"Ало, Банов съм": Доказателство ли е аудиозаписът?

Техниката не е достатъчно развита, коментира адв. Марковски
1 фев 2019 09:18, Петя Славова
113

"Едно откъснато доказателство не може никога да бъде достатъчно, за да се направи даден извод. Трябва да се направи прочит на всички доказателства", посочи адвокат Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR по повод аферата "Ало, Банов съм".
Още по темата

Припомняме, че на записи, които депутатът от БСП Елена Йончева показа, се чува как министърът на културата Боил Банов търси начин да спести 700 000 лева на фирма, забавила изпълнението по проекта "Антична Сердика".

Прокуратурата вече е назначила експертиза, която ще установи как са направени записите, дали това е гласът на министър Банов и дали са минавали през техническа обработка. Едва след това ще могат да се превърнат в доказателства в съда, заяви говорителят на главния прокурор.

"Съдържанието на записа може да бъде манипулирано. Съвременната техника позволява това безапелационно. Един опитен изпълнител може да направи текст от различни изречения и всичко да звучи правдоподобно", обясни адвокар Марковски за зрителите на "България сутрин".

По думите му няма законова забрана записът да бъде включен в делото, но гражданският процес работи повече с документи и аудиозаписът не може да бъде приет като доказателство. Когато става въпрос за наказателн процес, тогава този запис може да бъде доказателство, отбеляза адвокатът.

"Понякога има съвпадение на тембъра. Само ДНК експертизата установява абсолютна идентичност. Засега техниката не е достатъчно развита, за да се докаже 100% идентичност", поясни Марин Марковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега искам да се захапете яко и да почнат да изкачат записчетааааа всеки ден докато всички не влезете в затвора ааа боклуцццццциииии, като свински черва сте се оплеелииии.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказателство ли са аудиозаписите при Иванчева?Правилно си писъл! Там не е един, а няколко! Мръcни лъжци сте вие!Много мръсни!
15
7
 
21
 
! Отговори
АДВОКАТА НА МАФИЯТА преди 5 години
щом го активираха, значи за ГЕРБ положението е неспасяемо
14
4
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Веднъж техниката такава, след малко онакава. Техниката е гражданското общество. И ако този *** не подаде оставка веднага и не влезе в затвора, да ги изринем всички. В белите държави за много по-малко подават оставка, а тези криминални злодеи нагло ни се хилят, стоят си по местата, присвояват парите ни и не помирисват пандела.
13
6
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Този кога ще подава оставка ?Герб единия станало земетресение и се преместил ?На тоя къде ще учи сина му всички се оправдават с децата си ? Трябва да се казва вече Ало от ГЕРБ съм?до кога ще се краде ?то бива може ама чак пък толкова само Герб може ?
12
3
 
23
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Започна се с опитите за изместване на фокуса.Дали аудиозапис може да бъде доказателство, не ме интересува.Интересувам ме дали е морално, дали е редно политиците ни, които сме УЖ избрали, да се грижат повече за интересите на някакви фирми, а не за интересите на държавата.И какво произлиза от този интерес? Значи той си взема една заплата на наш гръб, а после пак индиректно ни краде, като опрощава санкции на немарливи фирми.А колко такива случаи има? Колко министерства има,агенции и т.н. има???
11
23
 
10
 
! Отговори
ген. Радев преди 5 години
Ало, ген. Решетникав ли е... - задача въйполнена....
10
6
 
21
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Ваньо и Мишо му махат от високо или пък от ниско..... Ако му е останал малко акъл на този кухляр, да си взема челядта ибда изчезне мнооооого далеч от тук завинаги. Не знам дали осъзнава какво го чака, няма измъкване
9
5
 
20
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Имаме и свидел. Какво има да се коментира повече, едни 10 г в кариерата да блъска камъни ще го оправят.... Сегашния шеф на конпи е прокурора който не припозна гласа от ало ваньо, по тази логика знаем кой ще е следващия шеф на конпи....., както и знаем че банов ше посети без право на връщане ваньо и мишо
8
2
 
27
 
! Отговори
контравъпрос преди 5 години
Доказателство ли са аудиозаписите при Иванчева?
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" - Ало, Ало....":)
6
5
 
25
 
! Отговори
Темидор преди 5 години
Марковски мигом ще запее друга песен ако разбере че освен забавенето на изпълнението по проекта "Антична Сердика" Банов е забавил и неговото заплащане . Тогава и аудиозаписите ще станат автентични и нови доказателства ще излязат наяве и Банов ще се окаже с нов по-ефтин адвокат .
5
7
 
38
 
! Отговори
Освен записа, преди 5 години
има и други факти, които доказват истината! А най важният факт е, да се види поведението на министъра, нужен му е вече памперс, гледа като насрано дете!? Има поговорка, гузен, негонен бяга, точно такъв е Банов, много, много гузен! А за този адвокат нямам думи, всички го знаем, що за мошеник е!
4
9
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Тази сутрин пак имаше безпрецедентна атака на гербаджии по телевизионните студия за замазване на случая.Самият Боил Банев за втори път разправяше как, представете си, Ангел Ангелов нахлул в кабитета му и го заплашвал - като че ли това обяснява всичкоДруг един брадясал като него гербаджия каза нещо "много важно": Как на конференцията на ГЕРБ Бойко наредил да се стигне до всеки човек, а на конференцията на БСП Корнелия Нинова казала да се готвят компромати (кръгла л'ъжа) и т.н.Всички на позиция
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на записа ясно се чува,че Банов опрощава греха на професор Мечкунов,който е бил на почивка на разноски на фирмата,за това,че не ги е санкционирал...за мен това е греха на министъра,от което следва и вината му по-нататък...дори и да е бил изнудван...
2
6
 
23
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Калинка или да?...
1
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение мнението на адвокатът. Важното е чувството на хората.