна болест (герб)много гадна болест
8
4
 
51
 
! Отговори
ретро преди 5 години
това е отчаяние..началото на края..сега са най-опасни..
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, дойде време да поработят активно за преизбирането си, защото вече само с харизма и с централните усилия на Цецун е трудно! А и ги усеща, че падне ли от власт първи ще се разбягат, предадат и хулят повече от Нинова! А това, че БСП била много близо по рейтинг е за стягане на редиците! БСП няма такъв ресурс и кондиция! По места повечето им активисти бойкотират Нинова тихомълком и още са влюбени в Първанов! Или просто са си оправили дереджето и не ги интересува!
6
4
 
52
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Шубето е голям страх...... Не знам как си въобразява че могат да са на власт цял живот и да не платят цената. Каквото можаха, хората не искат повече от съшото. Това че правят пътища е задължение на всяка държава презумпция. Това което не направиха е последно място по доходи, пенсии, обезбългаряване, ключови национални енергийни проекти, свобода на медийте.... Опитват се изкарат изключително постижение купуването самолети на двойна цена с двойна поддръжка. Това предателите само го могат
5
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да изринеме червената кал- ГЕРБ
4
4
 
61
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Голям смях пада;едни и същи хора с едни и същи...лафове искат от 10-сет години да са все...първи на избори.Това ако не е...феномен,здраве му кажи.
3
4
 
64
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Какъвто лидера Борисов , такива са и съпартийците му!Всички са с мутренски и мафиотски наклонности!Предстои им мъчително и болезнено сбогуване с властта и затова сега са опасни , агресивни и нагли!
2
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе...Мутрата добър, а партията му лоша.Е, как става така? Че, кой ръководи тази партия?Кой избира нейните членове?Кой си избира хората, които избират, по-надолу членовете и?Кой решава кои да са кандидат кметовете на ГЕРБ???Да не би марсианците?!!На този, само промитите гербери му вярват.А, това, че са дясна партия и най-голямата лъжа.
1
3
 
54
 
! Отговори
Как защо преди 5 години
Защото голяма уста иска папа...