Гневът на Борисов: Защо стяга редиците в ГЕРБ?

Разликата между партията му и БСП – минимална
21 яну 2019 10:00, Петя Славова
91

"Разликата между БСП и ГЕРБ към декември е минимална, в рамките на един пункт. При тези управляващи ерозията е малко по-бавна. Разликата е малка, съвсем друг въпрос е какво ще стане на изборите", обяви политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

4 месеца преди изборите за Европейски парламент партиите у нас стягат редиците си. Бойко Борисов разкритикува министри, кметове и депутати от ГЕРБ, и ги предупреди, че ако не им светне червената лампичка, то той ще им светне синята.

"Борисов е гневен, защото чете тези данни. Защото той е добрият, а партията е лошата. На практика той им казва: "Хора, дебна ви, стягайте се", каза още Първан Симеонов.

Според него това е форма за вътрешна мобилизация, а премиерът опитва да запази имиджа си.

Първанов отбеляза още, че ако има нов играч на еврозиборите, той може малко да размести картите и да вземе мандати от основните партии.

"Това са едни 50 хил. гласа, а изборите са далеч. 50 хил. гласа няма да решат евроизборите", коментира политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него всичко се върти около местните избори, тъй като това бил гръбнакът, около който ГЕРБ може да укрепи своето положение. Димитров е на мнение, че споменавате на "Суджукгейт" от Борисов има символно значение. А мобилизирането щяло да стане в края, когато ще има повече варианти на популизъм.

"Президентът продължава да води последователно линия на конфронтиране с правителството. Радев се ползва от специфичния си институционален авторитет", каза още Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
24
 
! Отговори
До смолянски кмет преди 5 години
Не е само той.Да знаеш на Дунав а си има едно село Ветрен.Говори се под Сурдинка за маси,, любовници.Така, и още неща дето ги гледаме по филмите.Ако не си техен-аут от Софрата, службата,любовницата.По цял ден гледат тв от служебния компютър.А кмета за него нямам думи Как мръкне храна на любовницата си
57
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова ИЗЛЪГА, че ще премахне мутренската автоккъща от Борисовата градина. Няма да я подкрепя на тези избори.
56
1
 
43
 
! Отговори
Max преди 5 години
Стяга ги защото и той като бай Тошо се гласи да управлява 30-40 години : ) пък после каквото стане : )
55
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се събориха ромските гета - сигурен знак, че ГЕРБ разчитат на ромсия вот за местните избори ! Кой кмет ще тръгне сега да буда незаконни постройки преди избори ? Ето - това е нещото което различава кмета - от това което е добре за хората и това което е добре за партията му . Така идваме до момента - на следващите избори просто да не е кмет и ше се види колко общини ще загуби ГЕРБ , именно заради ромите - техните избиратели !
54
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червена лампа - внимавайтеако не ми осигурите победа навсякъде,за да стоя на власт и да крада.Синя лампа - ще Ви пусна Полиция и Прокуратурада Ви разкрият кражбите, които правите под моето крилои ще станте клиенти на прокуратуратаТова е!
53
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква диктатура цари в ГЕРБ... Пролича се от вчерашното му заплашително изказване с лампичките.
52
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче след изказването на Боко - да се реагира веднага - по медиите рязко спряха да постват каквото и да е за герб, за да не се коментира , защото хората се вижда веднага се озлобяват каквото и да каже ЦвЦв или агент Буда. Не знам защо Борисов се държи като Хитлер 1943г. - непризнавайки поражението а прави точно това - мобилизира и последните си сили .... в отчайващ опит за спасение . Май на Борисов трябва да му светне лапичката - решението е в действията ! Народа иска сигурност и работа !
51
1
 
36
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Кметовете на ГЕРБ са зависими хора. Всеки един от тях има тъмно минало и компромата се намира в Тиквата. Израза, че ще им светне синята лампа означава, че ако не служкат, ще им прати ония със сините лампи (да се разбира ДАНС и икономическа полиция).
50
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко какво направи за България?Само ще ти дам два примера: таблетки за смучене - в Англия по 1 евро / България 8 лева, тамифлу за грип - 7 евро в Испания/ България 35-38 лева, лютеница 1,20 евро в Испания / 4,80 в България, очила диоптрични (кауфландски) 1 евро в Белгия / от 6 до12лева в България , крушки за фарове - в Белгия 1,38 евро / в България от 6 лева на горе!Двоен стандрат в храните!Та питам какво направи за Народа????????
49
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че и нагли на всичкото отгоре...
48
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са абсолютни престъпници!
47
1
 
39
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Мафиоти пребоядисани, не комунистите ви настигат, а вие се смъквате до тях поради некадърност, корупция и джендърски идеологии. Оставка, конфискация, съд и затвор за вас.
46
1
 
26
 
! Отговори
Вторан Симеонов преди 5 години
Тези политанализатори си чешат езиците по цял ден и се чудят как да подкрепят статуквото на тиквопитека по най - завоалирания начин. Народът е ***, но не и прроосстт. Тиквопитеците - илитерати са пътници!
45
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и ги предупреди, че ако не им светне червената лампичка, то той ще им светне синята."Не чух никой да тълкува смисъла на горният израз?!?!А той е МРАКОБЕСЕН.Ако не ми осигурите достатъчно гласове на изборите ще ви пратя куките със синята лампа да ви хванат за кражбите които правите под моето крило!!СХВАЩАТЕ ли бе селяни?!?!
44
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво направихте бре Боко??? Пълно обезлюдаване на България, над 3 милиона са зад граница а не 2! Магистралите са станали на вълни и дупки!Всичко е компрометирано, ремонт на ремонта на ремонта, саниране, държавни поръчки, мафия навсякъде!Корупцията се шири повсеместно, кметовете и Цвъки се изживяват като местни шерифи и крадат като за последно!Централизиране на държавата, окопал си се в София и само там се прави нещо от страх да не те свалят софиянци защото само те могат!
43
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като син избирателще гласувам за БСПи ще ударя един седесарски шут на геербеерастите и ще ги пратя при ндсвв миналотоизпята му е песента на тариката мошеник Бойкозатова заплашваКой заплашваш бе тююфлекНародът ще ти бие шутаи ще те съдиВ затвора ти е мястото
42
3
 
29
 
! Отговори
ГРОБ ? Не, мерси ! преди 5 години
Истината е , че хората не желаят Борисов повече. Но ! Алтернативата е само БСП което всъщност кара някои да гласуват за ГРОБ все още. Когато се замислиш че има шанс да се отървем от този вирус ГЕРБ, то дори за БСП е добре да се гласува , а след това , да се изиска целите които са поставени да се спазят - това е възможно единственнно между коалиция ГЕРБ и някаква гражданско общество в което - хората директно да могат да питат и задават критерии и да искат те да се спазят. Хората не са прости вече
41
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е вече! Увеличените цени на всички стоки и услуги, данъци, такси, винетки, ГО и т.н., ще си кажат думата на изборите!
40
1
 
35
 
! Отговори
Директно преди 5 години
Им каза, фалшифицирайте изборите за че иначе нямаме шанс
39
39
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Нещата вървят към Борисов IV...