Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа

Керемедчиев: Заплахите на Ердоган ще втвърдят позициите на ЕС към него
12 окт 2019 12:56, Елка Василева
130
Експерт: Турция не може да подкара 3,6 млн. бежанци като стадо към Европа
Снимка: архив, Reuters

Цел номер едно на Турция е да не се създаде кюрдска държава и това е в основата на нейната операция в Сирия, заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред bTV.

„Има 20-милионното кюрдско население, което е разпръснато по целия свят, то е единственото, което няма собствена държава", отбеляза експертът по международни отношения.

Що се отнася до заплахата на Ердоган да наводни Европа със сирийски бежанци, Керемедчиев смята, че тя е трудно изпълнима, тъй като тези бежанци не са концентрирани на едно място и не могат да бъдат подкарани като стадо, а подобна операция изисква огромна логистика.

Турция може обаче да изпрати групи от 5 000-10 000 мигранти на границата си с държавите от ЕС, но това може да има неочакван ефект и да втвърди позицията на Европа към Ердоган и неговото управление.

Още по темата

„Открай време Ердоган има този агресивен начин на поведение към европейските лидери, но той доста подценява дипломатичността, с която до момента му се отговаря", коментира Керемедчиев.

Турция има голямо и активно население, може да защитава своя суверенитет, но  ЕС е един от основните ѝ икономически партньори и най-голям инвеститор в югоизточната ни съседка, която в момента изобщо не е цветущо икономическо състояние.

Именно заради икономическите проблеми Ердоган се бореше толкова много за привличането на инвестицията на „Фолксваген”, отбеляза Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SPOKOYNO. BEJANCI NA TALPI 6TE DOYDAT I TO KAK. NE NAPRAZNO BOYKO VI GO KAZA NAPRAVO, KAKVO 6TE E POLOJENIETO.A OSVEN TOVA TURCIQ NE E DLAJNA DA GI DARJI NASILA. NEKA SI VARVQT KOY KADETO ISKA.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се помаже със свинска мас е добре дошъл.
26
4
 
6
 
! Отговори
Ел трафиканте преди 4 години
Да ги пуска ще направим пачка трансфер през Бг 100 Е
25
2
 
15
 
! Отговори
Експерко преди 4 години
Няма да ги подкарва само ще ги пусне.Бежанците в Гърция и Италия са от Африка ,Близкоизточният коридор го заварди турският аскер.Ако турските граничари не ги спират ще се юрнат....
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има бум на кебабчета и свински кюфтета по границата
23
11
 
4
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКИ ТАРИКАТ преди 4 години
Добре че навремето избегах в аустрейлия и сега се радвам на китовете,фонтаните и операта.Вие си подготвяйте сребърните и очукани uбpuцuпоздрави от слънчево Сидни
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро турските младежи ще офейкат към БГЗа мрьсната работа има платена армия. Срочно наемните допьлват. За по малко черни забрадки, е вярно за някои и това е загуба на време.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко види ли повече от 5 души на протест или на държавната граница и на Оградата, веднага подава оставка и иска нови избори.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги подкара и още как, ще ви изядат царвулити
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ще минат на бегом през България. Да му мислят Меркел и Макрон.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОГАТ И КРАСТАВ ГУЩЕР винаги е прав.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 я кой сее раздор псевдо патриотично
16
2
 
9
 
! Отговори
Бойко Н@сиране голям преди 4 години
Бойко го каза в прав текст:"Ако войната дойде в България аз се изнасям от тук."Иисус казва:"Аз съм истинския пастир и живота си давам за моите агнета. Има и наемници, които като видят вълците да приближават кошарата бягат и остават агнетата. Те са наемници и не хаят за Вас. Ето, Аз имам и други агнета от друга кошара. И тях трябва да доведа и всички заедно да бъдем една кошара и Аз Ваш Пастир."Незнам, защо Корнелия не излезе по телевизията и не каже, дали ако има война тя ще остане тук в БГ?
15
12
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Скоро турските младежи ще офейкат към БГ да не отидат в армията че там е мани мани....ще се зарадват на нашенките щото може да им е за последно.Ако наистина не дойдат тия 100 000 хиляди към нас а се насочат към Гърция,ще предизвика подозрение че Баце му е обещал нещо но не ни казва....
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите са 30-40 милиона. Заслужават свобода. Дано този път Султана се провали. Не може да избираш един народ и да няма последствия. А Европа не е дипломатична ,а слаба! Затова им подари Фолксваген. И ние да си изведем поуки. Да знаем кой ние приятел и кой не. И да го помним.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано понеже Боко каза, че, ако се доътрели 100 000 на телената ограда на Боко нищо не можел да направи. За чий ни е тогава?
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите се бореха в Сирия за създаване на автономия, като тази в Ирак.САЩ, Европейския съюз, ООН и други псевдозащитници трябваше да решат, дали искат още една кюрдска автономия или държава в Близкия Изток. САЩ, Европа, ООН трябваше да признаят кюрдската автономия в Сирия и така да изпреварят Турция да попречи на кюрдите в Сирия.
11
11
 
3
 
! Отговори
Бойко се н@сра преди 4 години
В петък ГРОБАДЖИИ решиха да не отиват на работа и нямаше никой в парламента освен БСП, АТАКАВ момента войната *** пред вратата ни, но ТУРСКИТЕ ШПИОНИ - ГРОБ реши да се прави, че няма проблеми. Да, няма проблеми. Ердоган вече стреля срещу АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ и само за 1 ден са убили 500 човека.А, Тръмп мекошаво заплаши Ердоган. Турчинът му се изрепчи.Бойко Борисов каза:"Аз се изнасям от България, като почне войната."А, Иисус е казал:"Аз съм истинския пастир, който живота си дава за агне
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ша ги пратим кой праи санксии с товарни влакове от граница да граница ака додат
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ЕС и Америка му наложат икономически саннкции Ердоган ще капитулира. По интересното е какво си мисли че със нашественици ще ни уплаши ли. Ами Старите Граничари сме обучени как се спират пълчища от нашественици ако Пожарникаря и Шкеме Войвода незнаят и ги е шубе. Ако искат може да им покажем нагледно. Въпреки че сме 50 годишни все още не сме за подценяване. Имаме голям опит в тази насока. Картечниците все още са по заставите. Държава без истински Граничари и истински управници е въздух.