Медведев в България - много приказки, а конкретиката?

Русия хитро конструирала ЕС като трета страна в темата "Балкан"
Обновена: 5 мар 2019 21:28 | 5 мар 2019 20:51, Камелия Цветанова
155
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи официалното посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Все по-малка е вероятността да има нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница. "Газпром" се отказа от участие в газов хъб "Балкан".
Още по темата
"Знаците на визитата бяха няколко. Путин беше в Сърбия, но не дойде в България. Това означава нещо на дипломатически език. Това не е драма, тъй като е достатъчно значимо посещението на руския премиер. Политиците ни трябва да разчетат тези ходове. Важно е какво се каза. Обсъди се енергетиката, но не и политиката. Разговорът беше изцяло на икономическа тематика. Има немалко политически въпроси, които трябва да обсъдим с Русия. Нищо ново не се каза, нищо конкретно – само приказки", отбеляза лидерът на партия "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според гостa Русия хитро конструира ЕС като трета страна в темата за газовия хъб "Балкан".

"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС. Имаме разминаваме в геополитическия диалог. Дипломацията ни допусна грешка", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на туризма Йончев отбеляза, че Борисов и Медведев малко могат да направят, за да подобрят ситуацията.

"Туризмът е изключително частен бизнес, който държавите трудно могат да направляват", посочи още той.

С Русия не можем да правим само бизнес без политика, изтъкна лидерът на "Народен съюз" за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев, който го играе втора цигулка в Кремъл си направи една хубава екскурзийка в България и се убеди за пореден път, че от БГ-политици не зависи нищо!!!Началниците на Борисов са в Брюксел и Вашингтон...................................от София не зависи нищо!!!
93
5
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 години
стига си плюл бе 80 процентов ,ако искат и през Индия да я го прекарват тоя поток винаги ще си намерим от къде да вкараме 4млрд кубика газ едва ли не от Русия зависим като държава
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ципрас неслучайно беше в Турция и Русия..............явно "Турски поток" ще мине през Гърция ................хитрите византийци си изиграха добре картите..............а заради БГ- поолитици - гербери , 90 % от БГ-нерод ще става по-беден!!!
91
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
тей се възползваха че инфлацията им 20% ще ми даваш за пример държави които не се знае дали след година няма са фалирали
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой подарява проект за милиони и милиарди на най-големия си враг (Турция), държал ни 5 века под робство???Българите (не само политиците) сме или мазохисти, или много ***..............няма друго обяснение!!!
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган го каза в прав текст:"Ние се възпозвахме от грешката на България!!"Ей...............много *** народ по тия земи................но ще го разберете, когато останете на тъмно и студено!!!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега България получава милиони от трансферни такси за руската газ.............скоро това ще спре, ще спрат и парите от еврофондовете!!!Да видим тогава откъде ще краде БГ-политически елит и олигарсите!!!Мъка, мъка!!!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да подариш на вековния си враг Турция проект за милиони..............и да говориш за някакви газови хубчета................много е жалко!!Скоро ще го разберете, като останате на тъмно и студено!!!Добър ден, селяни прости!
86
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
БГ-политици изпуснаха питомното, сега ще гонят дивото!Няма "Южен поток"!Дори "Турски поток" не е сигурен!Не им остава нищо друго освен да научат турски и да се молят на Ердоган-султан за по-ниска надценка на руската газ!!!
85
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ще си имаме газов хъб, ама той няма да има газ:) Типично за сегашното ни управление. По скоро бих се учудил ако имаше...
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОНКРЕТИКАТА ЩЕ ВИ Я КАЖА АЗ - ДОГОДИНА ПАРНОТО Х2. КОЙТО РАЗБРАЛ - РАЗБРАЛ.
83
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Е, ако Турски поток не продължи през България, ще продължи през Гърция. Така че Русия нищо не е загубила. Просто за пореден път ще се уверят, че с нас проекти не стават. Приказки ако искат - да, там сме добри.
82
0
 
7
 
! Отговори
ТОНКАТА преди 5 години
А сега с какво ще напълним газовия хъб на господин Борисов?
81
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
УРААААА НЕМА ДА ИМАМЕ ВЕЧЕ РУСКА ГАЗ ПЪК И НЕ НЕ И ТРЕБВА. БОЙКО ПОБЕДИ РУСИЯ.
80
0
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Медведев дойде на екскурзия. Поприказваха , хапнаха , пийнаха и едно голямо нищо.Но пък журналята живнаха. Що безсмислени коментари , що нещо ?Храна за цял месец .
79
2
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Многото приказки бяха от Борисов, така че за конкретиката питайте него, а не Медведев.Иначе хъбчето ще го пълним с морска вода, друго нема да има.
78
0
 
17
 
! Отговори
4040 преди 5 години
Същите глупости в днешно време.Лаф муабет от наша страна. Дела трябват,дела господа некъдърници.
77
19
 
7
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
В цял свят има политици - ***, но нашите.....Каква Русия? Каква политика? Само ЕС и НАТО плюс САЩ.Това е нашият път.
76
12
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Блестящо представяне на Президентът Радев- Среща като по учебник с Медведев- Блестящо е -- много добро елегантно политическо говорене - жестове и въобще - Радев прие топло и гостоприемно , вторият след Путин и бивш президент също така на Русия Медведев -- Радев се учи и вече е перфектен -- ГОЛЯМО БРАВО!!
75
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснак и конкретика, хаха, рашката пак е пиян