Флиртът на Слави с политиката – популизъм, надежда...

И той, като Тръмп, е търговски продукт, влязъл в политиката
Обновена: 8 окт 2019 11:10 | 8 окт 2019 10:21,
135

Слави Трифонов ще е поредният спасител на българската политическа сцена. Тепърва предстои да видим какво ще е изграждането на структурите. Има едно популистко говорене, една жажда за справедливост,  заяви политологът доц. Петър Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

Шоуменът учреди партията си "Няма такава държава" в събота. Учредителното събрание се проведе без медии и Трифонов отказа да отговори на политически въпроси.

Още по темата

"Днешната политика отдавна заприлича на шоу и създаването на тази партия затвърждава това. Точките в програмата на партията изискват свикване на Велико Народно събрание. Там има някакви неща, които са буквално изсмукани от пръстите. Потенциалът на партията е доста ограничен и той ще се крепи основно на медийни прояви", коментира политологът проф. Антоний Тодоров.

Според Чолаков повечето политически формации избягват да използват думата "партия". Той каза, че според него чисто съзнателно се прави този избор на партията - "Няма такава държава", ако случайно има проблем с регистрацията, ще му сложат моментално трънения венец на главата.

"Тръмп също беше един търговски продукт, поставен на политическата сцена. Президентът на Украйна също", обясни проф. Тодоров.

Той твърди, че моментът на учредяване на партията е изненадващ.

"Това не е първият флирт на Слави с политиката, той е по-скоро дясно ориентиран. Очаквам популистко говорене, което да се заиграва с някои консервативни ценности", сподели Чолаков.

И прогнозира, че ако Трифонов реши да изрази подкрепа на изборите за Мая Манолова, това не би й навредило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
държавата ни беше унищожена и в бъдеще ще е само буфер между руските американски и турски интереси. това което беше унищожено е строено от 9 милионна българия с трудови войски и при цени на енергия и материали доста под днешните. това повече нема да бъде построено. а като няма икономика няма и демография, няма и парички. този гхологлав *** ще осправедли банковата си сметка като обере гласчетата на недоволните от *** и чалга маниаците дето му слушат глупостите. после коалицийка СлаБо уж двамата големи мъжаги да раздават правосъдие и до там. а това с правосъдието го бращолевеше и тиквата
64
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо толкова злоба слещу Славчо. Не му гледах шоуто, щото не ми харесваше. Ама претендираме че сме демокрация. Всеки може да си прави партия и на участва в избори. Включително Слави. То ще се разбере дали е харесван. Не вярвам да тръгне да купува гласове като други.
63
4
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Нищо ново - Шоуто на Слави само си сменя адреса - беше в НДК сега ще е в Парламента
62
2
 
10
 
! Отговори
Леля Грета от Сопот преди 4 години
Интересно ми е да му чуя програмата за следващитв 30 години за защита на климата от глобалното затопляне.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако успее ще стане за смях на целия свят като колегата си Моника Зеленски.
60
5
 
21
 
! Отговори
долу чалгата преди 4 години
защо се обръща толко внимание на селския прът славчо?! той личния си живот не може да оправи, щял София и България да спасява! айде по сериозно към нещата!
59
13
 
25
 
! Отговори
уау преди 4 години
Забележете! Още не учредил партията си, Слави иска Велико народно събрание! А ние не знаем нито програмата на тази партия, нито каквото и да било, което ни засяга като изБиратели и граждани! Да разбирам ли, че Светослав Трифонов иска Велико народно събрание, за промени в Конституцията? То бива политичедсски апетит, бива, ама чак толкоз! Кога стана калайджия и кога...
58
9
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а нашия "нов" Главен прокурор ще ви разказва приказки до безкрай,навеждайки бръсната си глава ту в ляво,ту в дясно..Ще ви проглуши ушите докато се замаяте....И така ДЕЛОТО ИМ ще преуспее.
57
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
въпроса не е какво ще кажеш,защото "Дума дупка не прави"..Въпроса е какво ще направиш,защото е писано:-"По плодовете им ще ги познаете"..Вижте Кьовеши:-Тя толкова малко говори,че човек се чуди..Обаче вкара в панделата много "политици" и "отговорни лица"..ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТИНА!!!!
56
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на бусексуалния Слави.
55
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 334ама УВАЖАЕМИ,истини се изричат НАВСЯКЪДЕ!ДОРИ И ТУК,в този форум можеш да срещнеш хиляди такива ИСТИНИ,изречени от нас..И какво?..И КАКВО?!ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗРИЧА ИСТИНИ!!!/с изключение на Боко,той само простотии може да съчинява/...."Изричането на истини" е НАЙ-ЛЕСНИЯ НАЧИН да забаламосаш стадото!!!!!Защото сега говориш едно,а като налапаш кокала се обръщаш на 180 градуса...Справка:-Тиквун Великолепний,който се заканваше яко,а като седна на стола стана по-нисък от тревата
54
7
 
5
 
! Отговори
Слави преди 4 години
А имаше време,когато с Бойко заедно ходехме на кино ,ядехме пуканки и заедно крояхме планове за ГЕРБ !!! Сега и аз искам да си имам партия !!!/това беше изтрито веднъж,я да видим дали пак ще го изтриете /
53
5
 
21
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Слави премиер, сценаристи и артисти министри, балерините заместник-министри!Няма такава държава!
52
19
 
14
 
! Отговори
334 преди 4 години
Доценти, професори, политолози, социолози и какви ли още не...лози - у нас с лопата да ги ринеш. И колко от тях имат дързостта - та дори тя да е "чалгаджийска", шоуменска - да изричат истини, които гологлавият изрече? Тези мишоци не могат да му простят смелостта да организира референдум и да постави въпросите, които всеки обикновен българин си го поставяше. Така че мен ме интересува какво прави, а не какво казват за него. И му пожелавам успех!
51
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като и учиндолския червен чалгар ще става политик , значи вече почваме да копаем на дъното ...
50
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Хейтърпърво ни обясни КАК ще стане това "ако стане",МОЛЯ!Как ТИ лично виждаш да се случи чудото,за което пишеш?...Моля!
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявайте Бареков със Слави по популярност, питайте братята от маалата,за Бареков не са чували но Трифонов всички го знаят,това има огромно значение!
48
2
 
5
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Добре де защо се измъквате като...... аз ви питам АКО стане нещо подобно а вие ми се обяснявате че няма да стане.П.П. На мен отговора ВИ ми е вече ясен.Докато не се огледаме сами в нашите грешки и не тръгнем към някаква промяна който и да дойде няма да ни подобри положението.
47
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"популизъм,надежда.."Мисля че надеждата го крепи..Надеждата един ден да седне в Европарламента...Зер завижда на някои негови "колеги",които направиха вече това....Макар че тая надежда е СЛЕДСТВИЕ от ролята,в която го набутаха ........изобщо,ДИВОТИЯТА на жадния за власт българин...
46
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо ще гласувам за Слави,не че имам надежда че ще ни оправи,но шоуто трябва да продължи!