Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16

Оборудването, което идва със самолетите, било от изключителна важност
Обновена: 19 юни 2019 15:53 | 19 юни 2019 14:55,
253
Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев за договора със САЩ за закупуване на изтребителите F-16 след като присъства на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019" на полевия учебен полигон "Ново село", предава Фокус.

Още по темата

По думите на държавния глава, всяко едно "мърдане" надолу и орязване на целия пакет води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолетите.

В понеделник американското посолство в България изпрати официален договор за сключване на сделката на българското министерство на отбраната. Все още не са известни подробности от него, но според военния министър Красимир Каракачанов страната ни очаква да плати малко над 2 милиарда лева за изтребителите и съответното въоръжение и обучение на летците.

"Най-важното в този проект, това което се пропуска, е не толкова самият самолет, а цялостният хомогенен пакет - самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав", коментира Румен Радев.

Според президента, българските Военно-въздушни сили и Министерството на отбраната са разработили един много добър, хомогенен продукт, който е "максимално изстискан, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаАбе и Руските пилоти има кой да ги сваля,ако се наложи:):):):)НАТО бди!:):):):)Абе какво стана с Крим :):):):):):), бди ли НАТО, бди ли :):):):):):):):)
24
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ТонкатаКъм ф-16 имам 3 "ПРОТИВ"1. Заради конструкцията Самолета е реално гоЛЯМА прахосмукачка - ТОЕСТ ОСВЕН НА ГОЛЕМИ идеално ПОЧИСТЕНИ И ОБОРУДВАНИ АВИОБАЗИ(РАЗБИРАЙ МНОГО СКЪПИ) НЕ МОЖЕ ДА СЕ БАЗИРА - тоест нито на стари летища, нито на магистрали нито на прави части от пътища не може2. САЩ имат електронен ключ който ще неглижира бойните характеристики ако не им хареса нашата бъдеща политика3. Поддръжката и експлоатацита изискват наземни ЕКСПЕРТИ(прекрасно обучени и високо платени)
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА СЛУГА РАДЕВ, ХАРМАНЛИЙСКИ ***, ПЪЛЕН НИЩОПРАВЕЦ, СРАМ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ!
22
4
 
5
 
! Отговори
привет от Русия преди 4 години
Русия преветства сделката на свoите български натовски парнтьори за осемте модерни F-16 и пожелава на своите български натовски партньори все такива сделки да сключват във военната сфера. Русия е готова дори да помогне на своите български натовски партьори, защото Русия и Бъглария са братски държави, като оптусне 40 милиарда безлихвен заем на своите български натовски партньори за да могат българските натовски парнтьори да закупят от САЩ не осем ами осемдесет и осем F-16 Block70V.
21
5
 
2
 
! Отговори
b преди 4 години
От кого ще купуваме самолети - от посолството на САЩ или то някоя фирма? Видимо парите които получава посолството на САЩ не им достигат и за това се намесват в търговски сделки. Това ли е дейността на посолството?
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРИ, НИЕ АКО СМЕ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА , КАКВИ СТЕ ВИЕ БЕ? ДЕТО В ДАЛЕЧНИТЕ СЕЛА ОЩЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ СССР...
19
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 12Като канадските парашутисти, нали.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ СЕ УСЕТИ, ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗЕЕ СРЕЩУ Ф-ОВЕТЕ, БОКО ЩЕ МУ ВЗЕМЕ СЛУЖЕБНИЯ МЕРЦЕДЕС И ЩЕ МУ ДАДЕ ЛАДА И ЗА ТВА ВЗЕ ДА МЕРИ ПРИКАЗКИТЕ.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му стана сега пък на този кремълски парашутист та изведнъж се завъртя "кръгом" и започна да лобира за F16, докато преди един-два месеца хвърляше къч за "Грипен" !Да не са му спуснали други опорни точки !?
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЛЯ РУСКОТЕ МЕКЕРЕТА ДА НЕ ОБИЖДАТ БЪЛГАРИЯ! ПОСТОЯННО НИ СЕ НАТЯКВА, ЧЕ САЩ НИ БИЛИ ГОСПОДАР : "Ми щом господарите от Вашингтон така са казали, ще ги купим и ще гарантираме". ПОДОБНИ НАТЯКВАНИЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НИ ОТВРАЩАВАТ ОТ РУСИЯ! КАТО СЕЕШЗЛОБА, ЩЕ ЖЪНЕШ ОМРАЗА КЪМ СЕБЕ СИ!
15
4
 
9
 
! Отговори
Jason преди 4 години
Eй не миряса тоя черпак... Преди време беше върл защитник точно на F-16, когато от база Авиано висяха по една ескадрила всеки месец в Графа. Сега се обърна като влашка престилка. Шо тъй бре байно?
14
6
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Руските изтребители сами се свалят, те са с най-много излитания и с най-малко кацания, факт
13
5
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Стига гарантирахте бе!!!Докарахте държавата до бананова република,къде десетина самолета не може да си купи стана не знам,колко години...Не можете май да си гарантирате ОТЧИСЛЕНИЯТА под масата по междиси и от там е голямата сага явно?
12
5
 
0
 
! Отговори
така е преди 4 години
До привет от ГерманияВеднъж да напишеш нещо смислено и логично.Защото Радев като генерал и военен пилот разбира от изтребители. Но тук е пълно с пишещи бай Петковци от Казанлък
11
1
 
2
 
! Отговори
Бизмесмен преди 4 години
Бизнеса ще гарантира преустрояването на летищата за новите модерми F-16 за да се гарантира боеспособността им, защото ледищата не са прогодени за F-16. Българския бизнес мисли за България и ще поеме държавните поръчки по преустрояването на летищата, а това ще отвори и нови работни места. Със скоростта на F-16A1 Block-70V - заедно напред към светлото евроатлантическо бъдеще.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 самолета, 8 мезонета. За всеки цветанов мезонет - охрана със самолет. Защо изобщо плащате данъци, за да си купуват герберите мезонети със самолети?
9
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев в вовнен пилот и знае, че F-16 днес няма бойни възможности, имал е някога. Нито един български пилот няма да тръгне на мисия с F-16, всеки руски изтребител ще го свали безпроблемно.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми щом господарите от Вашингтон така са казали, ще ги купим и ще гарантираме.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гарантираме гаранцията гаранционно, руската кукла пак се изказа
6
8
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Вече 100 % се уверих ,че Радев е *** ! Не стига ,че като президент една дума не каза за анексията на Крим , а сега дори като летец и генерал от военно въздушните сили не казва нито една дума за качествата на американските самолети които купувате и за качествата на руските самолети ! Аз на негово място бих обяснил на народа какво представляват самолетите на САЩ и русия ! Той като генерал и пилот от военновъздушните сили ако не ги знае тези работи , кой да ги знае , бай Петко от Казанлък ли