Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота

Ръководството на БСП понесе остри критики от социалистите
230
Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите.

Още по темата
Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов, съобщи "24 часа".

Съставът й обаче бе разширен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Така на конгреса докладът ще бъде четен от Жаблянов, а не от лидерката, което е безпрецедентно.

Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри критики за представянето на БСП на евровота отнесло ръководството. Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спрямо това трябва да се отчита успех или неуспех, а не къде сме подобрили резултатът в отделни общини, обяснил той.

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал как след отрицателната кампания анти-Европа БСП е очаквала активност на изборите. Второ, излизането от парламента също допринесло за сваляне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра конфронтация и непримирими противоречия, попитал Станишев. Дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки, допълнил той. И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията.

В същия дух било и изказването на Лъчезар Костов. От три години ни обясняват че сме лошата вътрешна опозиция и пречим на председателката. Дискусията в партията е остра и недопустима. Правилата в партията се нарушават редовно от ръководството, заявил той несъгласието си със стила на ръководството. Изборите показаха, че опитите да сме ГЕРБ номер две, потвърждават, че историята се повтаря като фарс, коментирал Костов и обвинил ръководството в умишлено съсипване на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2461% ИНФЛАЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП, ЕКОГЛАСНОСТ БСП 96/97Г, 2007/2009- БСП- ИНФЛАЦИЯ- 19,4%, ИНФЛАЦИЯ-2018Г- 2.4%- НСИ, КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ.
158
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес в Горна Оряховица е празник на суджука.Наздраве!
157
13
 
4
 
! Отговори
Герб води в корупция преди 4 години
До чичо Гошо и други: Бойко управлява вече трети мандат и гербаджийските т'ролове все търсят проблемите в тези, които са управлявали преди него. Докога? Оставаме си най-бедната държава в ЕС и даже изоставаме от предпоследните. Румъния я поставяха след нас, а сега е доста преди нас. На Бойко все някой друг му е виновен. А държавата е прогнила от корупция.Когато се изнесе във вилата си в Барселона, тогава нещо може да се промени към по-добро.
156
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията." Еврейче, така е;))) Но е от повече от 3 години. Аз и Нинова направихме от БСП - БНП;))) Българска Националистическа Партия, такава, каквато е нужна на България. разбира се, тя е още в процес на реализиция, затова резултатите от евровота по места показват нейният растеж, не растежът на БСП. БСП го няма. Но, понеже си нагъл, грозен и алчен евреин, да разделим БСП на две, какво шъ кайш. Това е последно предложение към теб....
155
3
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Анонимен Като си почнал от 1997 година с инфлацията,продължи и нататък.Например какви са били цените на ток,горива,храни и данъци.И най-вече каква е била покупателната способност на българина.Само да припомня,че тогава и заплатите бяха по няколко хиляди лева.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
167- ТИ БАТ СИ БОЙКА НЕ МИ ЗАВИРАЙ В ОЧИТЕ ЩО ГО ЧУЯ ДА РЕДИ И СМЕНЯМ КАНАЛИТЕ- СЕГА ГОВОРИМ ЗА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛИСТИ, ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, МИЛИОНЕРИ- ДА ЧУ НЕЩО ДА СПОМЕНАХА ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ...
153
8
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Анонимен Да,червени са също както са червени бат ти Боко и кохортатата около него.
152
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРАВ СИ УЙКА- УРА- ЧЕ КАКТО НИ БЯХА ДОКАРАЛИ ДРУГАРИТЕ- ДРУГИ НЕ МОГАТ- НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- 1997Г ИНФЛАЦИЯ- НАД 2000%, 1 ДЛ 3000ЛВ, 2008Г- 12.8%, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА, МИН ЗАПЛАТА НЯМАШЕ 1 ДОЛАР,2013Г РИТНАХА ОНАА НЕБАНКА ТА ВСИЧКИ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА И ПАК В ЕДИН ГЛАС НЕ НИЕ- ТЕ ДРУГИТЕ- ЧЕРВЕНИТЕ МРАЗЯТ НАРОДА СИ, НО ПАРТИЯТА Е "ДЕДА МИ"
151
11
 
4
 
! Отговори
Опорни точки преди 4 години
До Анонимен 166: Махни си гербаджийските очила и ще видиш нещата по друг начин. "Викаха, крещаха с изкривени от злоба...", това е съчинение на бат'ти Бойко. Той и до ден днешен мълчи по въпроса откъде дойде информацията за Апартаментгейт. А не е от БСП. "Построили едни вилички" - построили са едни вилички баш гербажийски функционери, това, как се печелят пари по европроекти го знаят всички. А за капак - пак Техноимпекс - приватизиран от двама зам. министри на Иван Костов.Герберски опорни точки.
150
3
 
