Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова

5 партии биха влезли в НС, ако изборите бяха днес
27 юни 2019 09:24,
134
Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премирът Бойко Борисов има устойчиво по-висока позиция подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ. Лидерът на опозицията Корнелия Нинова обаче се радва на по-малко доверие през последните месеци в сравнение с оглавяваната от нея БСП. Това са основните изводи от съвместно национално проучване на bTV и "Маркет линкс".

Според Добромир Живков от социологическата агенция разликите в рейтинга на Нинова и партията й е започнало от излизането на социалистите от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката.

Още по темата

В същото време, докато ГЕРБ понесоха много тежък удар покрай скандала "Апартаментгейт" през април и май, то скандалът с имотите на властта на практика не е нанесъл почти никакви щети на самият Борисов.

Специалистът за пореден път препотвърди тезата, че премиерът е упял "буквално да обърне политическият тренд в страната".

"Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява - и да управлява със здрава ръка", коментира Живков.

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ биха взели малко над 30% от гласовете, БСП - 28,9%. Непроменена след изборите остава подкрепата за ДПС, които биха събрали 8%, както и тази за "Обединени патриоти" - 6%. Дясното обединение от "Демократична България" запазва добрия си резултат и с 5,3% ще успее да вкара депутати в Народното събрание. На ръба е ВОЛЯ с 3,3%.

"Евроизборите не доведоха до успокояване на социално напрежение, което се трупа от около година", подчерта социологът и допълни, че огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока - песимистите са два пъти повече от оптимистите.

Доверието в основните институции също остава на изключително ниско ниво - 27% за правителството, 25% за съдебната система и 18% за Народното събрание.

"Президентът се ползва с 54% подкрепа като резултат от опозиционното му поведение", посочи Добромир Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Ха-ха-ха-ха........тая "червена женица" ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗДУХА ВСИЧКИ!!! А за добрия цар" моля ти се не ми обяснявай КАКВО Е СВЪРШИЛ!!! Интересно, какви ще ги плещиш когато започват да излизат ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ, а не само "апартаменгейт"!!! Сега ги е страх да гъкнат, ама като падне боко от власт - ПЪРВИ ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ ДА ГО ПЛЮЯТ! Като че ли не си знаем "българския характер"!!! Малки, злобни и вечно недоволни! САМО ЧЕ ОТ ДРУГИТЕ, НО НИКОГА ОТ СЕБЕ СИ!
46
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До За ГЕРБНе! Това показва, че не трябва да се вярва на тази социологическа агенция и на поръчителя на проучването! Отдавна bTV и 24 часа не са онези медии, които бяха при създаването си! Отдавна и двете медии се занимават твърде много с манипулиране и разпространяване на клюки - и все по-малко с обективни данни!
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Станишев и Нинова им взе скалпа! Сега остава Радев!
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооооо.......*** разбира се............и тука като в старата притча..........."Царят добър, болярите лоши"!!!!! Като че ли мишките могат да направят нещо и котарака да не знае?? Айде де................
43
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая червена женица и остава още месец,два! Това показва проучването! А Бойко противник няма,защото си върши работата!!!
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Четеш ли изобщо какво пиша, или го караш по команда? Фирми облажили се от поръчки. Администрацията ще гласува за тях , защото си имат гарантирани работни места, без да правят каквото и да е било. Идете до някоя държавна институция , и ще видите колко зор си дават там. Отделно ромовете, които нищо не плащат гласуват за тях
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ДА ИМА РУСКИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ. НАБИЙТЕ СИ ГО В ТИКВИТЕ.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде го това облажване и аз да се облажа???
39
3
 
6
 
! Отговори
на снимката преди 4 години
глиган в костюм
38
2
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Много си в грешка, че всички от държавната администрация се облажват от обществените поръчки и че гласуват за ГЕРБ! Я има 5% да се облажват, я не!!! Концепцията ти е тотална греда! То ако 600 000 се облажваха от ОП щеше да се карат само мерцедеси, бмв-та и аудита, а то 90% дръгели в държавата
37
1
 
3
 
! Отговори
еrror 404 преди 4 години
Той е човекът партия
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СБОГОМ БАКАЛСКИ ПОТОК
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Към 600 000 гласували за ГЕРБ и СДС на последните избори. Сега сметнете колко е държавата администрация, полиция, и фирми които са се облажили от обществените поръчки и ще видите кой е гласувал за тях. Близо 70 процента от избирателите са отвратени от всички. Според мен , който не е плащал никакви данъци няма право да гласува. Говоря за ромовете . Тогава ще видите колко е реалният им проценъ
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2ха,ха,ха изборите показвали...
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трогателна е вярата в едноличното управление, но за съжаление българите не вярват в еднолично управление.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ДА ИМА РУСКИ САМОВАР НИТО БАКАЛСКИ ПОТОК
31
5
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Това е добре !!! Когато Борисов си отиде от политиката -ГЕРБ ще се саморазруши и БСП няма да има конкурент ! Слава !!!
30
5
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
САМО ХОРА БЕДНИ ДУХОМ МОГАТ ДА СЕ ПРЕХЛАСВАТ ПО УПРАВЛЕНИЕ С ТВЪРДА РЪКА! ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, А ТОТАЛИТАРНА И МАФИОТСКА ИДИОТИЯ В БЪЛГАРИЯ НА ГЕРБ !!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯКОЙ СЕРИОЗНО СИ Е ПОВЯРВАЛ :))
28
5
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Да как наказаха Цецо класика ?как наказаха Тея от АпартаментГерб Класика браво на Бойко е така да ти върви ?Не е имало такива крадци като ГЕРБ и БСП не са краднали толкова ?Кой има къщи в Банкя в Барселона ?