Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
3
 
33
 
! Отговори
IVANOV преди 5 години
АБЕ ИМА ЕДИН СЕ ПИШЕ ГОШУ , ТОЗИ ДА НЕ Е РОДНИНА НА ЕДИН ПОЛИТИК ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО ГОШО ***?
440
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент работещ за Америка!
439
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предател! Отивай си в Америка! Go home!
438
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оди у вас Деси да ти врътне два свир-чока, че белким си по-спокоен, *** смо-тан.
437
3
 
22
 
! Отговори
До сАтанински преди 5 години
Благодаря, кратуно.Когато обидите са единствените ти доводи и бог не може да ти помогне.
436
61
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги обективен и точен.
435
64
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Радев е *** , точка по въпроса ! Една дума не каза по един много важен международен проблем , незаконната анексия на Крим !
434
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе мама му стара, докога ще го показвате тоя???? НЯма ли най-накрая да се намери някой да му избие всичките зъби и да му насини муцуната проста, че да не скимти повече по телевизиите? Тоя е тотален национален предател и ***.
433
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти кои интереси обслужваше бе долен бклук!!? Лигите ти още не могат да ги изтрият от пода на посолството на САЩ! Бивш плазмодии на БКП и сега магически превърнат в евроатлантик! Бклук си бил тогава и бклук си и сега и такъв ще си останеш цял живот! Гашник!
432
1
 
50
 
! Отговори
Някой преди 5 години
От толкова много русофобия ме накара да уважавам руснаците много повече!Преди изобщо не ги уважавах и харесвах,но колкото повече чета и се интересувам от миналото, толкова повече харесвам източните народи и намразвам западните!
431
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ирландска пастирка
430
1
 
35
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Плевнята да не вземе да изколи семейството си, да ги увие в черги и скрие под леглата. Идва му доста вповече Новичок-а. Ние се шашкаме, този как може да продължава така да се излага. Пък той "хайванчето" - за едни пари...!
429
1
 
48
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Срамувам се от това същество,много слабо подобие на мъж,че е българин!
428
2
 
44
 
! Отговори
Чанков преди 5 години
Че ,няма да обслужва международните убийци отвъд океана ,на които такива като теб целуват задниците бе ,***. А,ти като беше президент ,на всички хора ли беше или само на безхаберника от ГЕРБ ,дето те галеше по *** ? Хайде ,бегай при булката и не се прави на бог разбиращ от всичко. И , не забравяй ,че 87 % от Българите обичат Русия и такива като теб и другия *** , АЛ.Йорданов ,никога няма да промените това.
427
6
 
48
 
! Отговори
Станински преди 5 години
До Анонимен 443 ОБРАТНОТО Е ***- ДА МРАЗИШ РУСИЯ Е ВСЕ ЕДНО ДА МРАЗИШ бЪЛГАРИЯ ! НА ТИКВЕНИЦИ КАТО ТЕБЕ, ТИКВИТЕ НИКОГА НЯМА ДА УЗРЕЯТ !?
426
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя тип е отвратителен,излъчване има да му набиеш една само заради физиономията,за съжаление Радев и той наведен към Москва,поне е военен не като чехльото,оръжие не е виждал наживо.
425
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли, защо ли, ах защо ли, ГЕРБ, Цв. Цв., Борисов и Плевнелийката толкова се страхуват от Радев?
424
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли най-после да спрат достъпа до всички медии на това страшно комплексирано същество?
423
2
 
32
 
! Отговори
Атеншън Пастиреншън преди 5 години
Дали нашето Извъншено министъерство нетрябва да вземе от Великобритания офицялното им становище за какво по-нататък със Шутналанските Пъстирутки след бейкекзита.
422
2
 
42
 
! Отговори
уникално преди 5 години
Погледнете от забавната страна- кога друг път сме имали преродена ирландска пастирка за президент?