7
 
! Отговори
УЙКОВОТО преди 4 години
Други с усмихнати лица съобщиха,че са "спестили" къмто 3 млрд. и са готови тутакси да ги дадат на презокеанските дрогаре авансово за фърчила,само и само да ги крепят на седлото.Спестили са и за пенциите-по 7 лв от 1 юли.Радвайте се,другари.Да живей!
149
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИКАХА, КРЕЩЯХА С ИЗКРИВЕНИ ОТ ЗЛОБА ЛИЦА КАКВА ОГРОМНА КОРУПЦИЯ ИМА- А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ ИЗХАРЧИЛИ ЕДНИ 600 000ЛЕВА ОТ КТБ, АМА СИ ПОСТРОИЛИ ЕДНИ ВИЛИЧКИ ПО ЕВРОПРОЕКТ, ПА СИ КУПИЛИ ЕДИН ТЕХНОИНПЕКС И 200/800КВАДРАТА ОТ СТАРАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА- НО НЕ СМЕ НИЙ ТЕ ДРУГИТЕ- ДА ЧУХТЕ ПОНЕ ЕДНА МАЛКА ИДЕЯ ДА СЕ ПОДОБРИ ПОЛОЖЕНИЕТО НА БЕДНИТЕ, АЗ НЕ, А ВИЕ- ГНУСНИ СТЕ ЧЕРВЕНИ ЛИЦЕМЕРИ.
148
0
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Те здраво работят вимето на народа !!!!!!!!
147
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗЯВЕНИ КРУПНИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ СЕ НАКАРАХА, СПОРИХА КОЙ ДА Е ПЪРВИ, ЯХНАХА КОЛИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И СЕ ПРИБРАХА В ЧЕРВЕНИТЕ СИ ДВОРЦИ, А ТИЯ НАЙ БЕДНИТЕ ОСТАНАХА ДО ПОРТИТЕ ДА МОЛЯТ ЗА ПОМОЩ С ТРЕПЕРЕЩИ, ОТРУДЕНИ РЪЦЕ, АМА ТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ И КАКВО ОТ ТОВА...ЕХ ЧЕРВЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ........
146
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм фен на Корнелия и бсп,но това,което се случва,оставя България без опозиция,в ръцете на Бай Х.Не искам да съм в държава,в която Станишев и Гергов живеят под шлифера Му.
145
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИДЕН МИЛИОНЕР, КАПИТАЛИСТ, КАЗВАТ МУ СВИНАРЯ- "ТАА ПАРТИА Е НА ДЕДА МИ.."- ДА ЧУХТЕ ДУМА ЗА БЕДНИТЕ И НЕОПРАВДАНИТЕ РАБОТНИЦИ...
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛЧНИ ИЗВРАТЕНИ МИЛИОНЕРИ ЗАЛЕПИЛИ ЕТИКЕТА СОЦИАЛИСТИ ДА МОГАТ ДА КРАДАТ.
143
8
 
8
 
! Отговори
стратег преди 4 години
АБВ бяха подкокоросани от герп да грабнат името и да отклонят гласове от заблудилите се.Знаят много добре,че нямат шанс.Но всичко е "безплатно"
142
8
 
7
 
! Отговори
kompetenten преди 4 години
След като ГЕРБ включи СДС в листата си за евроизборите , някой от БСП трябваше да се сети да покани АБВ и '' 21 век'' в своя списък.Наложително беше като противодействие.Щеше да е голям коз срещу ГЕРБ.Но имаше дефицит на акъл.
141
7
 
6
 
! Отговори
Дедо от Хераково преди 4 години
В бесиепету милионери а в герп-нищета...Ни *** разсмивайте.Да не говорим,че повечето от ръководството на герп са пивши *** и партизански внучки.Една боза са и това не е от вчера.У нас никога не е имало гражданско общество,защото всички са селяни.Не народ-а м.рша.Ще кажа туй и ще свърша.
140
3
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Бан.дю.ги отгоре до.долу. И БСП, и ГЕРБ, и ДПС, и Патриоти за себе си, и зелените ***.ло.ум.ни.ци. Всички са менте и здраво работят за "ползу джобу"!