Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова

5 партии биха влезли в НС, ако изборите бяха днес
27 юни 2019 09:24,
134
Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премирът Бойко Борисов има устойчиво по-висока позиция подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ. Лидерът на опозицията Корнелия Нинова обаче се радва на по-малко доверие през последните месеци в сравнение с оглавяваната от нея БСП. Това са основните изводи от съвместно национално проучване на bTV и "Маркет линкс".

Според Добромир Живков от социологическата агенция разликите в рейтинга на Нинова и партията й е започнало от излизането на социалистите от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката.

Още по темата

В същото време, докато ГЕРБ понесоха много тежък удар покрай скандала "Апартаментгейт" през април и май, то скандалът с имотите на властта на практика не е нанесъл почти никакви щети на самият Борисов.

Специалистът за пореден път препотвърди тезата, че премиерът е упял "буквално да обърне политическият тренд в страната".

"Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява - и да управлява със здрава ръка", коментира Живков.

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ биха взели малко над 30% от гласовете, БСП - 28,9%. Непроменена след изборите остава подкрепата за ДПС, които биха събрали 8%, както и тази за "Обединени патриоти" - 6%. Дясното обединение от "Демократична България" запазва добрия си резултат и с 5,3% ще успее да вкара депутати в Народното събрание. На ръба е ВОЛЯ с 3,3%.

"Евроизборите не доведоха до успокояване на социално напрежение, което се трупа от около година", подчерта социологът и допълни, че огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока - песимистите са два пъти повече от оптимистите.

Доверието в основните институции също остава на изключително ниско ниво - 27% за правителството, 25% за съдебната система и 18% за Народното събрание.

"Президентът се ползва с 54% подкрепа като резултат от опозиционното му поведение", посочи Добромир Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
2
 
! Отговори
До анонимния преди 4 години
Аве анонимния, докога ще тровиш форума с простотиите си Е...ти безумието дето написа за Виденов.Аве при този човек умряхме от глад Празни рафтове и долар 10000лева А ти по това време най вероятно си си играл с кончета ,питай *** йка ти да видиш какво ще ти каже за онова време.
26
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Рейтинга си проличава на избори 9% за ГЕРБ е те това му е рейтинга останалите как ги броите дали го одобряват.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълен шашкрадливата шайка нямала рейтинга на шефа синапълно есстествено- да се знае кой е шефа- *** по-*** най-***-- българин така ни знаят вече по светада се оставиш да те управлява бивш комунист завършил школата на репресивния апаратна комунистическата партия - измислен генералза публиката комедия за българина трагедиясега чакам антикомунистите да започнат да ревът за лустрация на комуниститепоне има от къде да започнат
24
11
 
4
 
! Отговори
Оле преди 4 години
Браво Боци, Още 10 години и комунистите ще се борят за влизане в парламента Половината им избиратели ще са намалели, по естествен път .
23
0
 
6
 
! Отговори
Коки преди 4 години
Това социолог да си, каквото и да кажеш, напишеш, никой не ти търси отговорност. Можеш да въртиш нещата както ти е изгодно и за който плаща естествено. Тези трябва да ги забранят.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ,най лошото е че Аспарух не сви на 400 в северозападна посока и така нямаше да се налага да приемаме християнството от Византия .
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо СоциЖан Виденов беше истински Българин, който не допусна Сорос в България и американските НПО и му спретнаха майдан. Заради такива като теб сме изчезваща нация ГЕРБ добре се справят с нашето изтребване.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Виденов му беше направен преврат от Костов и Гоце и беше БГ Майдан, защото се опъна на световната банка и лихварите.
19
14
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Православен 18 Ааа , най голямото зло беше Жан и Гечев , ама ги забравихме. Гечев сега управлява парите на БСП и гледай какво стана.Всичко унищожават като скакалци.
18
5
 
9
 
! Отговори
За ГЕРБ преди 4 години
30%,за БСП - 28.9%.На изборите ГЕРБ беше БСП с 6-7:.Какво направи БСП за да си вдигне рейтинга. Нищо. Тези данни показват, че изборите бяха купени и фалшифицирани.
17
12
 
25
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Бойко след време ще бъде изучаван като най голямото зло случвало се на България през хилядолетната й история!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос кой е по комунист Бойко или Корнелия?Говоря за БКП.
15
3
 
20
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Няма друг кат Бойко, и няма нивгаж са роди бе.Бойко бие всичко наред, де що види бе...На щерка си гаджоряците е бил, брадчедите ги е спукал от бой, пък за партии да не говорим бе-де види партия и търчи да я налага, ама тука Бойко една древна тактика прилага-Бий, за да те уважават1 И Бойко бие и от всякъде го спукват от уважение, та даже и ръка му целуват-Папите ряпа да ядат бе, само могат си мечтаят за такова целуване.Ама един път, нямало кой да бие и себе си набил и все по главата-И му личи бе!
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маджо търси пазач за паркинг. Може и употребяван...
13
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народен човек е, говори просто, ясно и разбираемо и си изпълнява обещанията. Затова хората го харесват. Виждате че за разлика от много други които кибичат по цял ден в комфортните си офиси и пият кафенца, Борисов постоянно е в движение, обикаля из страната по места и лично инспектира как върви работата. Когато някъде има нередности виновните си понасят отговорнсотта ведната. Виждате през години колко много министри бяха уволнени и сменнени по бързата процедура. Въведе ред и дисциплина!
12
0
 
17
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Гербераст - комунист 5 Един лев на глас и със социологическите еквилибристики ще е свършено. Социолозите остават гладни.
11
9
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Да се смееш ли или да плачеш .Червените социолози пак не си взеха никаква поука от Евроизборите.През цялото време лъжеха че разликата била само един процент в полза на Герб.След това даже комунистите водеха, и на края изгубиха катастрофално. И сега отново ,старата песен разликата пак един ,два процента, след месец два бсп ще води и накрая......пак ще изгубят с десет процента разлика.
10
3
 
8
 
! Отговори
sport преди 4 години
Страхотен популист. А Иво Христов е бил съвсем прав. Комбинацията между двете води до цитираните в статията числа.
9
6
 
16
 
! Отговори
1234 преди 4 години
ББ е свлски хитрец, като стане топло винаги вила не бях аз. 18 г бяха дупе и *** с цц, уж публично го отсвири за 2 млн апартамент, но няча да му направи нишо. Отделно ав прави че не го познава. А кой е позволил на цц да си купи за 2 млн имот? Мислите ли че бб не е знал ? Ако това проучване е вярно българина е *** като узбегски юрдек, който си мислинче месаря е шоумен .... Да така е но шоутоне зче за негова сметка
8
7
 
4
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
До Гербераст - комунистнормалните хора са загубили доверие в демокрацията, не в ББ