Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа

Керемедчиев: Заплахите на Ердоган ще втвърдят позициите на ЕС към него
12 окт 2019 12:56, Елка Василева
130
Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа
Снимка: архив, Reuters

Цел номер едно на Турция е да не се създаде кюрдска държава и това е в основата на нейната операция в Сирия, заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред bTV.

„Има 20-милионното кюрдско население, което е разпръснато по целия свят, то е единственото, което няма собствена държава", отбеляза експертът по международни отношения.

Що се отнася до заплахата на Ердоган да наводни Европа със сирийски бежанци, Керемедчиев смята, че тя е трудно изпълнима, тъй като тези бежанци не са концентрирани на едно място и не могат да бъдат подкарани като стадо, а подобна операция изисква огромна логистика.

Турция може обаче да изпрати групи от 5 000-10 000 мигранти на границата си с държавите от ЕС, но това може да има неочакван ефект и да втвърди позицията на Европа към Ердоган и неговото управление.

Още по темата

„Открай време Ердоган има този агресивен начин на поведение към европейските лидери, но той доста подценява дипломатичността, с която до момента му се отговаря", коментира Керемедчиев.

Турция има голямо и активно население, може да защитава своя суверенитет, но  ЕС е един от основните ѝ икономически партньори и най-голям инвеститор в югоизточната ни съседка, която в момента изобщо не е цветущо икономическо състояние.

Именно заради икономическите проблеми Ердоган се бореше толкова много за привличането на инвестицията на „Фолксваген”, отбеляза Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички май са забравили, че бежанците са тръгнали не да ходят в Турция, а в Европа. Няма нужда турците да ги подкарват, нужно е само да имкажат, че няма да ги спират и ако искат да продължат за където са тръгнали! Те, тогава ще видят за какво става на въпрос всички тези "измислени" Експерти!!! И да не се забравя, че всеки ден в Истанбул се раждат по 10 Сирийчета, да се сметне в другите градове по колко се раждат?!? И да се знае, че Сирийските бежанци не са вече 3 милиона и полувина, а 4,5 млн.
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви са тия дебели тулуми дето ни управляват?имаше една снимка на Каракачанов с каска на главата карикатури.ако трябва да пробяга 200м?
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въобще няма да ги подкарва.само ще гледа безучастно как ще тръгнат към ЕС през България или откъдето си поискат и ще плячкосват всичко по пътя си.
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"След месец Гърция и България ще изчезнат от картата."За България не знам, ама у гръцко ши стане сиртаки ...
104
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 119Ако гледам историческите карти, чини ми се, че не е била известно време ...
103
4
 
6
 
! Отговори
Киро Жарта преди 4 години
Милене, Милене като си в затвора никой не те пита дали искаш или не искаш да си жена- просто те хващат и ставаш жена . Същата работа е с Ердоган и Европа! Докато беше полезен беше демократичен управляващ ,сега като зависи от него бежанската вълна е лош! Поредното доказателство че продуктите на запада -Садам, Кадафи,Осама и Ердоган стават лоши когато вече не им вървят по свирката .
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може,може...
101
15
 
18
 
! Отговори
ДО 110 преди 4 години
Ти къде ги видя тия обединени българи? В съня си. Няма такова животно, българите сме най-плашливите, най-мързеливите и най-подкупните същества на планетата.
100
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спира да ги храни и стадото само ще дойде в Европа.
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо им е на бежанците логистика?Те пеша извървяха толкова много,че сега няколкостотин километра до печената кокошка наречена Германия,няма да ги спре.Пък и още като влязат в страната може да изкупят хиляди таратайки от българите и така още след два дни можеэда ги чакат в Берлин.
98
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е необходимо Турция да прави нищо. Достатъчно е само да им подшушне, че няма да им създава пречки да стигнат до границата. След месец Гърция и България ще изчезнат от картата.
97
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешка, Само в Турция Кюрдите са към 15-20 млн. А в целия близък изток около 40 млн..Ти лично ли ги преброи?
96
12
 
11
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Ф.С.В.Подценяваш ни, явно не си виждал ядосани българи които са обединени.Не само че ще ви разкажем играта, но и сме изобретателни.Самия турски народ не иска да води война, просто амбициите на един диктатор, правят грешно впечатление.
95
11
 
9
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Грешка, Само в Турция Кюрдите са към 15-20 млн. А в целия близък изток около 40 млн.
94
14
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
СПОМНЯМ СИ ЕДИН учен който по Анимал Планет се бореше с крокодили и си правеше каквото си иска с тях - и накрая умря от безобиден скат в океана- Така и този Керемедчиев дрънка глупости а въобще не е наясно с Турция- Виждал съм им войската в Мерсин как се товарят над 50 000 човека войска на кораби- Никой не говори - една тишина -а аз минах на 10 метра от оградата! Организацията на войската е толкова сериозна -че за 3 дни ще ни стоварят 3 мил емигранти ОТДМА!
93
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги разбирам даахлийти - да си правят кюрдите там една провинция у Сирия и сичките га са изнесат, нема са им проблем на Турция ... Нали се затуй реват ...
92
5
 
19
 
! Отговори
13 преди 4 години
Мигрантската криза я създава ЕС. Терористите са 2ро поколение мигранти от ЕС, най-лесни за вербуване от салафитите в ЕС. Без тях никога нямаше да се създаде ИД, те са над половината от терористите, десетки хиляди. Повечето не се връщат убити от Русия, САЩ или Турция, а родителите им рядко разбират какво точно е станало с тях. ЕС е доказал, че не може да интегрира мигранти, освен това пряко финансира терористите и кюрдите, защото марихуаната в ЕС е разрешена на практика, няма 1 осъден в цял ЕС.
91
4
 
11
 
! Отговори
Троя преди 4 години
Г-н Австралийски тарикате, не знам какъв инжИнер си, колко си щаСлив и в каква чаСна компания си влагаш парите, но едно е сигурно-ти си голям ***!
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне психично разстроените се самозатриват ,ако не друго.
89
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не беше ли Ердоган дето вкара журналисти в затвора за "разкриване на държавна тайна" когато публикуваха камионите с оръжие минаващи границата за Сирия !?А сега нападна кюрдите за да си освободи терористите от кюрдските затвори !Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !