Флиртът на Слави с политиката – популизъм, надежда...

И той, като Тръмп, е търговски продукт, влязъл в политиката
Обновена: 8 окт 2019 11:10 | 8 окт 2019 10:21,
135

Слави Трифонов ще е поредният спасител на българската политическа сцена. Тепърва предстои да видим какво ще е изграждането на структурите. Има едно популистко говорене, една жажда за справедливост,  заяви политологът доц. Петър Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

Шоуменът учреди партията си "Няма такава държава" в събота. Учредителното събрание се проведе без медии и Трифонов отказа да отговори на политически въпроси.

Още по темата

"Днешната политика отдавна заприлича на шоу и създаването на тази партия затвърждава това. Точките в програмата на партията изискват свикване на Велико Народно събрание. Там има някакви неща, които са буквално изсмукани от пръстите. Потенциалът на партията е доста ограничен и той ще се крепи основно на медийни прояви", коментира политологът проф. Антоний Тодоров.

Според Чолаков повечето политически формации избягват да използват думата "партия". Той каза, че според него чисто съзнателно се прави този избор на партията - "Няма такава държава", ако случайно има проблем с регистрацията, ще му сложат моментално трънения венец на главата.

"Тръмп също беше един търговски продукт, поставен на политическата сцена. Президентът на Украйна също", обясни проф. Тодоров.

Той твърди, че моментът на учредяване на партията е изненадващ.

"Това не е първият флирт на Слави с политиката, той е по-скоро дясно ориентиран. Очаквам популистко говорене, което да се заиграва с някои консервативни ценности", сподели Чолаков.

И прогнозира, че ако Трифонов реши да изрази подкрепа на изборите за Мая Манолова, това не би й навредило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
9
 
! Отговори
179 преди 4 години
Бареков номер 2
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както Атака и ДПС минаха ,,под венчило''хванати за ръчичка,от тогава чета за политика само срещу заплащане.Иначе по ,,избори'' не ходя,то само ромите в България ходят на избори защото им дават пари,и червените гласоподаватели също ходят.От любов към Партията,и разбира се заради банкетът с безплатна скара-бира след вота.
83
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен81малко бъркаш,уважаеми!..Баш "началото" беше Костов и Сие.,после Н.В. и Сие,после са изредиха Сидерофф, Баракофф,Шкембовци и Газстанцаджии,сега Чалгарите са на ред..И те ВСИЧКИ ДО ЕДИН "поставяха началото на редът в България",но в крайна сметка просто се нареждаха на държавната СОФРА..
82
3
 
14
 
! Отговори
Е как не преди 4 години
Как да не го опънеш ***? Мине се не мине време и той гласува за поредния "спасител".Обещай му на *** нещо, поръси го с патриотизъм и общи приказки за православните му корени, дефинирай врага и те ти предизборна кампания с гаранция за успех.*** е шаран и всеки път кълве. Някой ден ще му се пусна и аз.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славчо е е наврял отново в грешният коловоз както винаги.Вместо да се занимава с политика,трябваше той да изиграе ,,Жокера'',даже и грим не му трябваше да си слага,а колкото до това че е слаб киноартист,просто трябваше да играе себе си,и вече щеше да е с ,,Оскар'',а не с ,,остен''.
80
4
 
10
 
! Отговори
иван преди 4 години
Жалко за целия български народ,всеки ден се тиражира как някакъв си Слави ще прави партия,народе истенските будители не са като този,српете се има много по-важни проблеми,ние трябва да ги решаваме с твърда позиция към несправидливоста,а не лапачи на човешка кръв,народа изнемогва на ръба на същестуването.
79
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Упражненията по празно говорене на тема Слави Трифонов се вихрят с пълна сила.Поставя се в ролята на спасител,цар, месия, велик държавник, корифей икономически и др. за да се докаже, че не е нито един от тях.А посланието му е просто. Съществуващия политически елит е глух за желанията на суверена, дори и когато те са изявени по конституционен начин. А когато, и ако прави нещо, то първо на елита трябва да му е удобно, а после каквото стане. Ще гласувам за да си отпушат ушите. Слави е началото
78
4
 
14
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Тази партия ще е еднодневка като БББ, НДСВ, РЗС, ББЦ, Воля и т.н.
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кои са професионалистите на Слави, които разбират от икономика? И само не казвайте че са сценаристите му. От музика може да разбират от Икономика не разбират. да водиш предаване и да водиш държава са много различни неща. В държавата наследяваше дългове, заеми, съобрязаваш се с един куп хора- Парламент, общество, Обмусман, Главен Прокурор. В предаването ти колиш и бесиш. в Парламента може да се наложи да се коализираш с хора, които не харесваш. в Пердаването - не.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как слави ще се разграничи от връзките си с хора като Жоро Илиев,Дарина Павлова и Сашо Дончев? Сашо Дончев му даде началния капитал още когато бе в Хъшове. Слави често е афиширал приятелството си с жоро Илиев. когато Жоро Илиев наби своя ортак Слави Бинев, Слави Т.Наби любен дилов син който бе ортак на Слави Бинев, макар лично да го бе вкарал в Парламента. Дарина Павлова на два пъти става жури на конкурси по пеене, защото Слави я покани. Съпруга на един мафиот и метреса на друг.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3. Б ще приложи американския модел на москов и ще иска отпечатъци за клиентите на аптеките и няколко различни пакета за спешна помощ?4. Коя магистрла ще подхване като приориритет? откъде ще намери парите? как ще спаси БДЖ?5. как вижда мястото на образованието и науката?6. Ще намали ли парите на МВР или ще ги увеличи? Защо?
74
2
 
9
 
! Отговори
Програма преди 4 години
Нека слави да каже1. ще променя ли данъчното законодателство? за плосък данък ли е, за подоходно облагане или за смесена система? с диференцирани ставки или без? с необлагаем минимум или без? ккъв?2. Ще реформира ли неработеща структура като БЕХ? ще съкращава ли хора? ще скъса ли договорете на ЕРП-та и ще изплати ли десетки милиони неустойки или ще поднови договорите?3. ще прави ли реформа в здравеопазването? каква? някоя от трите на Ананиев - френска, холандска, смесена?
73
2
 
17
 
! Отговори
избирател преди 4 години
А,какво стана с личните данни събрани под претекст на ТОМБОЛА?!
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откраднали лявата ръчичка от украинска партия и сменили само флага. Винаги са били едни ксерокси на чужди идеи, музика, песни, лозунги.Предаването "Нека говорят" на Роско беше копирано от руско предаване "Пуст говорят". Сега копира от предаването история.бг.Без копи-пейст не могат да измислят нищо.
71
3
 
0
 
! Отговори
Пиф и Еркил преди 4 години
Krapulax няма да направи нищо. България е малка и зависима страна, която се съобразява с интересите на големите.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леворъката ръчичка на партията НТД ще подкрепя Герб отляво, за да не падне от прекаленото подпиране отдясно. Ще бъде балансьор в политиката.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бисексуалността на Слави е знак за неговата гъвкавост при изграждането на партията му.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави Трифонов - истинската патерица в българската политика.
67
4
 
6
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Г-н СТрифонов е един много популярен вокален изпълнител на балканска музика и чалга. Ето защо той може мъдро да се вгледа в душата на избирателя и мислено да насочи ръката му към правилната бюлетина в изборната кабинка. Но за да бъде още по-успешен г-н СТрифонов трябва да се съвъкупли с БСП и ДПС и заедно да поемат кормилото на България! Защото Герб не карат добре колата. Герб ожулиха боята, не сипват масло, наливат само ефтин бензин и не са я мили вече 10 години!
66
5
 
9
 
! Отговори
Разочароващокатоцяло преди 4 години
Името "НТД" вероятно цели да мобилизира негативния вот. Негативистите, нихилистите, вечно възмутените и съдещите - те съставляват активен и многоброен избирателен контингент. Негативният ум подсъзнателно се закача за "Не-та". От този род са и "няма", "никой","никога". Такъв ум няма да пита какво има в един политически проект:като потенциал,като опитност.Стига му, че този проект ще махне,ще отрече нещо. А че няма в момента с какво смислено да запълни зачеркнатото-това е без значение.Разочароващо!