Цачева била готова с оставката още в четвъртък

Беше коректно да изчакам премиера да се завърне в България, отбеляза тя
Обновена: 24 мар 2019 10:23 | 24 мар 2019 10:20, Красимир Ангелов
203
Цачева била готова с оставката още в четвъртък
Снимка: БТА

Подалият оставка правосъден министър Цецка Цачева обяви, че още в четвъртък е била готова със своята оставка.

"Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя господин Борисов да се завърне в България от Брюксел", посочи Цачева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
Бившият председател на парламента отново обяви, че оставката й не е по искане на премиера Борисов, а е нейно лично решение.

Цачева допълни, че ще ползва годишния си отпуск, за да не пречи на проверките по случая. Отговорност на министър-председателя е да реши кой да заеме мястото ми - ако поиска идея или съвет, ще му дам, допълни тя.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, допълни още Цачева. "Всеки трябва да отговаря сам за себе си, мисля че така се носи отговорност", заяви тя и призова да се изкача проверката да установи как стоят нещата в действителност.

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", призова още правосъдният министър в оставка. По думите ѝ сделката за нейния апартамент е сключена по законите на страната и е без нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободна Европа се финансира от Тръмп,а ЦЦ бачка за глобалистите и Сорос. Именно с тях е на среща в момента в САЩ.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех,Винету,Винету,ако беше прочел поне още една книга щеше да знаеш,че Цвъки е заменил два стари апартамента за един голям и луксозен,а само останали още 4+новия-станаха 5.Как си с аритметиката друже?Май не много добре.
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае колко още далавери са скрили и нарочно изгориха и регистъра на правосъдието през август, за да покрият ГЕРБ.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 - наследствени - от родителиет му пенсионери. С какви пари са купили родителите му пенсонери 6 апартамента. Хайде, да са 1-2, а то - 6. Навремето държаваат не позволяваше да имаш повече от 1 апартамент.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54. Глу.пости. Ти беше ли там или "една жена каза...."?
73
2
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Бойко ще махне целия ГЕРБ, но ще остави Цветанов. Без Цветанов няма да могат да спечелят нито едни избори. Така че ГЕРБ без Цветанов не може.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължават да излизат нечистопълътни сделки на "АРтекс" четеет дневник
71
1
 
12
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
Защото ги фалшифицират,бе бай Фидане,затова ги печелят.Гледай си фиданките,като не разбираш от политика и остави тая работа на другите.Например на Цецо,той знае как стават тия работи,затова няма да бъде отстрелян като Цеца,иначе са загубили тотално.
70
0
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Работя 10 години..."Късно е започнала работа. С такъв стаж, колко ще да й е пенсията?
69
14
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 67. Глу.пак, няма други 6 апартамента, защото ги е заменил. И повечето му бяха наследствени, при това някои със смешните 1/6 идеална част.
68
12
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До фсв. Ами задай си въпроса защо 10 десет години печелят изборите бе, червен цър.вул. Защото са по-свестни от другите и хората гласуват за тях. Затова. Просто е.
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показателно е, че Цветанов го атакуват вече от САЩ. Т.е. и там стана неудобен
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов е спечили над 1 милион САМО от този апартамент и то ако наистина го е платил.За останалите 6 апаратаменат въобще няма да отваряме дума.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВетанов отива в САЩ... за да види какви компромати имат още американските служби за него.АБсурдното е, че той имаше силни позиции в ИНтерпол, през 2012 ходи на генерална АСамблея на Интерпол, миналаат година ни представяше з Шенген...но стана неудобен - политически репресии над Ивнчева, Петрова и Йончева. Йончева е известен журналисти с международни награди, депутат, сега - и кандидат -евродепутат. Скандалът се размирисв в Брюксел. Не е удобно САЩ да подкрепят балкански диктатор.
64
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия гушна без пари Техноимпекс който струваше над 100 милиона. Елена открадна половин милион от КТБ. Цвъки и Цецка колко да са се облажили - 100 айде да са 200 хиляди лева от разликата с истинската цена на апартамента. И то не от нашите данъци или спестявания. Крадеца вика дръжте крадеца. Българска родна картинка. Ама отдавна било с Техноимпекс, ама тогава Корнелия била от СДС а не от БСП. Да беше някой друг повдигнал въпроса с апартаментите а то двете крадли.
63
2
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
ЦАЧЕВА ИМА 10 Г СТАЖ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ЧЕ ГЕРБ 10 Г Е ВЪВ ВЛАСТТА- СРАМ И ПОЗОР ! - АКО НЕ БЯХА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ - СЕГА ТЯ ЩЕШЕ ДА ИМА 00000 Г ТРУДОВ СТАЖ !! СМЯХ И ПОЗОР !!
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радио СВободна ЕВропа : Цветанов е свързан с имотна измамаИНтерпол: сваля обвинението от дъщеряат и съпругата на ЦВетан Василев. обвинението пада още ЯНУАРИ, но е свалено от бюлетина на ИНТЕРПОЛ същия ден, когато идва атаката по Цветанов - месец и половина преди изборитеБорисов - връща се бесен от Брюксел - Цветанов да отиде в САЩ - знам откъде дойдоха атаките.
61
1
 
15
 
! Отговори
10 преди 5 години
Морален акт е да се осъзнаеш и декларираш факта преди да те разкрият .Другото е демагогия !
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена не ставаше за нищо,а я издигнаха до най-високите постове в държавата.Ако беше поне малко по-умна,щеше да се скатава до пенсия на някоя службичка,но тя много си повярва,реши,че е недосегаема,както и останалите от ГЕРБ и затова сега ще се спусне обратно по стълбицата надолу,която издрапа до горе.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пясък в очите на хората " на вижте и нас ни проверяват" , па ще излезе невинна и хоп посланик в някоя свястна държава .какви апартаменти бе ? МИЛИАРДИ се окрадоха и продължават да източват до шушка !